Een bureaubladapplicatie die de kwaliteit en efficiëntie verbetert van productiewerk

Downloaden Functies/technische gegevens Ondersteunde apparaten Gebruiksaanwijzing Veelgestelde vragen

Wat is Imaging Edge Desktop?

Imaging Edge Desktop is een bureaubladapplicatie die de drie functies van de Imaging Edge-serie (Remote, Viewer en Edit) integreert in één. Op het Home-scherm kunt u taken uitvoeren, zoals het starten en updaten van elke functie, inloggen op uw account en controleren van meldingen.

Het pictogram van Imaging Edge Desktop is veranderd.
In de beschrijving kunnen enkele afbeeldingen van het oude pictogram voorkomen.

Updates

• 18-4-2024
    Imaging Edge Desktop 1.2.01 is uitgebracht.
    • Enkele problemen verholpen.
  • 28-3-2024
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.7.01 is uitgebracht.
    • Enkele problemen verholpen.
  • 14-12-2023
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.7.00 is uitgebracht.
    • Ondersteuning toegevoegd voor α9 III.
    • Ondersteuning voor composiet RAW-opnamen (α9 III).
    • Ondersteuning toegevoegd voor het schakelen tussen AF-kadergrootte XL, XS en Aangepast (α9 III).
    • Ondersteuning toegevoegd voor het schakelen van de vastlegkadergrootte voor aangepaste witbalans (α9 III).
    • Ondersteuning voor instellingen voor creatief kijken.
    • Andere bugfixes.
  • 22-2-2023
    Imaging Edge Desktop 1.2 is uitgebracht.
  • 22-2-2023
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.6.00 is uitgebracht.
    • De beeldkwaliteit van RAW-ontwikkeling is verbeterd.
    • Ondersteuning voor macOS 13 toegevoegd.
    • Enkele problemen verholpen.
  • 29-11-2022
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.5.01 is uitgebracht.
    • Lost een probleem op waarbij strepen op het uitvoerbeeld kunnen verschijnen als inclinatiecorrectie wordt uitgevoerd tijdens de ontwikkeling van RAW-bestanden.
  • 27-10-2022
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.5.00 is uitgebracht.
    • Er is een functie voor bewegingscorrectie geïmplementeerd voor pixelverschuiving-multi-opname. *
    • ILCE-7RM5 wordt nu ondersteund.
    • Programmafouten zijn gecorrigeerd.

* Ondersteunde modellen zijn ILCE-1 en ILCE-7RM5.

• 23-8-2022
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.4.01 is uitgebracht.
    • Enkele problemen verholpen.
  • 14-7-2022
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.4.00 is uitgebracht.
    • Ondersteuning voor flexibele belichtingsmodus toegevoegd. *
    • Programmafouten opgelost.

* Het ondersteunde model is ILME-FX3. Bijwerken naar de meest recente systeemsoftware is vereist.

