ILCE-1

* Systeemsoftware van de camera (firmware): Versie 2.00 of hoger

Eigenschappen van het HEIF-formaat

U kunt stilstaande beelden opnemen in het JPEG- of HEIF-formaat.
Het JPEG-formaat heeft een uitstekende compatibiliteit. U kunt JPEG-bestanden in diverse omgevingen weergeven en bewerken. Het HEIF-formaat heeft een hoge compressie-efficiëntie. De camera kan opnemen met een hoge beeldkwaliteit en kleine bestandsgrootten in het HEIF-formaat.
Merk echter op dat u mogelijk geen HEIF-bestanden kunt weergeven of bewerken, afhankelijk van de computer of de software. Bovendien is een HEIF-compatibele omgeving vereist om foto's in het HEIF-formaat weer te geven. U kunt genieten van foto's van hoge kwaliteit door de camera via een HDMI-aansluiting aan te sluiten op de televisie.
Om de camera op de televisie aan te sluiten, gebruikt u een Premium High Speed HDMI-kabel (los verkrijgbaar).

Met behulp van het computersoftwareprogramma Imaging Edge Desktop kunt u HEIF-bestanden omzetten in JPEG- of TIFF-bestanden, en HEIF-bestanden weergeven en bewerken.
Klik hier om Imaging Edge Desktop te downloaden.

Eigenschappen van het HEIF-formaat

• Wanneer de camera beelden opneemt in het HEIF-formaat, hebben deze dezelfde beeldkwaliteit als JPEG-beelden, maar een kleinere bestandsgrootte, aangezien de HEIF-compressie-efficiëntie ongeveer twee keer zo hoog is als die van JPEG. Hierdoor kan de camera gegevens zeer efficiënt opslaan en overbrengen.
  • Het HEIF-formaat maakt het mogelijk om beelden op te nemen met een rijke 10-bits kleurdieptegradatie en is effectief voor het reproduceren van gradaties van lucht waarin de tinten vloeiend in elkaar overlopen.
  • Het HEIF-formaat ondersteunt het opnemen met 4:2:2-kleursampling met een hoge mate van reproduceerbaarheid van de kleuren. Wanneer de hoge beeldkwaliteit vereist is, kunt u daarom 4:2:2-kleursampling gebruiken.
  • Wanneer u de functie [HLG-stilst. bldn] van de camera gebruikt, kunt u foto's maken met een breed dynamisch bereik en een breed kleurengamma dat compatibel is met BT.2020 door gebruik te maken van gammakarakteristieken die gelijkwaardig zijn aan HLG (Hybrid Log-Gamma: standaard voor HDR-beelden).

Instelmethode

Nadat de opnamefunctie is ingesteld op de opnamefunctie voor foto's (Auto, P, A, S, M), verricht u de volgende instellingen.

1. [JPEG/HEIFschak.]
    MENU → (Opname) → [Beeldkwal./opn.] → [JPEG/HEIFschak.] → selecteer [HEIF(4:2:0)] of [HEIF(4:2:2)].

Opmerkingen

• Wanneer u de computerapplicatie Imaging Edge Desktop gebruikt, kunt u de beelden converteren naar het JPEG-formaat (8-bits) of TIFF-formaat (16-bits). Wij adviseren u de beelden om te zetten naar JPEG wanneer u deze beelden moet kunnen afspelen op verschillende apparaten. Voor het bewerken van de beelden adviseren wij u om deze om te zetten naar TIFF, waarbij de gradatiegegevens worden benut die zijn opgenomen met een 10-bits kleurdiepte.
    • Als u bestanden in het HEIF-formaat die opgenomen HDR-beelden bevatten hebt geconverteerd naar TIFF, gebruikt u beeldbewerkingssoftware die ondersteuning biedt voor kleurbeheer. Als u bewerkingssoftware gebruikt die geen ondersteuning biedt voor kleurbeheer, worden de kleuren van de beelden mogelijk niet nauwkeurig gereproduceerd.
  2. [Beeldkwalit.instell.]
    MENU→ (Opname) → [Beeldkwal./opn.] → [Beeldkwalit.instell.] → Voer de volgende instellingen uit.
    • [Bestandsindeling] → [RAW en HEIF] of [HEIF]
    • [HEIF-kwaliteit] → gewenste instelling.
    • [HEIF-beeldform.] → gewenste instelling.
  3. [Beeldverhouding]
    MENU → (Opname) → [Beeldkwal./opn.] → [Beeldverhouding] → gewenste instelling.

Wanneer u foto's wilt maken met een breed dynamisch bereik en een breed kleurengamma dat compatibel is met BT.2020 door gebruik te maken van gammakarakteristieken die gelijkwaardig zijn aan HLG (Hybrid Log-Gamma: standaard voor HDR-beelden), gebruikt u de volgende stap om de instellingen te verrichten.

4. [HLG-stilst. bldn]
    MENU → (Opname) → [Beeldkwal./opn.] → [HLG-stilst. bldn] → [Aan].

Tip

Het verdient aanbeveling MENU→ (Instellingen) → [Externe uitvoer] → [HDMI-resolutie] in te stellen op een van de volgende instellingen wanneer u stilstaande beelden in het HLG-formaat vanaf de camera weergeeft op een televisie met behulp van een Premium High Speed HDMI-kabel (los verkrijgbaar).

• [Automatisch]
    • [2160p]
    • [1080p]
    • [1080i]

Wanneer [Uitvoerresolutie] is ingesteld op [4320p/2160p], is 8K-uitvoer naar een televisie ingeschakeld, maar is het uitvoerformaat beperkt tot 4:2:0 8-bits.

Foto's afspelen die zijn opgenomen met behulp van de functie [HLG-stilst. bldn] op de camera

Wanneer u de functie [Gamma-weerg.hulp] gebruikt, kunt u beelden weergeven met bijna dezelfde beeldkwaliteit als wanneer ze worden weergegeven op een HLG-(BT.2020)-compatibele monitor. Stel [Gamma-weerg.hulp] in op [Aan] en stel [Gamma-wrgvhlptyp.] in op [Automatisch] of [HLG(BT.2020)].

Foto's die zijn opgenomen met behulp van de functie [HLG-stilst. bldn] op een televisie bekijken

U kunt foto's bekijken op een HDR-compatibele televisie* die via HDMI is aangesloten op de camera. U kunt de beelden bekijken op een groot scherm met een groter helderheidsbereik dan de conventionele helderheid, wat moeilijk waarneembaar is bij afgedrukte beelden.

*
    Om foto's met HLG (Hybrid Log-Gamma) weer te geven met een groter helderheidsbereik, is een HDR-compatibele televisie vereist. Om de beelden goed weer te geven op een HDR-compatibele televisie van Sony stelt u op de televisie bij de instellingen voor de beeldkwaliteit [Videosignaal] of [Video-opties] in op Auto.
*
De afbeeldingen van het menuscherm op deze webpagina zijn vereenvoudigd voor weergavedoeleinden en geven de werkelijke schermweergave van de camera dus niet exact weer.