ILCE-7M4

Kenmerken (van films) van elk bestandsformaat

Deze camera biedt een zeer hoge videokwaliteit, zoals 10-bits kleurdiepte, 4:2:2 kleursampling, ondersteuning voor MPEG-H HEVC/H.265-codec met hoge efficiëntie en ondersteuning voor Intra-compressie en biedt tevens ondersteuning voor diverse bestandsformaten met betrekking tot bewerkingen.
Om de camera op de televisie aan te sluiten, gebruikt u een Premium High Speed HDMI-kabel (los verkrijgbaar).

Raadpleeg de onderstaande beschrijvingen voor de instelmethode en de eigenschappen van elk bestandsformaat dat wordt gebruikt voor het opnemen van films.

Instelmethode

1. MENU → (Opname) → [Beeldkwaliteit] → [Bestandsindeling] → gewenste instelling.

* MENU-scherm van de camera wanneer de stilstaande/bewegende beelden/S&Q-keuzeknop in de stand (bewegend-beeldopnamefunctie) of in de stand S&Q (vertraagde/versnelde opnamefunctie) staat

2. MENU → (Opname) → [Beeldkwaliteit] → [Filminstellingen] → Selecteer een onderdeel dat u wilt instellen en selecteer daarna de gewenste instelling.

* MENU-scherm van de camera wanneer de stilstaande/bewegende beelden/S&Q-keuzeknop in de stand (bewegend-beeldopnamefunctie) of in de stand S&Q (vertraagde/versnelde opnamefunctie) staat

Om vertraagde/versnelde films op te nemen verricht u de volgende instellingen.
    Zet de stilstaande/bewegende beelden/S&Q-keuzeknop in de stand (bewegend-beeldopnamefunctie) of in de stand S&Q (vertraagde/versnelde opnamefunctie) staat. Selecteer MENU → (Opname) → [Beeldkwaliteit] → [Inst. vertr.+versn.] → Selecteer een onderdeel dat u wilt instellen, en selecteer daarna de gewenste instelling.

Eigenschappen van elk bestandsformaat

1. XAVC S 4K/XAVC S HD
  2. XAVC HS 4K
  3. XAVC S-I 4K/XAVC S-I HD
  1. XAVC S 4K/XAVC S HD

Deze instelling neemt films op in de veelgebruikte MPEG-4 AVC/H.264-codec en maakt het daarmee mogelijk de films te bekijken en te bewerken op diverse compatibele apparaten.

Films bekijken op een televisie

Voorbeeld van aanbevolen instelwaarden
[Bestandsindeling]: [XAVC S 4K]

Opn.beeldsnelh. Opname-instell.
60p (NTSC)
50p (PAL)
150M 4:2:0 8bit

Films bewerken

Wij adviseren u de opname-instelling in te stellen op 10-bits 4:2:2 voor het bewerken van films, aangezien deze instelling een rijke gradatie garandeert. Deze instelling is compatibel met veel videobewerkingssoftware en vereist kleinere bestandsgrootten dan die vereist zijn voor XAVC S-I 4K/XAVC S-I HD (Intra-compressie).

Voorbeeld van aanbevolen instelwaarden
[Bestandsindeling]: [XAVC S 4K]

Opn.beeldsnelh. Opname-instell.
24p (NTSC) 100M 4:2:2 10bit
60p (NTSC)
50p (PAL)
200M 4:2:2 10bit
  1. XAVC HS 4K

Met dit formaat neemt u films op in hoge beeldkwaliteit met een rijke gradatie en kleinere bestandsgrootten met behulp van de MPEG-H HEVC/H.265-codec met 10-bits kleursampling.

Films bekijken op een televisie

Als HDR-compatibel beeldprofiel is de camera uitgerust met HLG (Hybrid Log-Gamma), dat compatibel is met een breed kleurengamma van BT.2020-kleurruimten.
Als u een HDR (HLG)-compatibele televisie via HDMI aansluit, kunt u voorkomen dat overbelichting en onderbelichting optreden zonder dat het kleurgradatieproces wordt uitgevoerd en kunt u genieten van films die realistischer lijken alsof ze met het blote oog worden bekeken.

Voorbeeld van aanbevolen instelwaarden

Opn.beeldsnelh. Opname-instell. Beeldprofiel
60p (NTSC)
50p (PAL)
150M 4:2:0 10bit PP10*1
*1
Wanneer de gamma-instellingen zijn ingesteld op [HLG], [HLG1], [HLG2] of [HLG3], kunt u HDR-films met een breed dynamisch bereik opnemen.

Films bewerken

Wij adviseren u de opname-instelling in te stellen op 10-bits 4:2:2 voor het bewerken van films, aangezien deze instelling een rijke gradatie garandeert.
Wanneer u XAVC HS 4K-films bewerkt op een computer, dient u videobewerkingssoftware te gebruiken die compatibel is met de MPEG-H HEVC/H.265-codec.
Wij adviseren u tevens een computer te gebruiken met een hoge verwerkingscapaciteit zodat u de films efficiënter kunt bewerken.
Om films te kunnen afspelen op een Windows-computer, moet de Video Codec-extensie van Microsoft zijn geïnstalleerd op een computer met Windows 10 of hoger.

Voorbeeld van aanbevolen instelwaarden

Opn.beeldsnelh. Opname-instell.
24p (NTSC) 100M 4:2:2 10bit

Films opnemen gedurende een lange periode

Met dit formaat is het opnemen van 4K-films met een kleine bestandsgrootte mogelijk door te profiteren van de hoge compressieverhouding.
Wanneer u gedurende een lange tijd 4K-films wilt opnemen op de geheugenkaart, adviseren wij u de hieronder vermelde instelwaarden (voorbeeld) te gebruiken.

Voorbeeld van aanbevolen instelwaarden

Opn.beeldsnelh. Opname-instell.
60p (NTSC)
50p (PAL)
45M 4:2:0 10bit

Opmerkingen

• XAVC HS-films kunnen niet worden afgespeeld op Android-smartphones. Deze films kunnen niet worden gedeeld met andere apparaten via een smartphone.(Per oktober 2021)
  1. XAVC S-I 4K/XAVC S-I HD

Met dit formaat neemt u films op in de veelgebruikte MPEG-4 AVC/H.264-codec en daarom is XAVC S-I 4K/XAVC S-I HD met 10-bits 4:2:2-sampling met een rijke gradatie geschikt voor het bewerken van films. Aangezien Intra-compressie de films frame voor frame comprimeert, is de belasting op de computer bij het bewerken van films lager in vergelijking met Long GOP-compressie. Merk echter op dat de opgenomen bestanden groter zijn dan de bestanden die zijn opgenomen met de Long GOP-compressie.

Om de opgenomen films op een televisie te bekijken, adviseren wij u op te nemen in de instelling XAVC S 4K/XAVC S HD met 8-bits 4:2:0 of XAVC GS 4K met 10-bits 4:2:0.

Voorbeeld van aanbevolen instelwaarden
[Bestandsindeling]: [XAVC S-I 4K]

Opn.beeldsnelh. Opname-instell.
60p (NTSC) 600M 4:2:2 10bit
50p (PAL) 500M 4:2:2 10bit
24p (NTSC) 240M 4:2:2 10bit

Geheugenkaarten die kunnen worden gebruikt

De vereisten voor de geheugenkaart verschillen afhankelijk van het bestandsformaat.

Voor informatie over de geheugenkaarten die kunnen worden gebruikt gaat u naar de volgende website.