Automatisch scherpstellen aan de hand van de beweging en grootte van het onderwerp

Gebruik de volgende functies als hulp bij automatisch scherpstellen.

Hint

U kunt scherpstellen door middel van aanraken.

Gebruik aanraakbedieningen om onderwerpen te selecteren en het volgen te starten.

Scherpstelfunctie/Scherpstelgebied

De camera instellen

1. [Scherpstelfunctie]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelfunctie] → [AF-C].

2. [Scherpstelgebied]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelgebied] → gewenste instelling.

Helpgids voor deze camera

Gids voor het gebruik van de camera

Scherpstelgebied

[Breed]

Stelt scherp op onderwerpen op de hele monitor. Effectief voor onvoorspelbare onderwerpen, zoals kinderen, dieren of atleten.

[Zone]

Stelt automatisch scherp binnen de door u geselecteerde scherpstellingszone op de monitor.

[Midden]

Stelt scherp op onderwerpen in het midden van de monitor.

[Flexibel punt][Uitgebr. flexibel punt]

Stelt scherp op zeer kleine onderwerpen of smalle gebieden in een kader dat u vrij kunt verplaatsen op de monitor. Kies een klein, middelgroot of groot scherpstelkader. [Uitgebr. flexibel punt] vergroot het scherpstelgebied rondom het [Flexibel punt] als scherpstellen niet mogelijk is binnen de door u geselecteerde spot.

Snel wisselen tussen veelvuldig gebruikte scherpstelgebieden

Om snel te wisselen tussen de typen scherpstelgebieden die u het meest gebruikt, selecteert u deze gebieden eerst in [Scherpst.gebiedslim.]. Door [Sch.st.gebied schak.] toe te wijzen aan een customknop, kunt u elke keer wanneer u op deze knop drukt één voor één wisselen tussen uw gewenste scherpstelgebieden.

De camera instellen
  • MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpst.gebiedslim.] → vink de scherpstelgebieden aan die u wilt gebruiken, en selecteer daarna [OK].

• Nadat u MENU → (Camera- instellingen2) → [Bewegende beeldenEigen toets] hebt geselecteerd, selecteert u [Sch.st.gebied schak.] voor de knop waaraan u deze functie wilt toewijzen.

Helpgids voor deze camera

Het scherpstelkader verplaatsen ([Zone], [Flexibel punt], [Uitgebr. flexibel punt])

Oranje scherpstelkaders kunnen worden verplaatst met behulp van de boven-/onder-/linker-/rechterkant van het besturingswiel. Nadat u op de middenknop hebt gedrukt, wordt het scherpstelkader vergrendeld en verandert de kleur naar grijs. Om het scherpstelkader in deze situatie te verplaatsen, gebruikt u de functie [Scherpstelstandaard]. Nadat u een customknop hebt toegewezen aan [Scherpstelstandaard], drukt u om deze functie te gebruiken voor het verplaatsen van het scherpstelkader op de toegewezen customknop, en nadat het scherpstelkader oranje is geworden, gebruikt u de boven-/onder-/linker-/rechterkant van het besturingswiel om het te verplaatsen.

Situatie waarin het scherpstelkader kan worden verplaatst, (als [Flexibel punt] is geselecteerd), nadat u op de customknop hebt gedrukt die is toegewezen aan [Scherpstelstandaard]

Grijs scherpstelkader (kan niet worden verplaatst)

Het scherpstelkader wordt oranje en kan worden verplaatst

Om een oranje scherpstelkader te centreren op de monitor, drukt u op de knop (Wissen).

Scherpstelkader linksonder op de monitor

Centreert het scherpstelkader op de monitor

AF-snelheid

Wanneer u bewegende beelden opneemt, kunt u de snelheid waarmee op onderwerpen in het scherpstelkader wordt scherpgesteld instellen in [Bewegende beeldenAF-snelheid].

Gevoel. AF-volg.

De AF-gevoeligheid voor het volgen van een onderwerp tijdens het opnemen van bewegende beelden kan worden ingesteld in [Bewegende beeldenGevoel. AF-volg.].

*De afbeeldingen van het menuscherm op deze webpagina zijn vereenvoudigd voor weergavedoeleinden en geven de werkelijke schermweergave van de camera dus niet exact weer.