Veelgestelde vragen

Bij gebruik van een iPhone of iPad

Een bericht wordt afgebeeld dat zegt dat Imaging Edge Mobile toegang vraagt tot mijn foto's.

Als dit bericht wordt afgebeeld wanneer u Imaging Edge Mobile opstart, staat u toegang tot al uw foto's toe. Ook als u gevraagd wordt toestemming te geven voor gebruik van uw locatie, laat u de instelling nauwkeurige locatie ingeschakeld.

Een bericht wordt afgebeeld dat zegt dat Imaging Edge Mobile apparaten op mijn lokale netwerk wil zoeken en er verbinding mee wil maken.

Als dit bericht wordt afgebeeld wanneer u verbinding maakt met uw camera, selecteert u OK.

Imaging Edge Mobile start niet op, of ik kan geen verbinding maken met mijn camera.

Selecteer op uw iPhone of iPad [Instellingen] → [Imaging Edge Mobile], en maak daarna de volgende instellingen.

• Locatieservices: schakel nauwkeurige locatie in
  • Foto's: alle foto's
  • Lokaal netwerk: schakel in

Als u uw camera niet kunt verbinden met Wi-Fi

Raadpleeg de onderstaande vragen als u functies niet kunt uitvoeren, zoals beelden overdragen vanaf uw camera of opnemen met afstandsbediening.

1. Controleer de verbindingsmethode.

Voor de verbindingsprocedure raadpleegt u <Stuur afbeeldingen> of <Opnamen op afstand> , al naar gelang welke van toepassing is.

2. Controleer wat u moet doen voor elke afzonderlijke verbindingsmethode.

2-1. Als uw camera geen verbinding kan maken, zelfs niet wanneer u erop tikt in de cameralijst op het scherm van Imaging Edge Mobile.
  • Controleer of de camera is ingeschakeld.
  • Controleer of uw camera verbinding kan maken met Wi-Fi. (Verzeker u ervan dat uw camera is ingesteld op bediening door een smartphone of overdracht naar een smartphone overeenkomstig de verbindingsprocedure beschreven bij 1 hierboven.)
2-2. Als uw camera geen verbinding kan maken met behulp van een QR-code
Camera's met een lens en enkele digitale fotocamera's en Action Cam-modellen bieden geen ondersteuning voor verbinding maken met Wi-Fi via een QR-code. Zie voor meer informatie de <Lijst met ondersteunde camera's>. Als uw camera niet wordt ondersteund, maakt u verbinding met behulp van een SSID en wachtwoord.
2-3. Als uw camera geen verbinding kan maken met behulp van NFC One-touch
  • Verzeker u ervan dat de smartphone NFC ondersteunt. In geval van de iPhone, is een iPhone 7 die draait op iOS 11.0 of hoger vereist.
  • Controleer het menu Draadloos of Netwerk van de smartphone en verzeker u ervan dat de NFC-functie is ingeschakeld.
  • Als u uw camera gebruikt met een smartphone, is deze mogelijk al verbonden met Wi-Fi. Open Imaging Edge Mobile op uw smartphone en tik in de lijst met camera's op de naam van uw camera.
  • Als de camera een [Vliegtuig-stand] heeft, kan de NFC-functie niet worden gebruikt wanneer deze is ingesteld op [Aan].
  • Stel met cameramenu in op → [Draadloos] of [Netwerk] → [Bedien. via smartph.] → [Bedien. via smartph.] → [Aan]. (De tekst van deze instellingen kan verschillen afhankelijk van het cameramodel. Ook is het mogelijk dat sommige camera's deze functionaliteit niet hebben.)
  • Mogelijk reageert de camrea niet wanneer de camera of de smartphone in een case zit.
2-4. Als uw camera geen verbinding kan maken met behulp van een SSID en wachtwoord
Voer het gedeelte van de SSID in na DIRECT-. Controleer of er geen typfouten in zitten.

