Usein kysyttyä

K: Muokattuja ja kameraan vietyjä elokuvia ei voida toistaa.

V: Vain elokuvia, joita on muokattu "Trimmaa videota"- ja "Yhdistä videoita" -toiminnoilla, voidaan toistaa kameralla.

K: En voi siirtää valokuvia tai videoita PlayMemories Online -palveluun tai Facebookiin. ("Siirrä PlayMemories-ohjelmaan"-, "Lisää omiin kokoelmiin"- ja "Siirrä"-kuvakkeet eivät ole käytettävissä.)

V: Päivitä PlayMemories Home uusimpaan versioon. Aiemmat versiot eivät välttämättä tue joitakin palveluita.

K: Mitä Luo moninäkymä -toiminnolla tehdään?

V: Voit käyttää näitä kahta toimintoa seuraavasti:
- Yhdistä enintään 4 videota samaan ikkunaan.
- Luo video, johon yhdistetään eri GPS-tietoja, esimerkiksi nopeus ja reitti.
* Tämä toiminto on käytettävissä ainoastaan GPS-toimintoja käyttävillä, Action Cam -kameralla kuvatuilla videoilla.
- Hidasta videon tai sen osan nopeutta muokkaamista varten.

K: PlayMemories Home -ohjelman asennettaessa ilmestyy viesti, jonka mukaan "Päivitetään tietokantaa" ja asennus jää kesken.

V: PlayMemories Home -ohjelman rakennetaan tietokanta asentamisen aikana vahvistamaan PlayMemories Onlinen integraatio-ominaisuuksia (esimerkiksi välttämään kuvien kaksoiskappaleita).
Tämä vaihe voi kestää pitkäänkin, jos tietokoneellesi on tallennettu suuri määrä valokuvia.
Kun prosessi on valmis, tietokantaa ei enää tarvitse luoda uudelleen. Odotathan siis, että tietokanta on rakennettu kokonaan.

K: Valokuvakansioissani on tiedostoja, joiden nimi on "----.modd".

V: PlayMemories Home luo ja tallentaa nämä tiedostot automaattisesti kuviesi hallintaa varten.
Älä poista näitä tiedostoja.

K: Kun tuon videoita tietokoneelle, videotiedostot jaetaan osiin.

V: Jotkin kamerat jakavat videot osiin tallennuksen aikana.
Voit yhdistää tällaiset videot tuomalla ne tietokoneelle PlayMemories Home -sovelluksella.
Voit yhdistää vain seuraavat ehdot täyttäviä videoita
- Käyttämäsi kamera on Sony AVCHD -yhteensopiva.
- Tietokoneessa käytetään NTFS- tai exFAT-tiedostojärjestelmää.

[Huomautuksia]

- Osiin jaetut videot yhdistettään vain, jos tietokoneessa käytetään NTFS- tai exFAT-tiedostojärjestelmää. Jos tietokoneessa käytetään FAT32-tiedostojärjestelmää, osiin jaettuja videoita ei voida yhdistää. Voit tarkistaa käytössä olevan tiedostojärjestelmän tiedot tietokoneen levyaseman ominaisuuksista. Jos tarvitset ohjeita tiedostojärjestelmän vaihtamiseen, ota yhteyttä tietokoneen valmistajaan.
(Suosittelemme tietojen varmuuskopiointia ennen tiedostojärjestelmän vaihtamista, sillä tiedot saattavat hävitä vaihdon aikana.)

- Jos tuot osiin jaettuja videotiedostoja jollakin kaupallisella videonmuokkausohjelmistolla, videoiden ääni saattaa vaurioitua. Tuo tiedostot tietokoneelle PlayMemories Home -sovelluksella, vaikka käyttäisitkin jotakin kaupallista ohjelmaa muokkaamiseen.

・Jos tuot videon "PlayMemories Home" -sovelluksesta, video tuodaan jaetussa tilassa Wi-Fi-yhteydellä siirrettäessä. Käytä sen vuoksi tuonnissa USB-kaapelia.

K: Voiko levylle tallennettuja valokuvia ja videoita tuoda tietokoneelle?

