Hur man använder

Manöverflöde

Överför videofilmer

Överför videofilmer till smartphonen

Importera filmen

Välj film och importera den till den här applikationen

Redigera filmen

• Inramning
    "Zooma" "Lutning" "Spår” (Följ)
  • Klippning
  • Ändra hastigheten

Exportera video

Välj upplösning för filmen som ska exporteras

Dela filmen via SNS, osv.

Smartphonens manöverskärm

Videoimportskärmen

Du kan kontrollera filmerna som importerats med Creators' App, Imaging Edge Mobile eller Imaging Edge Mobile Plus.

1 [Imaging Edge Mobile]-knapp
Filmer som importeras med Imaging Edge Mobile lagras i Imaging Edge Mobile-mappen. Klicka på den här knappen för att visa filmerna som är lagrade i den mappen.
2 [CA_IMAGES]-knapp
Filmer som importeras med Creators' App eller Imaging Edge Mobile Plus lagras i CA_IMAGES-mappen. Klicka på den här knappen för att visa filmerna som är lagrade i den mappen.
3 Filmminiatyrbilder
Du kan välja vilken film som ska importeras till Movie Edit add-on. Vald video är förbockad.
När man trycker på -knappen startar uppspelningen.
4 [OK]-knapp
Valda filmer importeras till Movie Edit add-on.
När filmerna har importeras tänds förhandsgranskningsfönstret.
5 Inställningsmenyknapp
Används för att öppna inställningsmenyn.

Tips

• När en film importeras till en smartphone med Creators' App / Imaging Edge Mobile / Imaging Edge Mobile Plus importeras lutningsinformationen (gyroinformationen) tillsammans med filmen.
    När man väljer en film på videoimportskärmen och importerar den till Movie Edit add-on utförs bildstabilisering automatiskt.

Observera

• Det går att välja upp till 50 filmer på en gång.
  • Det går att importera alla valda filmer på en gång, så länge deras sammanlagda inspelningstid inte överskrider 60 minuter.
  • För filmer som är inspelade inomhus, i skuggan, eller i dålig belysning kan det hända att det inte går att få full effekt.
    I så fall kan du förbättra effekten genom att spela in filmen med en slutartid på 1/100 s eller snabbare i M (Manuell exponering)-läget.

Se avsnittet "Videoformat som går att redigera" angående vilka sorters filmer som går att redigera.

Förhandsgranskningsfönster

1 Knapp för inställning av bildförhållandet
Det går att ändra filmens bildförhållande.
1:1, 4:5, 5:4, 16:9, 9:16
2 Uppspelningsknapp
Används för att starta och pausa uppspelningen.
3 Uppspelningsmätare
Här visas positionen i den film som håller på att spelas upp.
4 Lista över refigerade filmer
Här visas filmer som har importerats till applikationen och redigerats.
5 Videomenyknapp
När man trycker på den här knappen tänds videomenyn.
[Lägg till], [Ta bort], [Kopiera]
6 Exportknapp
När man trycker på den här knappen tänds "Exportera video"-fönstret.
7 [Ram] (Inramning)-knapp
När man trycker på den här knappen öppnas "Filminramnings"-fönstret.
8 [Klipp]-knapp
När man trycker på den här knappen öppnas ”Filmklippnings"-fönstret.
9 [Hastighet]-knapp
När man trycker på den här knappen öppnas "Hastighetsinställnings"-fönstret.
10 Menyknapp
När man trycker på den här knappen visas menypanelen.
[Skapa ny], [Inställningar], [Nollställ redigering]

Filminramningsfönstret

1 Uppspelningsknapp
Används för att starta och pausa uppspelningen.
2 Uppspelningsmätare
Här visas positionen i den film som håller på att spelas upp.
3 [Zoom]-knapp
Zooma med fingret i fönstret som visas när du trycker på knappen. Det går att zooma in och ut, och ändra synvinkeln.
4 [Lutning]-knapp
Det går att ändra vinkeln för filmen som visas i fönstret när du trycker på knappen.
5 [Följning]-knapp
Du kan välja vilket motiv som ska följas i fönstret som visas när du trycker på knappen. När du trycker på [Start]-knappen fortsätter valt motiv att följas.
6 Tillbaka-knapp
När man trycker på den här knappen återgår skärmen till "Förhandsgransknings"-fönstret.

Filmklippningsfönstret

1 Uppspelningsknapp
Används för att starta och pausa uppspelningen.
2 Klippningsmätare/Klippningstart- och slutpunkt
Det går att ställa in start- och slutpunkten för klippningen.
3 [Nollställ]-knapp
Används för att återställa inställningarna.
4 [OK]-knapp
Används för att fastställa det inmatade klippomfånget.
5 Tillbaka-knapp
När man trycker på den här knappen återgår skärmen till "Förhandsgransknings"-fönstret.

Hastighetsinställningsfönstret

1 Uppspelningsknapp
Används för att starta och pausa uppspelningen.
2 Uppspelningsmätare
Här visas positionen i den film som håller på att spelas upp.
3 Område för hastighetsändringsknappar
När man trycker på någon av inställningarna [x1/4], [x1/2], eller [x2] visas hastighetsredigeringsmätaren med start- och slutpunkterna. Du kan ställa in respektive hastighet, start- och slutpunkt.
4 [OK]-knapp
Används för att fastställa de redigerade inställningarna.
5 Tillbaka-knapp
När man trycker på den här knappen återgår skärmen till "Förhandsgransknings"-fönstret.

Exportera video

När du är klar med alla redigeringar, gå tillbaka till "Förhandsgransknings-fönstret" och tryck på exportknappen.
Om du har angett upplösningen för filmen i "Exportera video"-fönstret börjar filmen exporteras.

* Upplösningen för filmen som ska exporteras går att välja mellan följande två typer, oavsett upplösningen för filmen när den importerades.

• Full HD (1920 x 1080), HD (1280 x 720)

Videoformat som går att redigera

Filformat Inspelningsinst.
XAVCS HD 60p (50p) 50M
60p (50p) 25M
30p (25p) 50M
30p (25p) 16M
24p 50M
XAVCS 4K 30p (25p) 100M
30p (25p) 60M
24p 100M
24p 60M
proxy-filmer
1280x720
60p (50p) 9M
30p (25p) 9M
24p 9M