Import MAC Address

När du behöver meddela MAC-adressen för kameran du använder till tredje part, t.ex. sponsorn i samband med fotografering vid större evenemang eller liknande, kan du importera kamerans MAC-adress till Transfer & Tagging och sedan skicka den till personen som begärde den. MAC-adressen visas som en QR-kod på kameran som sedan skannas in i Transfer & Tagging. Det går att importera MAC-adresser för både Wi-Fi och kabelnätverk.

Stödda kameror

• ILCE-1
  • ILCE-9M3
  • ILCE-9M2
    • Kräver Transfer & Tagging add-on 1.2 eller senare och systemprogramvara för kameran (inbyggd programvara) version 2.00 eller senare.
  • ILCE-7RM5
  • ILCE-7SM3
    • För Android-smartphoner: Kräver Transfer & Tagging add-on 1.2.1 eller senare.
  • ILCE-7CR, 7CM2, 7C
  • ILCE-7M4

Anvisningar

1. Starta Transfer & Tagging, och peka på (Meny) → [Import Camera's MAC Address] → [Next].
    • Skärmen för inskanning av QR-koden visas.
  2. Håll kamerans (uppspelning)-knapp intryckt och flytta kamerans ON/OFF-knapp (strömbrytare) till ON.
    • En QR-kod visas på kamerans skärm. QR-koden innehåller MAC-adresser för både Wi-Fi och kabelnätverk.
  3. Skanna QR-koden som visas på kameran med smartphonen.
    • Peka på [OK] för att lagra den skannade informationen. Det går även att skanna QR-koder från andra kameror.
  4. När du skannat in QR-koderna från alla kamerorna pekar du på [List of Scan Results] → [Share as text] eller [Share as file].
    • Om du väljer [Share as file] kan du dela informationen genom att bifoga en CSV-fil till e-post, eller liknande.
  5. Välj [Wi-Fi + LAN], [Wi-Fi only], eller [LAN only] för att ange MAC-adressen eller adresserna du vill dela.
    • Observera att om du väljer [Wi-Fi + LAN] går det inte att skilja mellan kabelnätverksadressen och Wi-Fi-adressen enbart med hjälp av den delade informationen.
  6. Välj appen du vill använda för att dela informationen.
    • Kamerainformationen listas i följande ordning: MAC-adresser, modell, filnamnsinställning, serienummer.
      Exempel :
      00:9D:6B:BA:CE:3F,ILCE-9M2,DSC,8418304
      CC:98:8B:C3:BB:66,ILCE-9M2,DSC,8418304
    • De inskannade MAC-adresserna hålls inte kvar i minnet när appen stängs.