Justering av färger och färgtoner efter tycke och smak

Använd följande funktion för att korrigera den omgivande belysningens inverkan på färgerna så att vita föremål ser vita ut i dina bilder.

Vitbalans

Inställning av kameran

1. [Vitbalans]

MENU → (Kamerainst.1) → [Vitbalans] → önskad inställning.

Relaterad kamerahjälpguide

Guide till hur man använder kameran

Inställning av kameran

För att automatiskt bestämma ljuskällor vid tagning

[Auto] rekommenderas. Färgtonerna justeras för optimal balans överlag. I [Prioritetinst. AWB]-läget går det även att ange färgtoner som ska prioriteras i glödlampsbelysning eller liknande belysningsförhållanden.

Relaterad kamerahjälpguide
För att framhäva röda och blå toner

Välj ett förinställt läge som [Dagsljus], [Glödlampa], eller [Lysrör: varmt Vitt].

För att finjustera färgtonerna

Välj först en [Vitbalans]-inställning och tryck sedan till höger på styrratten för att tända fininställningsskärmen.Färgtonen går att fininställa i steg om 0,5 på den blå-gula axeln, och i steg om 0,25 på grön-magenta-axeln.

[Vitbalans]: [Auto]

Tagning med blå toner framhävda efter fininställning

För mer precisa färger

Vi rekommenderar att du använder anpassad vitbalans. Tre inställningar går att registrera.

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.