Personaliseringsgids - ILCE-7M4

Overige opnamefuncties

12. Tijdelijk de sluitertijd veranderen ([Aang. opn.-inst. reg.])

Deze methode is handig wanneer u de sluitertijd tijdelijk wilt wijzigen, bijvoorbeeld wanneer u tijdens sportfotografie een elektrisch scorebord* wilt fotograferen als notitie. Deze methode is ook handig om andere instellingen dan de sluitertijd tijdelijk te wijzigen.
Wijs de instelling toe aan een toets die u kunt indrukken en vasthouden tijdens het fotograferen.

* De tekens op het scorebord zullen gedeeltelijk niet zichtbaar zijn in uw opname als u fotografeert met een hoge sluitertijd.

Een instelling maken voor het fotograferen van elektrische scoreborden bij sportfotografie
Geavanceerde voorbereiding
  1. Zet de stilstaande/bewegende beelden/S&Q-keuzeknop in de stand (Stilstaande beelden) om de stilstaand-beeldopnamefunctie te selecteren.
  2. MENU → (Instellingen) → [Bedien. aanpass.] → [Eig. t.-/dr.kn.inst.] → gewenste knop → selecteer uit [Aang.oproep vergr.1] tot en met [Aang.oproep vergr.3] → stel de opnamefunctie in op [Sluitertijdvoorkeuze] of [Handm. belichting], en stel de sluitertijd in op ongeveer 1/60 seconden. → [Registreren].
  3. Sluitertijd: Een hoge snelheid zoals 1/1600 seconde
Opname Fotografeer sportscènes met een hoge sluitertijd, zoals 1/1600 seconde.
Druk de toegewezen toets in en houd deze ingedrukt om de sluitertijd te wijzigen naar 1/60 seconde.Wijzig de sluitertijd alleen wanneer u het elektrische scorebord fotografeert.
Page top

13. Hoe u het helderheidsniveau / de overbelichtingsindicatie in- of uitschakelt (Zebra)

De camera toont een zebrapatroon over een deel van de afbeelding als het helderheidsniveau voldoet aan het IRE-niveau dat u hebt ingesteld. U kunt de zebraweergave snel in- of uitschakelen.

Geavanceerde voorbereiding
  1. Zet de stilstaande/bewegende beelden/S&Q-keuzeknop in de stand (Stilstaande beelden) om de stilstaand-beeldopnamefunctie te selecteren.
  2. Configureer van tevoren het zebrapatroon met MENU → (Belichting/kleur) → [Zebra-weergave] → [Zebra-niveau].
  3. MENU → (Instellingen) → [Bedien. aanpass.] → [Eig. t.-/dr.kn.inst.] → selecteer de gewenste knop → [Zebra-weergave sel.].
Opname U kunt de zebraweergave in- of uitschakelen door op de toegewezen toets te drukken.
  • U kunt het zebraniveau ook toewijzen aan een aangepaste toets.
Page top

14. Hoe u telefotobeelden kunt maken door de beeldhoek aan te passen (APS-C/Super 35mm)

Ondanks dat deze camera is uitgerust met een volframe-beeldsensor van 35 mm, kunt u doelbewust beelden opnemen in het APS-C-formaat om de kijkhoek kleiner te maken, waardoor u hetzelfde effect creëert als met een telelens zonder de lens te verwisselen. U kunt, in tegenstelling tot digitale zoom, ook RAW-afbeeldingen vastleggen, of een scherpstelgebied kiezen, hoewel het aantal pixels en de bestandsgrootte kleiner worden.
U kunt deze functie instellen bij (Opname) in MENU. Het wordt echter aanbevolen om de functie toe te wijzen aan een customknop, zoals de C4-knop, als u deze regelmatig gebruikt.

Geavanceerde voorbereiding
  1. Zet de stilstaande/bewegende beelden/S&Q-keuzeknop in de stand (Stilstaande beelden) om de stilstaand-beeldopnamefunctie te selecteren.
  2. MENU → (Instellingen) → [Bedien. aanpass.] → [Eig. t.-/dr.kn.inst.] → selecteer de gewenste knop → [/Kleinbldf.].
Opname U kunt schakelen tussen het 35-mm full-frame beeldformaat en het aan APS-C gelijk formaat door de toegewezen toets in te drukken.