Veelgestelde vragen

Over verbindingen

In het geval de Wi-Fi-verbinding wordt onderbroken, wordt deze dan automatisch hersteld? En worden in dat geval de niet-overgedragen beelden alsnog overgedragen nadat de verbinding is hersteld?

In het geval de Wi-Fi-verbinding tussen de smartphone en de camera wordt verbroken, worden de niet-overgedragen beelden alsnog overgedragen nadat de verbinding is hersteld.

(Alleen Android 13) Ik heb geprobeerd de camera met behulp van Ethernet tethering te verbinden met mijn smartphone, maar op de smartphone is Ethernet tethering grijs gedimd en ik kan het niet selecteren.

Bij gebruik van een smartphone met Android 13 en de hieronder vermelde cameramodellen, treedt dit probleem soms op als gevolg van de instellingen van de camera of de smartphone.
  • ILCE-1
  • ILCE-9M2
  • ILCE-9
In dat geval maakt u de volgende instellingen in het cameramenu onder (Netwerk) en probeert u daarna opnieuw verbinding te maken.
  • Stel [PC-afstandsbedien.] in op [Aan].
  • Stel [PC-afst.b.-verb.meth] in op [Bekabeld LAN]. (Deze instelling is niet beschikbaar op de ILCE-9.)

(Alleen iPhone/iPad) Ik kan geen beelden importeren of exporteren via een gekoppelde app.

Selecteer op de iPhone/iPad [Instellingen] → [Transfer & Tagging] → [Foto's], en selecteer daarna de optie voor alle foto's.

(Alleen iPhone/iPad) Wanneer ik verbinding probeer te maken met de FTP-server van de uploadbestemming, wordt een melding afgebeeld die zegt dat er geen netwerkverbinding is en de verbinding niet tot stand gebracht kan worden.

Selecteer op de iPhone/iPad [Instellingen] → [Transfer & Tagging], en schakel de toegang tot het lokale netwerk in.

(Alleen iPhone/iPad) Ik kon draadloos verbinding maken met de camera met behulp van een persoonlijke hotspot, maar nadat de verbinding was verbroken kon ik niet opnieuw verbinding maken.

Soms, nadat een bepaalde tijd is verstreken na het activeren van een persoonlijke hotspot, is het niet meer mogelijk om een nieuwe verbinding tot stand te brengen. Probeer om in iOS [Instellingen] Persoonlijke hotspot uit te schakelen en het daarna weer in te schakelen. Hierna zou de verbinding weer tot stand gebracht moeten worden wanneer u de camera uitschakelt en weer inschakelt.

(Alleen iPhone 12 of hoger) Ik kan niet draadloos verbinding maken met de camera met behulp van een persoonlijke hotspot

Bij gebruik van een iPhone 12 of hoger en de ILCE-9, ILCE-7RM3A, ILCE-7RM3 of ILCE-7M3, is het soms niet mogelijk om draadloos verbinding te maken met de camera met behulp van een persoonlijke hotspot. In dat geval gaat u op de iPhone naar [Instellingen] → [Persoonlijke hotspot] → [Maximaliseer compatibiliteit] en schuift u de schakelaar naar de stand ON.

Over overbrengen

Kan ik RAW- of HEIF-beelden, of beelden met gesproken memo's, overdragen (importeren)?

Over het algemeen kunnen alleen JPEG-beelden worden overgedragen met behulp van de Transfer & Tagging. Als u een iPhone of iPad gebruikt, kunt u ook HEIF-beelden overdragen.

• U kunt geen HEIF-beelden overdragen via een USB-massaopslagverbinding. U kunt wel overdragen via een andere methode, de metadata bewerken, en HEIF-beelden uploaden via FTP, maar bijsnijden en de grootte van het beeld veranderen worden niet ondersteund.
  • Gesproken memo's (WAV) kunnen doorgaans worden overgedragen, maar het overdragen van gesproken memo's via een USB-massaopslagverbinding wordt niet ondersteund door iOS.

Wanneer beelden via een USB-verbinding in een smartphone worden geïmporteerd, is het dan mogelijk om de beelden op te slaan op een SD-kaart?

Wanneer beelden via een USB-verbinding worden geïmporteerd, worden deze altijd opgeslagen in het interne geheugen.

Ik gebruik een USB-(massaopslag)verbinding tussen mijn iOS-apparaat en de camera, maar de camera wordt niet herkend.

• U dient een adapter te gebruiken.
  • Er moet één of meer beelden zijn opgeslagen op de geheugenkaart.
  • U moet toestemming geven voor toegang tot de bestanden en mappen in Transfer & Tagging. Selecteer in de Instellingen van iOS [Privacy] → [Bestanden en mappen] → [Transfer] → AAN.

Over het Sony Account

Moet ik me aanmelden om de Transfer & Tagging te kunnen gebruiken?

Ja, u moet zich aanmelden om Transfer & Tagging te kunnen gebruiken. Door u aan te melden bij Creators’ Cloud, kunt u uw online Woordenlijst voor Bijschriften aanmaken en bewerken. U kunt tevens uw camera registreren en belangrijke meldingen bekijken.

• Als het maximumaantal apparaten is overschreden of als het updaten van authenticatie-informatie mislukt als gevolg van een commmunicatiestoring, enz., wordt u afgemeld. Met Transfer & Tagging versie 1.1 of hoger, kunt u de service in deze toestand nog meerdere dagen blijven gebruiken.
    Echter, om de volgende functies te kunnen gebruiken, moet u zich weer aanmelden:
    • Online functies van Creators' Cloud (synchroniseren van Caption Glossary, updaten van de genres van Caption Glossary, enz.)
    • Omzetten van gesproken memo's naar tekst (Alleen ondersteunde camera's. Raadpleeg <Ondersteunde camera's> voor een lijst met ondersteunde modellen.)
    • Spraakinvoer van bijschriften
  • Bovendien, als u de app niet gebruikt gedurende langer dan een bepaalde tijdsduur, wordt u afgemeld. In dat geval meldt u zich gewoon weer aan.

