Procedure voor het wijzigen van het beveiligingsbeleid voor Mac-computers met Apple Silicon

De procedure na het starten van je Mac-computer in macOS-herstel wordt hier beschreven.
Om deze reden zal je geen webbrowser kunnen gebruiken op je Mac terwijl je deze procedure doorloopt. Wij adviseren je de procedure weer te geven op een smartphone of iets dergelijks en deze gaandeweg de procedure te raadplegen.
Je kunt deze pagina op je smartphone openen door de onderstaande tweedimensionale barcode te scannen.

https://www.sony.net/dics/msp/

Procedure voor het wijzigen van het beveiligingsbeleid

1. Kies in het Apple-menu [Zet uit] om je Mac uit te zetten.
  2. Nadat het systeem is afgesloten, wacht je 10 seconden en houd je daarna de aan/uit-knop van je Mac ingedrukt.
  3. Klik op [Opties] en klik daarna op [Ga door].
  4. Klik op [Hulpprogramma's] en kies daarna [Opstartbeveiligingshulpprogramma].
  5. Kies de opstartschijf die je wilt gebruiken uit de afgebeelde opties en klik daarna op [Beveiligingsbeleid].
  6. Nadat je "Verminderde beveiliging" hebt gekozen, kies je "Sta gebruikersbeheer van kernelextensies van geïdentificeerde ontwikkelaars toe" en klik je op [OK].
    (Wij adviseren je de instellingen te noteren voordat je deze verandert zodat je het voorgaande beveiligingsbeleid kunt herstellen nadat je klaar bent met het gebruiken van de app.)
  7. Voer de naam en het wachtwoord van de beheerder in, en klik daarna op [OK].
  8. Nadat het instellen van het beveiligingsbeleid voltooid is, wordt het volgende venster weergegeven.
  9. Kies in het Apple-menu [Herstart] om je Mac te herstarten.
  10. Keer na het herstarten terug naar de oorspronkelijke pagina en ga verder met de bediening.

Procedure voor het beveiligingsbeleid herstellen naar "Volledige beveiliging"

1. Kies in het Apple-menu [Zet uit] om je Mac uit te zetten.
  2. Nadat het systeem is afgesloten, wacht je 10 seconden en houd je daarna de aan/uit-knop van je Mac ingedrukt.
  3. Klik op [Opties] en klik daarna op [Ga door].
  4. Klik op [Hulpprogramma's] en kies daarna [Opstartbeveiligingshulpprogramma].
  5. Kies de opstartschijf die je wilt gebruiken uit de afgebeelde opties en klik daarna op [Beveiligingsbeleid].
  6. Nadat je "Volledige beveiliging" hebt geselecteerd, klik je op [OK].
  7. Voer de naam en het wachtwoord van de beheerder in, en klik daarna op [OK].
  8. Nadat het instellen van het beveiligingsbeleid voltooid is, wordt het volgende venster weergegeven.
  9. Kies in het Apple-menu [Herstart] om je Mac te herstarten.