2.2. Beelden importeren via een USB-massaopslagverbinding

Uw camera maakt verbinding als een massaopslagapparaat via een USB-kabel. Afhankelijk van uw smartphone kunnen de benodigde kabel en de bedieningsprocedure verschillen.

2.2.1 Android

Om de USB-massaopslagverbindingsmethode te gebruiken, moet uw apparaat voldoen aan de volgende vereisten.

• USB-hostfunctie, uitgerust met USB-C, model met ondersteuning voor massaopslagklasse.
  • Geheugenkaarten van 64 GB of meer moeten exFAT-geformatteerd zijn.
  • Is mogelijk niet bruikbaar op smartphones die niet compatibel zijn met microSDXC.
  • Raadpleeg de pagina "Gecontroleerde mobiele apparaten" voor een lijst met compatibele mobiele apparaten.

Opmerkingen over het importeren van beelden

• Beelden die zijn geïmporteerd met behulp van een USB-verbinding worden altijd opgeslagen in het interne geheugen.

Aansluitingen en kabels

• Sluit de kabel aan op de USB Type-C-aansluiting of de multi/micro-USB-aansluiting van de camera.
  • U kunt ook een SD-kaart waarop beelden staan in een SD-kaartlezer steken, de SD-kaartlezer aansluiten op uw smartphone en de beelden importeren.
  1. Selecteer MENU [] > [Import Guide (Gids voor importeren)] > [Import wiredly (Bekabeld importeren)] > [USB mass storage connection (USB-massaopslagverbinding)].
  2. Plaats een SD-kaart in gleuf 1 van de camera en neem één of meer foto's.
    • De Transfer & Tagging herkent een SD-kaart in gleuf 2 niet.
  3. Maak op het cameramenu de volgende instellingen.

Bij gebruik van de ILCE-1/9M3/7RM5/7SM3
    Verzeker u er van tevoren van dat de camera niet is verbonden met een smartphone.

• (Netwerk) > [Verb./opn. afst.] > [Functie opn. op afst.] > [Opn. op afstand] > [Uit]
    • (Instellingen) > [USB] > [USB-verbind.modus] > [Mass.opsl(MSC)]
    • (Instellingen) > [USB] > [USB LUN-instelling] > [Enkel]
    • (Instellingen) > [USB] > [USB-voeding] > [Uit]

Bij gebruik van de ILCE-7CR/7CM2/7M4
    Verzeker u er van tevoren van dat de camera niet is verbonden met een smartphone.

• (Netwerk) > [Verb./PC-afst.b] > [PC-afstandsbedien.f.] > [PC-afstandsbedien.] > [Uit]
    • (Instellingen) > [USB] > [USB-verbind.modus] > [Mass.opsl(MSC)]
    • (Instellingen) > [USB] > [USB LUN-instelling] > [Enkel]
    • (Instellingen) > [USB] > [USB-voeding] > [Uit]

Bij gebruik van een andere camera

• (Netwerk) > [Bedien. via smartph.] > [Uit]
    • (Instellingen) > [USB-verbinding] > [Massaopslag]
    • (Instellingen) > [USB LUN-instelling] > [Enkel]
    • (Instellingen) > [USB-voeding] > [Uit]
  4. Sluit de camera en de smartphone op elkaar aan met behulp van een USB-kabel.
  5. Selecteer de geheugenkaart [Sony USB-drive]* in de camera.

* De tekst kan verschillen afhankelijk van uw cameramodel.

• Wanneer de inhoud van de geheugenkaart wordt weergegeven zoals hieronder getoond, keurt u toegang goed zonder door te gaan naar een lager niveau, of tikt u op [SELECTEREN].
  6. Configureer de instellingen voor het importeren via een USB-massaopslagverbinding zoals hieronder beschreven.
    • In de standaardinstellingen worden alleen de beveiligde beelden automatisch overgebracht.
    • De volgende configuraties zijn beschikbaar via Menu [] > [Setting] > [Import].
      USB-import
      • [Auto Import] : Aan of Uit
      • [Import Target] : [All Images (Alle beelden)] of [Some Images (Sommige beelden)] *

* Als u [Some Images (Sommige beelden)] hebt geselecteerd, selecteert u [Protected (Beveiligd)] of [Voice Memo Attached (Spraakbericht bijgevoegd)]. Als beide zijn geselecteerd, zullen de beelden worden geïmporteerd als één van beide van toepassing is.