V: Tietokoneelle voi tuoda PlayMemories Home -sovelluksella luodulle levylle tallennettuja valokuvia ja videoita.
Aseta levy tietokoneen levyasemaan, valitse pääikkunan oikeasta yläreunasta [Työkalut] ja napsauta kohtaa [Tuo mediatiedostot].

K: Käytän Wi-Fi-toimintoa tukevaa kameraa enkä voi tuoda valokuvia ja videoita Wi-Fi-yhteyden avulla.

V: Kytke Wi-Fi-toimintoa tukeva kamera tietokoneeseen USB-johdolla ennen kuvien ja videoiden tuontia, valitse Wi-Fi-toimintoa tukeva kamera kohdasta [Kamerat ja media], ja käynnistä [Wi-Fi-tuontiasetukset].

Jos Windowsin palomuuri on käytössä, porttiasetukset tehdään automaattisesti asetusten käynnistämisen yhteydessä.

[Huomautuksia]

- Tämä toiminto on käytettävissä vain sellaisten Sonyn video- tai digikameroiden kanssa, joissa on Wi-Fi-asetukset tietokoneelle tallentava toiminto. Tuonti Wi-Fi-yhteydellä kestää kauemmin kuin USB-yhteydellä.

- Tietokoneen ja Wi-Fi-toimintoa tukevan kameran tulee olla kytkettyinä samaan verkkoon.

- Käyttämäsi palomuuri- ja tietoturvaohjelmiston asetukset tulee tehdä kaikille niille verkoille, joihin tietokone on kytketty.

- Käyttämäsi tietoturvaohjelmiston palomuuriasetuksista riippuen laitetta ei ehkä tunnisteta.
Muuta asetuksia niin, että palomuuri sallii tiedonsiirron UDP-portin 1900 ja TCP-portin 2869 kautta.
Saat lisätietoja tietoturvaohjelmiston verkkosivuilta tai käyttöoppaasta.

Valokuvien ja videoiden katselu

K: Tietokoneelle tallennettuja valokuvia ja videoita ei voi katsella PlayMemories Home -sovelluksessa.

V: Jos haluat käyttää PlayMemories Home -sovellusta sellaisten kuvien ja videoiden katseluun, joita ei ole tallennettu PlayMemories Home -sovelluksella, sinun on määriteltävä PlayMemories Home -sovelluksessa, mihin kansioon kyseiset kuvat ja videot on tallennettu.
Kun kytket tietokoneeseen Sonyn videokameran tai digikameran USB-johdolla, sovellukseen voidaan lisätä hallinta- ja toistotoimintoja. Jos käytät Sonyn kameraa, kytke se USB-johdolla.

K: Voiko valokuviin lisätä päivämääräleimoja?

V: Windows-versiossa voit tulostaa valokuvia päivämäärätiedoilla asettamalla päivämäärän tulostusikkunassa. (Tätä ominaisuutta ei ole saatavilla Mac-versiossa)
Lisää päivämäärätiedot kuvaan valitsemalla haluamasi kuva pääikkunasta ja napsauttamalla kohtaa [Työkalut] - [Muokkaa/Muunna valokuvia] - [Säädä valokuvia] - [Lisää päivämäärä]. Päivämäärätietoja ei voi poistaa. Myöskään useita kuvia ei voi muokata samanaikaisesti.

K: Voiko PlayMemories Home -sovelluksella yhdistää videoita?

V: PlayMemories Home -sovelluksella voi yhdistää AVCHD-muotoisia videoita, XAVC S-muotoisia videoita, MPEG-2-muotoisia videoita tai MP4-muotoisia videoita. Joitakin videotiedostomuotoja tai niiden yhdistelmiä ei voi yhdistää.
Valitse haluamasi videot pääikkunasta ja napsauta kohtaa [Työkalut] - [Muokkaa mediatiedostoja] - [Muokkaa/Muunna videoita].

Videoiden ja valokuvien manipulointi

K: Voiko tietokoneelle tuotuja valokuvia ja videoita (varmuus-)kopioida ulkoiselle kiintolevylle PlayMemories Home -sovellusta käyttäen?

V: Vedä ja pudota varmuuskopioitava kansio PlayMemories Home -sovelluksessa haluamaasi kohdekansioon tietokoneella.