Imaging Edge Desktop

En skrivbordsapplikation som ökar kvaliteten och effektiviteten för produktionsarbete

Nedladdning Funktioner/specifikationer Apparater som stöds Hur man använder Frågor och svar

Vad är Imaging Edge Desktop?

Imaging Edge Desktop är en skrivbordsapplikation som integrerar de tre funktionerna i Imaging Edge-serien (Remote, Viewer och Edit) i ett program. Från Hemskärmen kan du bland annat starta och uppdatera respektive funktion, logga in på ditt konto, och kontrollera meddelanden.

Om du använder macOS 11.0

Imaging Edge Desktop går inte att använda under macOS 11.0 för närvarande.

Uppdateringar

• 2020-10-20
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.0.01 släppt.
    - Om Imaging Edge Desktop redan är installerat så starta appen och klicka på [Uppdatering].
    • Problemet med att ljusstyrkan inte stämde efter byte till ett visst kreativt utseende i Edit har lösts.
    • Löste andra problem.
  • 2020-7-29
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.0 släppt.
    • Tillagd klarhet, ut- eller intoning och skärpeområde för att Edit alternativ.
    • Tillagd support för ILCE-7SM3. HEIF-bilder kan inte visas eller redigeras.
    • (Tillägg 2020-09-14) Använd HEIF Converter för att konvertera HEIF-filer till JPEG- eller TIFF-format. HEIF Converter
  • 2020-5-20
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 2.1.00 (Mac) släppt.
    • Lade till stöd för macOS 10.15.
    • Lade till stöd för enkelt skapande av filmer med intervallfot på macOS 10.15.
  • 2020-4-9
    Imaging Edge Desktop 1.0.02 (Mac) släppt.
    • En del problem har lösts.
  • 2020-3-10
    Imaging Edge Desktop 1.0.01 (Mac) släppt.
    • En del problem har lösts.
  • 2019-12-18
  • 2019-11-27
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 2.0.02 (Mac) släppt.
    • En del problem har lösts.
  • 2019-10-7
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 2.0.01 släppt.
    • En del problem har lösts.
  • 2019-8-7
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 2.0.00 släppt.
    • Förbättrad bildkvalitet genom RAW-utveckling.
    • Stöd för RAW-data från ILCE-7RM4.*
    • Förbättrad prestanda för RAW-bearbetning och fjärrfotografering.
    • Stöd för fjärrfotografering med Wi-Fi-anslutningar.

* Säkerställ att du uppdaterar till de nya versionerna när du använder RAW-data från ILCE-7RM4.

• 2019-1-30
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.4.00 släppt.
    • Stöder skapandet av filmer med intervallfoto. (Viewer)
    • Stöder användning av jämförelsevisning och samlingsfunktion. Du kan välja foton mer effektivt. (Viewer)
    • Stöder automatisk uppdatering för att visa övertoning. Du kan utnyttja det för att skapa stop-motion filmer. (Remote)
    • Förbättrad stabilitet. (Remote/Viewer/Edit)
  • 2018-10-10
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.3.01 släppt.
    • Stabiliteten förbättras.

* Dem som använder produkten med uppdaterat systemprogramvara efter 10 oktober, 2018 eller produkter som säljs i framtiden måste använda Imaging Edge (Remote / Viewer / Edit) 1.3.01 eller nyare.

• 2018-7-12
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.3.00 släppt.
    • Stabiliteten förbättras.
  • 2018-5-8
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.2.00 släppt.
    • Bildtagningsintervall på 0,5 sekunder har lagts till i Pixel Shift Multi Shooting-inställningarna.

* Modellen (ILCE-7RM3) behöver en uppdatering av systemprogramvaran (till version 1.10 eller senare).

• Stabiliteten förbättras.
  • 2018-2-27
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.1.00 släppt.
    • Cirka 10 % snabbare dataöverföringshastigheter för fjärrinspelning från dator.
    • Cirka. 65 % förbättring av svarshastigheten för justering av RAW-bilder.
    • Förbättrad stabilitet vid användning av nätverksdisk.
    • Förbättrad funktionalitet, orienteringsdetektering vid fjärrfotografering, exponeringstidsspecifikation för foto med lampa, förbättrad bildfiltreringsfunktion etc.

*1 Överföringshastigheten har uppmätts för flera bilder med hjälp av α7R III, SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) och okomprimerad RAW (L: 7952 x 5304) + JPEG Extra fine.

*2 Uppmätt med: CPU Intel® Core™ i7-6700 Processor 3.40 GHz, 8 GB minne, OS Windows® 7 Professional och okomprimerad RAW (α7R III, L: 7952 x 5304)

• 2017-12-14
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.0.01 släppt.
    • Löste problemet där en svart punkt kan dyka upp i mitten av en bild när en RAW-fil bearbetades.
    • Löste problemet där fotograferingsdatum och tid inte inkluderas i en JPEG-fil när JPEG genereras från en RAW-fil som tagits med ILCE-9 eller ILCE-7RM3.
    • Löste problemet där linjer visades i bilder som genererades under vissa villkor när en RAW-fil bearbetades.
    • Löste andra problem.

* Inställningarna för [Färghantering (Monitorprofil)] och [Spara mappdestination och associerat externt program i "Remote"] som ställdes in i Ver.1.0.00 kommer att återställas av uppdateringen. Efter uppdateringen behöver du ställa in dessa inställningar igen. (Endast Windows®)

• 2017-11-16
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.0.00 släppt.

Nedladdning och installation

1. Ladda ned exe- eller dmg-filen från nedladdningssajten.
  2. Dubbelklicka på den nedladdade filen.
    I Windows: Imaging Edge Desktop installeras på datorn, och Hemskärmen öppnas automatiskt.
    På Mac: En mapp som innehåller filen ”ied_x_x_xx.pkg” öppnas. Dubbelklicka på ”ied_x_x_xx.pkg” för att installera Imaging Edge Desktop. När applikationen väl är installerad, startar du den genom att välja (Imaging Edge Desktop) i applikationsmappen.

Om knappen [Ladda ned] visas på Hemskärmen

Remote/Viewer/Edit är inte installerad på datorn ännu.

1. Klicka på [Ladda ned].
    Remote/Viewer/Edit-funktionen laddas ned. Endast en fil laddas ned.
  2. Dubbelklicka på den nedladdade filen (exe eller ”IE_INST.pkg”).

Om knappen [Uppdatering] visas på Hemskärmen

Remote/Viewer/Edit är redan installerad på datorn, och det finns en uppdatering.

1. Klicka på [Uppdatering].
    Uppdateringsfilen för Remote/Viewer/Edit-funktionen laddas ned. Endast en fil laddas ned.
  2. Dubbelklicka på den nedladdade filen (exe eller ”IE_INST.pkg”).

Om varken [Ladda ned]-knappen eller [Uppdatering]-knappen visas på Hemskärmen

Den senaste versionen av Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) är redan installerad. Använd applikationen som den är.