De status van de USB-verbinding bekijken
      • 1
        • Camera niet verbonden
        • Knippert wanneer de camera is verbonden en tijdens het importeren van beelden
      • 2Tik hier om de overdrachtsmethode te veranderen.。
  7. Door [Auto Import] onder [USB Import] uit te schakelen, kunt u de beelden selecteren die moeten worden geïmporteerd, zoals hieronder aangegeven.

Nadat de verbinding tot stand is gebracht, wordt het volgende scherm weergegeven.

A Vink dit vakje aan om alleen de beveiligde beelden op de camera weer te geven
    B Witte achtergrond Een beeld dat nog niet is geïmporteerd
    C Zwarte achtergrond Een beeld dat al is geïmporteerd
    D(zwarte pijl) Beeld importeren op stand-by
    E(groene pijl) Bezig met importeren van het beeld vanaf de camera naar de smartphone
    F Een beeld dat niet zal worden geïmporteerd *1
    G Een beveiligd beeld op de camera *2

*1 Dit pictogram wordt afgebeeld onder beelden wanneer de instelling Auto Import (automatisch importeren) is uitgeschakeld, of onder beelden die niet beveiligd zijn op de camera terwijl de instelling voor importeren [Only Prrotected] is.

*2 Dit pictogram wordt afgebeeld onder beelden die beveiligd zijn op de geheugenkaart van de camera. De beveiligingsinstellingen die op de camera zijn geconfigureerd, worden niet toegepast wanneer de beelden worden geïmporteerd door de Transfer & Tagging.

Selecteer het beeld dat moet worden geïmporteerd en tik daarna rechtsonder op het scherm op [Import]. Om meerdere beelden te selecteren, drukt u lang op elk beeld.

Opmerking:

• Bewerk de namen van de foto's op de geheugenkaart niet, bijvoorbeeld op een computer.
    • Als de geheugenkaart een groot aantal beelden bevat, kunnen het toevoegen van bijschriften en FTP-upload lang duren. Open in dat geval het menu [Setting] in de app en stel [Import Target] in op [Only Protected Images] of schakel [Auto Import] uit onder [USB import].
    • Als u een andere app opent of het apparaat vergrendelt terwijl meerdere beelden zijn geselecteerd, gaat de selectie verloren.

2.2.2. iPhone/iPad

Om de USB-massaopslagverbindingsmethode te gebruiken, moet uw apparaat voldoen aan de volgende vereisten.

• Om de Lighting-aansluiting van uw iPhone of iPad te gebruiken voor het maken van een verbinding met de camera, sluit u aan op de USB Type-C-aansluiting of de multi/micro-USB-aansluiting van de camera via een Lighting-naar-USB-3-camera-adapter van Apple. De camera zal niet worden herkend als u een rechtstreekse verbinding maakt.
  • Als uw iPad een USB Type-C-aansluiting heeft, kunt u een Type-C-naar-Type-C-kabel gebruiken om een verbinding te maken met de camera. De ILCE-9 heeft geen USB Type-C-aansluiting, dus u moet de USB-C-naar-USB-adapter van Apple gebruiken.
  • U kunt ook een SD-kaart waarop beelden staan in een SD-kaartlezer steken, de SD-kaartlezer aansluiten op uw iPhone en de beelden importeren.

Opmerkingen over het importeren van beelden

• HEIF-beelden kunnen niet worden geïmporteerd.
  • In het geval van beelden met gesproken memo's worden de beelden geïmporteerd maar de geluidsgegevens van de gesproken memo's worden niet geïmporteerd.
  1. Selecteer MENU [] > [Import Guide (Gids voor importeren)] > [Import wiredly (Bekabeld importeren)] > [USB mass storage connection (USB-massaopslagverbinding)] > [Importeren vanuit de camera].
  2. Plaats een SD-kaart in gleuf 1 van de camera en neem één of meer foto's.
    • De Transfer & Tagging herkent een SD-kaart in gleuf 2 niet.
  3. Maak op het cameramenu de volgende instellingen.

