Överföra medan kameran är avstängd (Fjärrström till kamera PÅ/AV)

Även om kameran är avstängd går det att slå på den tillfälligt med hjälp av fjärrströmsfunktionen och bläddra bland bilderna eller överföra bilder i kameran till en smartphone. Kameran går att styra utan att man behöver ta ut den ur väskan.

• Fjärrströmsfunktionen kräver Bluetooth-anslutning. Slå först på Bluetooth-funktionen på smartphonen.
  • Det kan hända att denna funktion inte går att använda beroende på materialet i det som kameran ligger i, t.ex. en resväska av metall.
  • Om du använder ILCE-7RM5/7M4 och konfigurerar kamerainställningarna på nedanstående sätt, kan du visa och överföra bilder som är lagrade i kameran medan den är avstängd helt enkelt genom att starta Imaging Edge Mobile och välja [Visa och importera].
    • MENU → [Nätverk] → [Smrtp-ansl.funk] → [Ansl. str. stängs AV] → [På]
    • MENU → [Nätverk] → [Överföra/Fjärr] → [Fjärrdatorfunktion] → [Fjärrdator] → [Av]
    • MENU → [Nätverk] → [Bluetooth] → [Bluetooth-funktion] → [På]

Förberedelser – Hopparning

När den här funktionen används för första gången måste kameran och smartphonen paras ihop.

1. 1. Anslut kameran till smartphonen (Imaging Edge Mobile).
  2. 2. Starta Imaging Edge Mobile och öppna kamerans livevisningsskärm.
  3. 3. Välj [MENU] → [Fjärrström till kamera PÅ/AV].
    • Denna funktion går inte att använda på din kamera om [Fjärrström till kamera PÅ/AV] inte visas på smartphonen.
  4. 4. På kameran, välj [MENU] → [Nätverk] → [Bluetooth] / [Bluetooth-inst.] → [Bluetooth-funktion] → [På].
  5. 5. På kameran, välj [MENU] → [Nätverk] → [Smrtp-ansl.funk] / [Överföra/Fjärr] / [Funk skicka t Smrtp] → [Ansl. str. stängs AV] → [På].
  6. 6. På kameran, välj [MENU] → [Nätverk] → [Bluetooth] / [Bluetooth-inst.] → [Ihopparning],
  7. 7. På smartphonen, välj kameran som du vill para ihop den med när den visas på [Fjärrström till kamera PÅ/AV]-skärmen.

Denna ikon visas om kameran och smartphonen inte har parats ihop tidigare.

8. 8.När [Tillåt anslutning från enheten?] visas, välj [OK].

För att bläddra bland och överföra bilder med hjälp av en smartphone

Med denna funktion går det att slå på kameran och bläddra bland och överföra bilder med hjälp av en smartphone. Kameran måste först vara inställd på följande sätt innan denna funktion går att använda.

• MENU → [Nätverk] → ([Överföra/Fjärr]) → [Fjärrdatorfunktion] → [Fjärrdator] → [Av]
  • MENU → [Nätverk] → [Bluetooth] / [Bluetooth-inst.] → [Bluetooth-funktion] → [På]
  • MENU → [Nätverk] → [Smrtp-ansl.funk] / [Överföra/Fjärr] / [Funk skicka t Smrtp] → [Ansl. str. stängs AV] → [På]
  1. 1. Starta Imaging Edge Mobile, välj [Fjärrström till kamera PÅ/AV], och välj vilken kamera som ska slås på.

2. 2. Bläddra bland bilderna eller överför bilder som du själv vill.

3. 3. När du är klar, återvänd till fjärrströmskontrollskärmen och tryck på för att stänga av kameran.