Applen sirulla varustettujen Macien suojauskäytännön vaihtamismenettely

Tässä kuvataan menettely, kun tietokone on käynnistetty macOS-palautuksessa.
Tästä syystä et voi käyttää selainta Macissa, kun suoritat tätä menettelyä. Menettely kannattaa ottaa esiin älypuhelimessa tai vastaavassa ja seurata sitä toimenpiteen aikana.
Voit avata tämän sivun älypuhelimessa lukemalla alla olevan kaksiulotteisen viivakoodin.

https://www.sony.net/dics/msp/

Suojauskäytännön vaihtamismenettely

1. Sammuta Mac valitsemalla Omenavalikosta [Sammuta].
  2. Kun järjestelmä on sammutettu, odota 10 sekuntia ja pidä sitten Macin virtapainiketta painettuna.
  3. Napsauta [Valinnat] ja klikkaa sitten [Jatka].
  4. Klikkaa [Lisäapit] ja valitse sitten [Käynnistyksen suojaustyökalu].
  5. Valitse käynnistyslevy, jota haluat käyttää, esiin tulevien joukosta ja klikkaa sitten [Suojauskäytäntö].
  6. Kun olet valinnut ”Alennettu suojaus”, valitse ”Salli käyttäjän hallita kernel-laajennuksia tunnistetuilta kehittäjiltä” ja klikkaa [OK].
    (Asetukset kannattaa merkitä muistiin ennen muutosten tekemistä, jotta voit palauttaa aiemman suojauskäytännön sovelluksen käytön lopettamisen jälkeen.)
  7. Syötä järjestelmänvalvojan nimi ja salasana ja klikkaa [OK].
  8. Kun suojauskäytäntö on asetettu, seuraava ikkuna tulee esiin.
  9. Käynnistä Mac uudelleen valitsemalla Omenavalikosta [Käynnistä uudelleen].
  10. Palaa uudelleenkäynnistyksen jälkeen alkuperäiselle sivulle ja jatka toimenpidettä.

Suojauskäytännön ”Täysi suojaus” -vaihtoehdon palauttamismenettely

1. Sammuta Mac valitsemalla Omenavalikosta [Sammuta].
  2. Kun järjestelmä on sammutettu, odota 10 sekuntia ja pidä sitten Macin virtapainiketta painettuna.
  3. Napsauta [Valinnat] ja klikkaa sitten [Jatka].
  4. Klikkaa [Lisäapit] ja valitse sitten [Käynnistyksen suojaustyökalu].
  5. Valitse käynnistyslevy, jota haluat käyttää, esiin tulevien joukosta ja klikkaa sitten [Suojauskäytäntö].
  6. Kun olet valinnut ”Täysi suojaus”, klikkaa [OK].
  7. Syötä järjestelmänvalvojan nimi ja salasana ja klikkaa [OK].
  8. Kun suojauskäytäntö on asetettu, seuraava ikkuna tulee esiin.
  9. Käynnistä Mac uudelleen valitsemalla Omenavalikosta [Käynnistä uudelleen].