* Systeemsoftware van de camera (firmware): Versie 2.00 of hoger

Kenmerken (van films) van elk bestandsformaat

Deze camera biedt een zeer hoge videokwaliteit, zoals 10-bits kleurdiepte, 4:2:2 kleursampling, ondersteuning voor MPEG-H HEVC/H.265-codec met hoge efficiëntie en ondersteuning voor Intra-compressie en biedt tevens ondersteuning voor diverse bestandsformaten met betrekking tot bewerkingen.
Om de camera op de televisie aan te sluiten, gebruikt u een Premium High Speed HDMI-kabel (los verkrijgbaar).

Raadpleeg de onderstaande beschrijvingen voor de instelmethode en de eigenschappen van elk bestandsformaat dat wordt gebruikt voor het opnemen van films.

Instelmethode

Gebruik de functiekeuzeknop om de opnamefunctie in te stellen op (Film) of S&Q en de volgende instellingen te verrichten.

1. MENU → (Opname) → [Beeldkwal./opn.] → [Bestandsindeling] → gewenste instelling.
    *
    Tijdens het opnemen van bewegende beelden in het 4K 120p/100p- of 8K-formaat, wordt [Opname] uitgeschakeld en vergrendeld op [Uit].
  2. MENU → (Opname) → [Beeldkwal./opn.] → [Filminstellingen] → Selecteer een onderdeel dat u wilt instellen en selecteer daarna de gewenste instelling.

Om vertraagde/versnelde films op te nemen verricht u de volgende instellingen.
    MENU → (Opname) → [Beeldkwal./opn.] → [Inst. vertr.+versn.] → Selecteer een onderdeel dat u wilt instellen en selecteer daarna de gewenste instelling.

*
    Ondanks dat het formaat van de opgenomen bewegende beelden hetzelfde is als de instelling van [Bestandsindeling], kunt u [XAVC HS 8K] niet selecteren voor vertraagd/versneld opnemen. Als [XAVC HS 8K] is geselecteerd, wordt dit automatisch omgeschakeld naar [XAVC HS 4K].

Eigenschappen van elk bestandsformaat

1. XAVC S 4K/XAVC S HD
  2. XAVC HS 8K/XAVC HS 4K
  3. XAVC S-I 4K/XAVC S-I HD
  1. XAVC S 4K/XAVC S HD

Deze instelling neemt films op in de veelgebruikte MPEG-4 AVC/H.264-codec en maakt het daarmee mogelijk de films te bekijken en te bewerken op diverse compatibele apparaten.

Films bekijken op een televisie

Voorbeeld van aanbevolen instelwaarden
[Bestandsindeling]: [XAVC S 4K]

Opn.beeldsnelh. Opname-instell.
60p (NTSC)
50p (PAL)
150M 4:2:0 8bit

Films bewerken

Wij adviseren u de opname-instelling in te stellen op 10-bits 4:2:2 voor het bewerken van films, aangezien deze instelling een rijke gradatie garandeert. Deze instelling is compatibel met veel videobewerkingssoftware en vereist kleinere bestandsgrootten dan die vereist zijn voor XAVC S-I 4K/XAVC S-I HD (Intra-compressie).

Voorbeeld van aanbevolen instelwaarden
[Bestandsindeling]: [XAVC S 4K]

Opn.beeldsnelh. Opname-instell.
24p (NTSC) 100M 4:2:2 10bit
60p (NTSC)
50p (PAL)
200M 4:2:2 10bit
  1. XAVC HS 8K/XAVC HS 4K

Met dit formaat neemt u films op in hoge beeldkwaliteit met een rijke gradatie en kleinere bestandsgrootten met behulp van de MPEG-H HEVC/H.265-codec met 10-bits kleursampling.

Films bekijken op een televisie

Als HDR-compatibel beeldprofiel is de camera uitgerust met HLG (Hybrid Log-Gamma), dat compatibel is met een breed kleurengamma van BT.2020-kleurruimten.
Als u een HDR (HLG)-compatibele televisie via HDMI aansluit, kunt u voorkomen dat overbelichting en onderbelichting optreden zonder dat het kleurgradatieproces wordt uitgevoerd en kunt u genieten van films die realistischer lijken alsof ze met het blote oog worden bekeken.