3. Als het probleem niet wordt opgelost door de instructies in 2 hierboven te volgen

Controleer en verander zo nodig elk van de volgende instellingen en probeer daarna opnieuw verbinding te maken

Voor Android
  1. Schakel de smartphone uit en daarna weer in. (Schakel niet alleen het scherm uit en daarna weer in.)
  2. Als de camera een [Vliegtuig-stand] heeft, schakelt u deze [Uit].
  3. Controleer of de meest recente versie van Imaging Edge Mobile is geïnstalleerd.Raadpleeg Updates onder <HOME> om te controleren of u de meest recente versie hebt.Om te controleren welke versie van Imaging Edge Mobile u gebruikt, tikt u rechtsboven op het openingsscherm op → [Instellingen] → [Versie].
  4. Controleer op de smartphone onder [Instellingen] of Wi-Fi is ingeschakeld.
  5. Controleer op de smartphone onder [Instellingen] of [Draagbare hotspot] is uitgeschakeld.
  6. Schakel op de smartphone onder [Instellingen] de vliegtuig-stand uit.
  7. Houd de camera en de smartphone dicht bij elkaar.
  8. Schakel op de smartphone onder [Instellingen] Bluetooth uit.
  9. Als een VPN-app of een beveiligingsapp die VPN gebruikt is geïnstalleerd, schakelt u VPN uit.
  10. Reset de SSID van de camera.
  11. Verwijder Imaging Edge Mobile en installeer het daarna opnieuw.
  12. Ga op de smartphone naar [Instellingen] → [Systeem] → [Opties voor resetten] en reset Wi-Fi, mobiel en Bluetooth. Door deze onderdelen te resetten kan de verbinding worden verbeterd, maar de volgende onderdelen worden gereset op hun standaardwaarden en zullen elk afzonderlijk opnieuw moeten worden geregistreerd.
    • Instellingen voor hotspot en tethering
    • Te gebruiken Wi-Fi-wachtwoord
    • Instellingen voor mobile-datacommunicatie
    • Koppelingsinformatie voor Bluetooth-apparaten
Voor iPhone/iPad
  1. Schakel de iPhone/iPad uit en daarna weer in.
  2. Als de camera een [Vliegtuig-stand] heeft, schakelt u deze [Uit].
  3. Controleer of de meest recente versie van Imaging Edge Mobile is geïnstalleerd.Raadpleeg Updates onder <HOME> om te controleren of u de meest recente versie hebt.Om te controleren welke versie van Imaging Edge Mobile u gebruikt, tikt u rechtsboven op het openingsscherm op → [Instellingen] → [Versie].
  4. Controleer op de iPhone/iPad onder [Instellingen] of Wi-Fi is ingeschakeld.
  5. Controleer op de iPhone/iPad onder [Bedieningspaneel] of onder [Instellingen] of [Persoonlijke hotspot] is uitgeschakeld.
  6. Schakel op de iPhone/iPad onder [Instellingen] de vliegtuig-stand uit.
  7. Houd de camera en de iPhone/iPad dicht bij elkaar.
  8. Schakel op de iPhone/iPad onder [Instellingen] Bluetooth uit.
  9. Als een VPN-app of een beveiligingsapp die VPN gebruikt is geïnstalleerd, schakelt u VPN uit.
  10. Reset de SSID van de camera.
  11. Verwijder Imaging Edge Mobile en installeer het daarna opnieuw.
  12. Ga op de iPhone/iPad naar [Instellingen] → [Algemeen] → [Stel opnieuw in] en reset de netwerkinstellingen. Door te resetten kan de verbinding worden verbeterd, maar de volgende onderdelen worden gereset op hun standaardwaarden en zullen elk afzonderlijk opnieuw moeten worden geregistreerd.
    • Instellingen voor Persoonlijke hotspot
    • Te gebruiken Wi-Fi-wachtwoord
    • Instellingen voor mobile-datacommunicatie
    • Koppelingsinformatie voor Bluetooth-apparaten

Nadat verbinding is gemaakt met Wi-Fi

De Wi-Fi-verbinding wordt plotseling verbroken of wordt instabiel tijdens smartphonebedieningen of Wi-Fi-overdrachten

De radiogolven in de omgeving kunnen instabiel zijn. Gebruik de camera en de smartphone dichter bij elkaar.

