Hjälpguide

1. Förbereda

• Användarregistrering till Ustream (för närvarande IBM Video Streaming) krävs.
    https://video.ibm.com/
  • Ha följande föremål tillhands.

- USB-kabel som medföljde kameran
    - En smartphone (anslutningsbar) eller en Wi-Fi-nätverksmiljö(*) som går att ansluta till kameran via Wi-Fi

* Se bruksanvisningen till din smartphone eller din Wi-Fi-router för anslutningsinställningar för din smartphone eller Wi-Fi-nätverksinställningar för din router.Rådgör med leverantören av nätverkstjänsten för mer information om Wi-Fi-nätverksmiljön.

2. Inställningsförfarande

Behåll Internetanslutning till datorn från början till slutet av inställningsförfarandet.

Förfarande 1. Anslut en livestream-kompatibel kamera till en dator.

Kontrollera att kamerainställningarna för ”Handycam” är inställda på följande.

1. Starta din kamera och anslut datorn och kameran med den medföljande USB-kabeln.

Om USB-anslutningen mellan datorn och kameran inte går att identifiera visas ett meddelande på datorn som anger att kameran inte gick att identifiera. Försök med följande.

• Koppla från USB-kabeln och anslut den sedan igen.
  • Försök att ansluta USB-kabeln till en annan USB-terminal, om det finns flera USB-terminaler på datorn.
  1. Kontrollera så att ikonen (borttagbar disk) eller (borttagbar disk) visas i aktivitetsfältet längst ner till höger på datorskärmen. Det kan hända att ikonen inte visas beroende på förhållandet.
  • Stäng inte av kameran förrän nätverksinställningen är genomförd.
  • Var försiktig så att du inte tar ut batteriet eller att USB-kabeln av misstag kopplas ifrån under inställningsförfarandet.
  1. Klicka på [Next].

Se följande möjligheter om ett meddelande, som anger att en kompatibel kamera inte har anslutits, visas.

• Ett anslutningsfel mellan kameran och datorn har inträffat.
  • Kameran är avstängd.
  • Kameran är inte av kompatibel modell.
  • Systemprogramvaran för HDR-AS100V är inte uppdaterad.

Förfarande 2. Nätverksinställning

Välj den Wi-Fi som kameran ska ansluta till.

Här krävs endast inställningar för Action Cam.
Åtkomstpunkter registreras för Handycam via kameraanvändning. Se kamerans hjälpguide för registreringsmetoden.

1. Klicka på [Wi-Fi] på vänster sida av skärmen ”Narzędzie konfiguracji sieci”.
    Aktivera inställningen för datorns Wi-Fi-anslutning och klicka på [Välj] samtidigt som enheten som ska anslutas (funktion för smartphone-anslutning eller Wi-Fi-router) till kameran är igång. Välj SSID för anslutning i listan över de nätverks-SSID som datorn identifierat, klicka på [OK] och ange [Lösenord].
    Du kan också ange [Nätverksnamn], [Säkerhetsmetod] och [Lösenord] direkt.

Se bruksanvisningen till din smartphone eller din Wi-Fi-router för anslutningsinställningar för din smartphone eller Wi-Fi-nätverksinställningar för din router. Rådgör med leverantören av nätverkstjänsten för mer information om Wi-Fi-nätverksmiljön.

Förfarande 3. Strömningstjänster

Ange ditt konto och utför de inställningar som gäller streamingtjänster.

1. Logga in med IBMid.
    https://video.ibm.com/
  1. När skärmen "Dashboard overview" visas, välj [Integration & apps] → [Device passwords] → [Add device].
  1. Välj önskat Device name och välj [Create password]
  1. Device username och Device password visas.
    Device username och Device password används för att ansluta till USTREAM (för närvarande IBM Video Streaming), så anteckna dem.
    Välj sedan [Done].
  1. Klicka på [Strömningstjänster] på vänster sida av skärmen ”Narzędzie konfiguracji sieci” och klicka på [Yhdistä] för att ange kontoinformation för videostreamingtjänsten Ustream (för närvarande IBM Video Streaming).
  1. Skärmen [Yhdistä] visas på en separat skärm.
    Mata in Device username och Device password du ställde in i steg 4 för att logga in.
    Följ anvisningarna på skärmen för följande.
    ①Mata in Device username i rutan [Anvädarnamn eller E-post].
    ②Mata in Device username i rutan [Lösenord].

Förfarande 4. SNS-inställningar

Funktionen för automatisk delning på sociala nätverk när du påbörjar liveströmning är inte längre tillgänglig på grund av ändringar i specificeringarna hos Facebook och Twitter.

1. Om du klickar på Anslut öppnas en skärm där du kan se dina kontouppgifter, men meddelanden går inte att dela trots att du kan se dina uppgifter.
  1. Om din kamera har en delningsfunktion för Sociala medier som är inställd för delning på Twitter och Facebook kommer ett felmeddelande om delningen att visas på din kamera när du påbörjar liveströmning. För att undvika detta problem måste du avmarkera Twitter och Facebook under inställningarna för Sociala medier och sedan ”Överför till kamera” enligt anvisningarna nedan.Inställningen Sociala medier avaktiveras då på din kamera.

Förfarande 5. Överföra nätverksinställningar till din kamera

Kontrollera innehållet du angett och för över det till din kamera.

1. Om du klickar på [Överför till kameran] längst ner till höger på skärmen ”Narzędzie konfiguracji sieci” visas den skärm som har angetts. Bekräfta innehållet och klicka på [OK].
  1. När överföringen är genomförd klickar du på [OK] och stänger skärmen ”Narzędzie konfiguracji sieci”.Inställningsförfarandet är slutfört. Koppla från kameran från datorn. Om du livestreamar video för första gången bör du i förväg utföra en teststreaming i en streamfärdig miljö.
  • Med denna inställning ställs din personliga information (inloggningsinformation för Ustream (för närvarande IBM Video Streaming)-, Twitter-, Facebook-konton) in på din kamera. Om du planerar att överföra eller kassera din kameran bör du se till att använda kamerans återställningsfunktion.
  • Kontrollera att kamerans datum och tid är korrekt inställd innan du påbörjar streamingen.