Is een Sony Account hetzelfde als een Creators' Cloud-lidmaatschap?

Als u zich abonneert op een Creators' Cloud-lidmaatschap, kunt u gebruik maken van de diverse functies die betrekking hebben op de digitale camera's van Sony. Een Sony Account is vereist wanneer u zich wilt abonneren op een Creators' Cloud-lidmaatschap. Een Sony Account wordt niet alleen gebruikt voor het Creators' Cloud-lidmaatschap, maar ook voor Playstation en andere diensten van Sony.

Wat is het verschil tussen een Creators' Cloud-lidmaatschap en een Imaging Edge-lidmaatschap?

De naam van het Imaging Edge-lidmaatschap is gewijzigd in Creators' Cloud-lidmaatschap. Als u zich al geregistreerd hebt met een Imaging Edge-lidmaatschap, wordt u automatisch overgezet naar een Creators' Cloud-lidmaatschap. U kunt hetzelfde e-mailadres en wachtwoord als eerder blijven gebruiken.

Ik wil de registratie van mijn Creators' Cloud-lidmaatschap annuleren.

U kunt uw registratie annuleren op de volgende URL.

Alleen het Creators' Cloud-lidmaatschap kan worden geannuleerd op deze website. De registratie van uw Sony Account zal actief blijven.

Ik wil mijn Sony Account beëindigen.

Meld u af bij alle services waarop u bent geabonneerd met uw Sony Account. Uw Sony Account wordt automatisch beëindigd wanneer u zich afmeldt bij uw laatste service van Sony.

Overig

De Transfer & Tagging stopte plotseling met werken.

Hij stopt wanneer de smartphone in de slaapstand wordt gezet (scherm uit) of wanneer u op de Home-knop drukt.
Bij Android kunt u dit voorkomen door de applicatie in te stellen als uitzondering voor de energiebesparingsfunctie.

De Transfer & Tagging werkt niet correct.

Hij werkt mogelijk niet correct als een andere applicatie (zoals een game) op de voorgrond ervan wordt uitgevoerd.

Ik heb in het menu van de camera de naam van het apparaat veranderd, maar de naam van de camera is niet veranderd als doel voor het laden van de serverconfiguratie in Transfer & Tagging.

Probeer na het veranderen van de naam van het apparaat om de FTP-instellingen te laden in de camera. Als na het laden van de instellingen de naam van het apparaat nog steeds niet is bijgewerkt, wacht u enige tijd alvorens het opnieuw te proberen, of start u uw smartphone opnieuw op en laadt u de instellingen opnieuw.

(Alleen Android) Tijdens het laden van de FTP-serverinformatie in de camera, werd mij toestemming gevraagd voor het gebruik van nauwkeurige locatiegegevens.

U dient toestemming te geven voor het gebruik van nauwkeurige locatiegegevens omdat deze informatie noodzakelijk is om de camera te kunnen detecteren.

(Alleen Android) Wanneer ik items uit een Woordenlijst voor Bijschriften die is aangemaakt in versie 1.5 of hoger van de Transfer & Tagging add-on probeer te gebruiken in versie 1.4.0 of lager, worden de items aan het einde afgekapt.

Het maximumaantal tekens dat per item kan worden ingevoerd in de Woordenlijst voor Bijschriften werd in versie 1.5 en hoger vergroot naar 100 tekens. Bij gebruik van versie 1.4.0 of lager voor Android, zullen alle tekens die het maximumaantal overschrijden (het 41e en verdere tekens) aan het einde van het item worden verwijderd wanneer u de Woordenlijst voor Bijschriften bewerkt. Om dit probleem te voorkomen, updatet u Transfer & Tagging naar de meest recente versie.

(Alleen iPhone/iPad) Er wordt een melding afgebeeld die zegt dat Transfer & Tagging toegang wil tot mijn beelden.

Als deze melding wordt afgebeeld wanneer u probeert beelden te importeren of exporteren via een gekoppelde app, selecteert u [Toegang tot alle foto's toestaan].

(Alleen iPhone/iPad) Er wordt een melding afgebeeld die zegt dat Transfer & Tagging wilt zoeken naar en toegang krijgen tot apparaten op mijn lokale netwerk.

Selecteer OK. In eerste instantie zal het maken van de verbinding mislukken. Wanneer u de procedure voor het opnieuw uploaden van beelden uitvoert, zal het uploaden slagen.

De Draagbare datazender PDT-FP1 gebruiken

Met de PDT-FP1 kunt u de volgende functies gebruiken.

• U kunt een instelling inschakelen waarmee Transfer & Tagging automatisch wordt geopend en FTP-importeren wordt gestart wanneer de PDT-FP1 is verbonden met de camera met behulp van een USB-kabel of ethernetkabel. Indien u wordt gevraagd of u een 'camera wired connection' (met kabel verbonden camera) wilt registreren, tikt u op OK. Voor informatie over de bediening van de PDT-FP1, raadpleegt u de Helpgids van de PDT-FP1 (Over het overbrengen van inhoud op uw camera).
  • Terwijl data wordt overgebracht, wordt een specifiek scherm weergegeven waarop informatie wordt afgebeeld, zoals de signaalsterkte van een mobiele lijn of de wifi-signaalsterkte.