Het Live View-scherm dat op de smartphone wordt weergegeven, beweegt niet soepel

In sommige gevallen beweegt het Live View-scherm niet soepel als gevolg van de toestand van de radiogolven in de omgeving of de prestaties van de smartphone.

Ik wil verbinding maken met de NFC One-touch-functies, maar het beeld wordt rechtstreeks overgedragen zonder gebruik te maken van de functie

Bereid van tevoren de camera voor op het opnemen van een beeld en maak opnieuw verbinding met behulp van NFC One-touch.

De film die vanaf de camera werd overgedragen kan niet worden weergegeven op de smartphone

• Breng een andere film over en kijk of die kan worden weergegeven.
    Breng anders de film die niet kon worden weergegeven tezamen met een andere film over om te zien of hij kan worden weergegeven.
    Als dat het probleem niet oplost, verandert u de beeldselectiemethode van [Op dit apparaat selecteren] naar [Op smartphone selecteren] en breng hem opnieuw over.

Soms wordt geen foto gemaakt wanneer op de ontspanknop op de smartphone wordt gedrukt

• In sommige gevallen kan geen foto worden gemaakt wanneer u uw vinger van de ontspanknop af haalt terwijl de automatische scherpstelling in werking is.
    Druk iets langer op de ontspanknop voordat u uw vinger eraf haalt.

Ik kan geen beelden wissen nadat ik ze heb overgebracht naar mijn smartphone.

U kunt geen beelden wissen met behulp van Imaging Edge Mobile. Gebruik de app Foto's op uw smartphone om beelden te wissen. De opslaglocaties van voorbeeldafbeeldingen worden hieronder vermeld. De termen kunnen verschillen afhankelijk van het smartphonemodel en de applicatie.

Voorbeeld op Android
Album → (Menu) → Mappen → Imaging Edge Mobile

Voorbeeld op iPhone/iPad
Foto's → Albums → Mijn albums → Imaiging Edge Mobile

Om beelden te wissen die zijn opgeslagen op de camera, gebruikt u de bedieningselementen op de camera.

Over het Sony Account

Een aanmeldscherm wordt weergegeven. Moet ik me aanmelden om Imaging Edge Mobile te kunnen gebruiken?

Als u zich aanmeldt met uw Sony-account en een camera die u bezit toevoegt aan de lijst met camera's in Creators' Cloud, kunt u gerelateerde kennisgevingen bekijken. Als u alleen Imaging Edge Mobile gebruikt, hoeft u zich niet aan te melden.

Is een Sony Account hetzelfde als een Creators' Cloud-lidmaatschap?

Als u zich abonneert op een Creators' Cloud-lidmaatschap, kunt u gebruik maken van de diverse functies die betrekking hebben op de digitale camera's van Sony. Een Sony Account is vereist wanneer u zich wilt abonneren op een Creators' Cloud-lidmaatschap. Een Sony Account wordt niet alleen gebruikt voor het Creators' Cloud-lidmaatschap, maar ook voor Playstation en andere diensten van Sony.

Wat is het verschil tussen een Creators' Cloud-lidmaatschap en een Imaging Edge-lidmaatschap?

De naam van het Imaging Edge-lidmaatschap is gewijzigd in Creators' Cloud-lidmaatschap. Als u zich al geregistreerd hebt met een Imaging Edge-lidmaatschap, wordt u automatisch overgezet naar een Creators' Cloud-lidmaatschap. U kunt hetzelfde e-mailadres en wachtwoord als eerder blijven gebruiken.

Ik wil de registratie van mijn Creators' Cloud-lidmaatschap annuleren.

U kunt uw registratie annuleren op de volgende URL.

Alleen het Creators' Cloud-lidmaatschap kan worden geannuleerd op deze website. De registratie van uw Sony Account zal actief blijven.

Ik wil mijn Sony Account beëindigen.

Meld u af bij alle services waarop u bent geabonneerd met uw Sony Account. Uw Sony Account wordt automatisch beëindigd wanneer u zich afmeldt bij uw laatste service van Sony.