Import MAC Address

Wanneer u het MAC-adres van de camera die u gebruikt moet geven aan een derde, zoals een sponsor bij het fotograferen op een grootschalig evenement of iets dergelijks, kunt u het MAC-adres van de camera importeren in de Transfer & Tagging en het daarna sturen naar de persoon die erom vroeg. Het MAC-adres wordt afgebeeld als een QR-code op de camera en deze wordt gescand door de Transfer & Tagging. U kunt de MAC-adressen van zowel Wi-Fi als het bekabelde LAN importeren.

Ondersteunde camera's

• ILCE-1
  • ILCE-9M3
  • ILCE-9M2
    • Transfer & Tagging add-on versie 1.2 of later en camerasysteemsoftware (firmware) versie 2.00 of later zijn vereist.
  • ILCE-7RM5
  • ILCE-7SM3
    • Voor Android-smartphones: Transfer & Tagging add-on versie 1.2.1 of later zijn vereist.
  • ILCE-7CR, 7CM2, 7C
  • ILCE-7M4

Instructies

1. Start de Transfer & Tagging en tik op (Menu) → [Import Camera's MAC Address] → [Next].
    • Het scherm QR-code scannen wordt weergegeven.
  2. Terwijl u de (afspeel-)knop van de camera ingedrukt houdt, zet u de ON/OFF (Aan/Uit)-schakelaar van de camera in de stand ON (Aan).
    • Een QR-code wordt afgebeeld op de monitor van de camera. Deze QR-code bevat de MAC-adressen van zowel Wi-Fi als het bekabelde LAN.
  3. Scan met een smartphone de QR-code die op de camera wordt weergegeven.
    • Raak [OK] aan om de gescande informatie op te slaan. U kunt ook de QR-codes van andere camera's scannen.
  4. Na het scannen van de QR-codes van alle camera's, tikt u op [List of Scan Results] → [Share as text] of [Share as file].
    • Als u [Share as file] hebt geselecteerd, kunt u vervolgens de informatie delen door een CSV-bestand bij een e-mail te voegen, of iets dergelijks.
  5. Selecteer [Wi-Fi + LAN], [Wi-Fi only] of [LAN only] om het MAC-adres of de MAC-adressen op te geven die u wilt delen.
    • Merk op dat als u [Wi-Fi + LAN] selecteert, het niet mogelijk zal zijn om onderscheid te maken tussen de adressen van bekabeld LAN en Wi-Fi aan de hand van alleen de gedeelde informatie.
  6. Selecteer de applicatie die u wilt gebruiken voor delen.
    • De camera-informatie wordt vermeld in de onderstaande volgorde: MAC-adres, model, bestandsnaaminstelling, serienummer.
      Voorbeeld :
      00:9D:6B:BA:CE:3F,ILCE-9M2,DSC,8418304
      CC:98:8B:C3:BB:66,ILCE-9M2,DSC,8418304
    • De gescande MAC-adressen worden niet onthouden nadat de applicatie is afgesloten.