M-tilstand (Manuel eksponering)

I M-tilstand (Manuel eksponering) kan fotografen justere blænde, lukkertid og følsomhed. I tilstandene P, A og S bestemmer kameraet den optimale eksponering (billedets lysstyrke), men i M-tilstand bestemmer brugerindstillingerne eksponeringen. Denne optagefunktion er nyttig, når du ønsker at styre både blænde og lukkertid, eller når du ønsker at fotografere fyrværkeri, en stjernehimmel eller andre specielle motiver.

På nogle kameraer, afhængigt af modellen, er det muligt at indstille følsomheden til at være automatisk selv i M-tilstand. Når følsomheden er indstillet til auto, skifter følsomheden automatisk for at give den korrekte eksponering ud fra den indstillede blænde og lukkertid. Derudover kan eksponeringskompensation også anvendes.

En af optagelsestilstandene

Brændvidde: 16 mm (35 mm ækvivalent), blændetal: 2,8, lukkerhastighed: 30 sekunder.

Fotografering med blitz

En anden funktion ud over M-tilstand er fotografering med blitz.
I fotografering med blitz forbliver lukkeren åben, så længe du trykker på lukkerknappen. Dette er nyttigt, når du vil holde lukkeren åben i 30 sekunder eller mere, for eksempel når du vil indfange halen af fyrværkeri. For at fotografere med blitz skal lukkerhastigheden indstilles til [BULB]. Drej skiven til varighed over [30"] for at vise [BULB].
Hvis du trykker på kameraets lukkerknap med fingeren, kan det sløre billedet, så sørg for at bruge et stativ og fjernbetjening i blitz-tilstand.

Du kan læse om detaljerede indstillinger og forholdsregler ved brug blitz-tilstand i brugervejledningen til din model.

Når lukkerhastigheden er indstillet til [BULB]

Brændvidde: 28 mm (35 mm ækvivalent), blændetal: 14, lukkerhastighed: 23 sekunder.