Bij gebruik van de ILCE-1/9M3/7RM5/7SM3
    Verzeker u er van tevoren van dat de camera niet is verbonden met een smartphone.

• (Netwerk) > [Verb./opn. afst.] > [Functie opn. op afst.] > [Opn. op afstand] > [Uit]
    • (Instellingen) > [USB] > [USB-verbind.modus] > [Mass.opsl(MSC)]
    • (Instellingen) > [USB] > [USB LUN-instelling] > [Enkel]
    • (Instellingen) > [USB] > [USB-voeding] > [Uit]

Bij gebruik van de ILCE-7CR/7CM2/7M4
    Verzeker u er van tevoren van dat de camera niet is verbonden met een smartphone.

• (Netwerk) > [Verb./PC-afst.b] > [PC-afstandsbedien.f.] > [PC-afstandsbedien.] > [Uit]
    • (Instellingen) > [USB] > [USB-verbind.modus] > [Mass.opsl(MSC)]
    • (Instellingen) > [USB] > [USB LUN-instelling] > [Enkel]
    • (Instellingen) > [USB] > [USB-voeding] > [Uit]

Bij gebruik van een andere camera

• (Netwerk) > [Bedien. via smartph.] > [Uit]
    • (Instellingen) > [USB-verbinding] > [Massaopslag]
    • (Instellingen) > [USB LUN-instelling] > [Enkel]
    • (Instellingen) > [USB-voeding] > [Uit]
  4. Sluit de camera en de smartphone op elkaar aan met behulp van een USB-kabel.
    • Wanneer u voor het eerst verbinding maakt, wordt een bericht over toegangstoestemming weergegeven waarmee u akkoord dient te gaan. Als u op dit moment hier niet mee akkoord gaat, dient u dit later te doen in de [Instellingen] op de iPhone/iPad. (Selecteer op de iPhone/iPad [Instellingen] → [Privacy] → [Bestanden en mappen] → [Transfer] → AAN.)
  5. Wanneer het bericht [Connected to camera. Select an operation.] wordt weergegeven, selecteert u [Manual import] om beelden te importeren of [Camera connection settings] om de instellingen te veranderen.
    • Om verder te gaan met handmatig importeren, gaat u door vanaf stap 6 hieronder.
    Camera connection settings (Instellingen voor verbinding met de camera)
    • Behavior when a camera is connected (Gedrag wanneer een camera is verbonden)
      • Display a dialog (Een dialoogvenster weergeven) (standaardinstelling): Een dialoogvenster wordt weergegeven wanneer u verbinding maakt met een camera.
      • Auto Import (Automatisch importeren): Niet-geïmporteerde beelden tussen de beelden die voldoen aan de opgegeven voorwaarden bij [Auto import settings] worden automatisch geïmporteerd.
      • Do nothing (Niets doen): Er gebeurt niets wanneer u verbinding maakt met een camera.
    • Auto import settings (Instellingen voor automatisch importeren)
      • U kunt alle foto's (standaardinstelling) of de beveiligde foto's selecteren als de doelgroep voor het automatisch importeren.
    De status van de USB-verbinding bekijken
    • 1
      • Camera niet verbonden
      • Knippert wanneer de camera is verbonden en tijdens het importeren van beelden
    • 2Tik hier om de overdrachtsmethode te veranderen.
  6. Om handmatig te importeren, selecteert u de beelden die u wilt importeren en tikt u op [Import].
    • Als u [Import unimported images] selecteert, kunt u voorwaarden opgeven, zoals niet-geïmporteerde beelden of de tijdsperiode waarin de beelden werden opgenomen.
    • Selecteer [Only Protected] om alleen de beelden die beveiligd zijn te importeren.