Voorbeeld van aanbevolen instelwaarden
[Bestandsindeling]: [XAVC HS 8K]

Opn.beeldsnelh. Opname-instell.
30p (NTSC)
25p (PAL)
200M 4:2:0 10bit
*
Wanneer u met behulp van een Premium High Speed HDMI-kabel (los verkrijgbaar) bewegende beelden in het 8K-formaat vanaf de camera wilt weergeven op een televisie, kunt u uitvoer in 8K-resolutie inschakelen door MENU → (Instellingen) → [Externe uitvoer] te selecteren en daarna [HDMI-resolutie] in te stellen op [4320p/2160p]. In dat geval is het uitvoerformaat echter beperkt tot 4:2:0 8-bits. Om bewegende beelden in het 8K-formaat vanaf de camera correct weer te geven op een televisie die is gefabriceerd door Sony, moet u de instellingen voor beeldkwaliteit (gamma of kleurmodus) op de televisie veranderen overeenkomstig de instellingen die werden toegepast tijdens het opnemen. U moet de HDMI-uitgangsinstellingen op de televisie veranderen afhankelijk van de 8K-televisie die u gebruikt. Voor meer informatie over de vereiste instellingen en aansluitmethoden raadpleegt u de gebruiksaanwijzing die bij uw televisie werd geleverd.

Voorbeeld van aanbevolen instelwaarden
[Bestandsindeling]: [XAVC HS 4K]

Opn.beeldsnelh. Opname-instell. Beeldprofiel
60p (NTSC)
50p (PAL)
150M 4:2:0 10bit PP10*1
*1
Wanneer de gamma-instellingen zijn ingesteld op [HLG], [HLG1], [HLG2] of [HLG3], kunt u HDR-films met een breed dynamisch bereik opnemen.

Films bewerken

Wanneer u bewegende beelden die zijn opgenomen met [XAVC HS 8K] of [XAVC HS 4K] bewerkt op een computer, gebruikt u videobewerkingssoftware die compatibel is met de codec MPEG-H HEVC/H.265.
Wij adviseren u tevens een computer te gebruiken met een hoge verwerkingscapaciteit zodat u de films efficiënter kunt bewerken.
Om films te kunnen afspelen op een Windows-computer, moet de Video Codec-extensie van Microsoft zijn geïnstalleerd op een computer met Windows 10 of hoger.

Voorbeeld van aanbevolen instelwaarden
[Bestandsindeling]: [XAVC HS 8K]

Opn.beeldsnelh. Opname-instell.
24p (NTSC) 200M 4:2:0 10bit

Voorbeeld van aanbevolen instelwaarden
[Bestandsindeling]: [XAVC HS 4K]

Opn.beeldsnelh. Opname-instell.
24p (NTSC) 100M 4:2:2 10bit

Films opnemen gedurende een lange periode

Met dit formaat is het opnemen van 4K-films met een kleine bestandsgrootte mogelijk door te profiteren van de hoge compressieverhouding.
Wanneer u gedurende een lange tijd 4K-films wilt opnemen op de geheugenkaart, adviseren wij u de hieronder vermelde instelwaarden (voorbeeld) te gebruiken.

Voorbeeld van aanbevolen instelwaarden

Opn.beeldsnelh. Opname-instell.
60p (NTSC)
50p (PAL)
45M 4:2:0 10bit

Opmerkingen

• XAVC HS-films kunnen niet worden afgespeeld op Android-smartphones. Deze films kunnen niet worden gedeeld met andere apparaten via een smartphone.
    (Per januari 2021)
  1. XAVC S-I 4K/XAVC S-I HD

Met dit formaat neemt u films op in de veelgebruikte MPEG-4 AVC/H.264-codec en daarom is XAVC S-I 4K/XAVC S-I HD met 10-bits 4:2:2-sampling met een rijke gradatie geschikt voor het bewerken van films. Aangezien Intra-compressie de films frame voor frame comprimeert, is de belasting op de computer bij het bewerken van films lager in vergelijking met Long GOP-compressie. Merk echter op dat de opgenomen bestanden groter zijn dan de bestanden die zijn opgenomen met de Long GOP-compressie.

Om de opgenomen films op een televisie te bekijken, adviseren wij u op te nemen in de instelling XAVC S 4K/XAVC S HD met 8-bits 4:2:0 of XAVC GS 4K met 10-bits 4:2:0.

Voorbeeld van aanbevolen instelwaarden
[Bestandsindeling]: [XAVC S-I 4K]

Opn.beeldsnelh. Opname-instell.
60p (NTSC) 600M 4:2:2 10bit
50p (PAL) 500M 4:2:2 10bit
24p (NTSC) 240M 4:2:2 10bit

Geheugenkaarten die kunnen worden gebruikt

De vereisten voor de geheugenkaart verschillen afhankelijk van het bestandsformaat.

Voor informatie over de geheugenkaarten die kunnen worden gebruikt gaat u naar de volgende website.

*
De afbeeldingen van het menuscherm op deze webpagina zijn vereenvoudigd voor weergavedoeleinden en geven de werkelijke schermweergave van de camera dus niet exact weer.