• 19-5-2022
    Imaging Edge Desktop 1.1.01 (Win) is uitgebracht.
    • Enkele problemen verholpen.
  • 29-3-2022
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.3.02 is uitgebracht.
    • Wij hebben het probleem opgelost waarbij onder bepaalde omstandigheden strepen worden weergegeven op de uitvoerafbeelding van een ontwikkeld RAW-bestand.
  • 24-2-2022
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.3.01 is uitgebracht.
    • Enkele problemen verholpen.
  • 9-2-2022
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.3.00 is uitgebracht.
    • Ondersteuning voor Windows® 11 toegevoegd.
    • Ondersteuning voor macOS 12 toegevoegd.
    • Miniatuurweergave in Viewer ondersteunt nu de selectie van beeldinformatie die voor elk item wordt weergegeven.
  • 28-10-2021
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.2.01 is uitgebracht.
    • Enkele problemen verholpen.
  • 3-6-2021
    Imaging Edge Desktop 1.1 is uitgebracht.
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.2.00 is uitgebracht.
    - Als Imaging Edge Desktop al is geïnstalleerd, opent u dit en voert u de hieronder beschreven updateprocedure uit.
    • Ondersteuning toegevoegd voor het converteren van HEIF-bestanden naar JPEG- of TIFF-bestanden.
    • Ondersteuning toegevoegd voor het weergeven en bewerken van HEIF-bestanden.
    • Ondersteuning voor macOS 11 toegevoegd.
  • 27-1-2021
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.1.00 is uitgebracht.
    - Als Imaging Edge Desktop al is geïnstalleerd, opent u dit en klikt u op [Bijwerken].
    • Ondersteuning voor ILCE-1 toegevoegd.
    • Scherpstellingskaders die tijdens de opname worden gebruikt, kunnen nu via de Viewer worden weergegeven. *
      * Beelden die zijn opgenomen met ILCE-7SM3 of ILCE-1
  • 20-10-2020
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.0.01 is uitgebracht.
    • Het probleem waarbij de helderheid niet correct was na het veranderen naar een bepaalde Creat. uitstraling met behulp van Edit is opgelost.
    • Andere problemen zijn opgelost.
  • 29-7-2020
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.0 is uitgebracht.
    • Helderheid, vervaging en scherptebereik toegevoegd aan opties van Edit.
    • Ondersteuning voor ILCE-7SM3 toegevoegd. HEIF-beelden kunnen niet worden weergegeven of bewerkt.
    • (Toegevoegd op 14-9-2020) Om HEIF-bestanden te converteren naar het JPEG- of TIFF-formaat, gebruikt u HEIF Converter. HEIF Converter
  • 20-5-2020
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 2.1.00 (Mac) is uitgebracht.
    • Ondersteuning voor macOS 10.15 toegevoegd.
    • Ondersteuning voor het vereenvoudigd maken van Time-lapse-films in macOS 10.15 toegevoegd.
  • 9-4-2020
    Imaging Edge Desktop 1.0.02 (Mac) is uitgebracht.
    • Enkele problemen verholpen.
  • 10-3-2020
    Imaging Edge Desktop 1.0.01 (Mac) is uitgebracht.
    • Enkele problemen verholpen.
  • 18-12-2019
    Imaging Edge Desktop 1.0 is uitgebracht.
  • 27-11-2019
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 2.0.02 (Mac) is uitgebracht.
    • Enkele problemen verholpen.
  • 7-10-2019
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 2.0.01 is uitgebracht.
    • Enkele problemen verholpen.
  • 7-8-2019
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 2.0.00 is uitgebracht.
    • De beeldkwaliteit van de RAW-ontwikkeling is verbeterd.
    • Ondersteuning voor RAW-gegevens van de ILCE-7RM4.*
    • De prestaties van RAW-ontwikkeling en het op afstand maken van opnamen zijn verbeterd.
    • Ondersteuning voor het op afstand maken van opnamen met Wi-Fi-verbindingen.

* Wanneer u RAW-gegevens van de ILCE-7RM4 gebruikt, moet u de update naar de nieuwe versies uitvoeren.

• 30-1-2019
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.4.00 is uitgebracht.
    • Ondersteunt het maken van time-lapse-films. (Viewer)
    • Ondersteunt het gebruik van de vergelijkingsweergave en de verzamelingsfunctie. U kunt nu makkelijker de gewenste foto's selecteren. (Viewer)
    • Ondersteunt het automatisch bijwerken voor Overlay weergeven. U kunt er stop-motion-films mee maken. (Remote)
    • Verbeterde stabiliteit. (Remote/Viewer/Edit)
  • 10-10-2018
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.3.01 is uitgebracht.
    • Stabiliteit is verbeterd.

* Degenen die het product gebruiken waarvan de belangrijkste systeemsoftware-updates na 10 oktober 2018 uitkomen of de updates die later uitkomen, hebben Imaging Edge (Remote / Viewer / Edit) 1.3.01 of later nodig.

• 12-7-2018
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.3.00 is uitgebracht.
    • Stabiliteit is verbeterd.
  • 8-5-2018
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.2.00 is uitgebracht.
    • Opname-interval van 0,5 seconden is toegevoegd aan de instellingen voor pixelverschuiving-multi-opname.

* Het model (ILCE-7RM3) vereist een systeemsoftware-update (naar versie 1.10 of later).

• Stabiliteit is verbeterd.
  • 27-2-2018
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.1.00 is uitgebracht.
    • Circa 10% snellere gegevensoverdracht voor opnamen op afstand vanaf pc.
    • Circa 65% snellere reactie voor aanpassing van RAW-beelden.
    • Verbeterde betrouwbaarheid bij gebruik van netwerkstation.
    • Verbeterde operabiliteit, detectie van stand (verticaal/horizontaal) tijdens opnamen op afstand, opgave belichtingstijd voor bulbopnamen, verbeterde functie voor beeldfilter, enz.

*1 De overdrachtssnelheid is gemeten met gebruikmaking van α7R III, SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) en ongecomprimeerd RAW (L: 7952 x 5304)+JPEG Extra fine.

