Personaliseringsgids - ILCE-7M4

De ILCE-7M4 heeft veel verschillende aanpassingsfuncties, zoals customknoppen en een geheugenfunctie, waarmee fotografen de functies van diverse knoppen kunnen veranderen aan de hand van hun voorkeuren.

Snel schakelen tussen camera-instellingen op basis van de opnamesituatie

Cam.-inst.geheug/Cam-inst. oproep.

Hiermee kunt u camera-instellingen vooraf instellen, waarna u ze kunt oproepen met de moduskiezer.
In plaats van de moduskiezer te gebruiken, kunt u de opgeslagen instellingen ook onmiddellijk oproepen door op een knop te drukken en deze vast te houden.

Helpgids voor deze camera

Page top

Veelgebruikte functies direct oproepen

Er zijn vier verschillende functies: [Eig. t.-/dr.kn.inst.], [Mijn draaikn.-instell.], [Fn-menu-instelling.] en [Inst. Mijn Menu].

Eig. t.-/dr.kn.inst.

U kunt de customknopfunctie gebruiken om de functies die u het vaakst gebruikt toe te wijzen aan gemakkelijk te bedienen knoppen en keuzeknoppen. Hiermee kunt u de procedure voor het selecteren van onderdelen in het MENU overslaan zodat u de functies sneller kunt oproepen.

Mijn draaikn.-instell.

U kunt de gewenste functies toewijzen aan de voorste keuzeknop, de achterste keuzeknop L, de achterste keuzeknop R en het besturingswiel, en maximaal drie combinaties van instellingen registreren als "Mijn draaiknop"-instellingen.
U kunt de geregistreerde "Mijn draaiknop"-instellingen snel oproepen of omschakelen door op de customknop te drukken die u van tevoren hebt toegewezen.

Fn-menu-instelling.

Het functiemenu is een menu met 12 functies dat aan de onderkant van het scherm wordt afgebeeld wanneer u in de opnamefunctie op de Fn (functie)-knop drukt.
U kunt 12 functies registreren in de functiemenu's voor respectievelijk het opnemen van stilstaande beelden en het opnemen van bewegende beelden.

Helpgids voor deze camera

Instelling voor Mijn Menu

Wijs de functies die u wel regelmatig gebruikt maar minder vaak dan de functies in het functiemenu toe aan My menu (Mijn menu). U kunt tijd besparen door uw favoriete items in My menu (Mijn menu) te organiseren, in plaats van te zoeken in de menu-items.

Helpgids voor deze camera

De camera-instellingen opslaan op een geheugenkaart (Instell. opsl./laden)

Groepen aangepaste camera-instellingen* kunnen worden opgeslagen op een geheugenkaart met behulp van de functie [Instell. opsl./laden]. Gebruik deze functie om een reservekopie te maken of om instellingen te kopiëren naar een andere camera van hetzelfde model.

* Sommige instellingen kunnen niet worden opgeslagen.

Helpgids voor deze camera

Page top

Overig

In aanvulling op de functies hierboven, kunnen de volgende functies u ook helpen om de camera te leren beheersen.

• [AF-gebied-registr]: Verplaatst het scherpstelkader onmiddellijk naar een positie die u van tevoren hebt geregistreerd door op een customknop te drukken.
  • [V/H AFgeb.schak.]: Schakelt het type scherpstelgebied en de positie van het scherpstelkader om aan de hand van de oriëntatie van de camera (horizontaal/verticaal).
  • [Schrpst.kad.kleur]: maakt het scherpstelgebied beter zichtbaar onder opnameomstandigheden, zoals een scène met een lichte achtergrond.
  • [Hvlh.verpl.AF-kad]: verplaatst het kader dat het scherpstelgebied aangeeft snel.
  • [Anti-flicker-instell.]: vermindert het effect van het flikkeren van kunstmatige lichtbronnen, zoals tl-buizen of ledlampen.
  • [Sluiter bij strm UIT]: sluit de sluiter wanneer u de camera uitschakelt om te voorkomen dat stof zich aan de beeldsensor hecht.
  • [Schrpst.kad.wrgv.]: geeft het kader dat het scherpstelgebied aangeeft weer in het gebied dat is scherpgesteld wanneer u stilstaande beelden afspeelt.

Camerafuncties en instructies

• * De beelden op de monitor zijn niet werkelijke schermafbeeldingen, maar simulaties.