*2 Gemeten met: CPU Intel® Core™ i7-6700 Processor 3.40GHz, geheugen 8 GB, OS Windows® 7 Professional en ongecomprimeerd RAW (α7R III, L: 7952 x 5304)

• 14-12-2017
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.0.01 is uitgebracht.
    • Het probleem waarbij in het midden van een beeld een zwarte vlek kon verschijnen bij het ontwikkelen van een RAW-bestand, is opgelost.
    • Het probleem waarbij de opnamedatum en -tijd niet werden opgenomen in een JPEG-bestand wanneer een JPEG werd uitgevoerd vanuit een RAW-bestand dat is vastgelegd met ILCE-9 of ILCE-7RM3, is opgelost.
    • Het probleem waarbij onder bepaalde omstandigheden lijnen werden weergegeven in de uitvoer van beelden bij het ontwikkelen van een RAW-bestand, is opgelost.
    • Andere problemen zijn opgelost.

* De instellingen van [Kleurbeheer (Beeldschermprofiel)] en [Doel opslagmap en bijbehorend extern programma in “Remote”] die zijn ingesteld in Ver.1.0.00 worden opnieuw ingesteld door de update. Stel deze instellingen opnieuw in na de update. (alleen Windows®)

• 16-11-2017
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.0.00 is uitgebracht.

Downloaden en installeren

Imaging Edge Desktop voor het eerst installeren

1. Download vanaf de download-website het exe- of dmg-bestand.
  2. Dubbelklik op het gedownloade bestand.
    • Voor Windows: Imaging Edge Desktop wordt op uw computer geïnstalleerd en het Home-scherm wordt automatisch weergegeven.
    • Voor Mac: Een map met daarin het bestand "ied_x_x_xx.pkg" wordt geopend. Dubbelklik op "ied_x_x_xx.pkg" om Imaging Edge Desktop te installeren. Nadat het is geïnstalleerd, start u het door (Imaging Edge Desktop) te selecteren in de applicatiemap.
    • Door deze bediening wordt Imaging Edge Desktop op uw computer geïnstalleerd.
  3. Een oranje knop [Downloaden] wordt weergegeven op het Home-scherm. Klik hierop.
    • De functie Remote/Viewer/Edit wordt gedownload. Slechts één bestand wordt gedownload.
  4. Dubbelklik op het gedownloade bestand (exe of "IE_INST.pkg").
    • Door deze bediening wordt de meest recente versie van Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) op uw computer geïnstalleerd.
    • Na het installeren, start Imaging Edge Desktop en Remote/Viewer/Edit voor de eerste keer op terwijl de computer is verbonden met het netwerk.

Imaging Edge Desktop bijwerken

1. Open de geïnstalleerde kopie van Imaging Edge Desktop.
  2. Klik rechtsboven op het scherm op de oranje knop [Bijwerken].
    • Het bijwerkbestand voor Imaging Edge Desktop wordt gedownload.
    • Als u bijwerkt vanaf versie 1.0, vindt u de knop [Bijwerken] op het instellingenscherm.
    • Als de knop [Bijwerken] niet wordt weergegeven, is de meest recente versie van Imaging Edge Desktop al geïnstalleerd.
  3. Dubbelklik op het gedownloade bestand (exe of "IE_INST.pkg").
    • Door deze bediening wordt de meest recente versie van Imaging Edge Desktop op uw computer geïnstalleerd.
    • Na het installeren, start Imaging Edge Desktop en Remote/Viewer/Edit voor de eerste keer op terwijl de computer is verbonden met het netwerk.

Remote/Viewer/Edit bijwerken vanaf Imaging Edge Desktop

1. Open de geïnstalleerde kopie van Imaging Edge Desktop.
  2. Klik aan de rechterkant van het Home-scherm op de oranje knop [Bijwerken].
    • Het updatebestand voor de functie Remote/Viewer/Edit wordt gedownload. Slechts één bestand wordt gedownload.
    • Als de knop [Bijwerken] niet wordt weergegeven, is de meest recente versie van Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) al geïnstalleerd.
  3. Dubbelklik op het gedownloade bestand (exe of "IE_INST.pkg").
    • Door deze bediening wordt de meest recente versie van Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) op uw computer geïnstalleerd.
    • Na het installeren, start Imaging Edge Desktop en Remote/Viewer/Edit voor de eerste keer op terwijl de computer is verbonden met het netwerk.