Frågor och svar

Angående anslutningar

Om Wi-Fi-anslutningen avbryts, återupprättas den då automatiskt? Och kommer i så fall oöverförda bilder att överföras när anslutningen återupprättas?

Om Wi-Fi-anslutningen mellan smartphonen och kameran avbryts, överförs oöverförda bilder när anslutningen återupprättas.

(Gäller endast Android 13) Jag försökte ansluta kameran till min smartphone via Ethernet tethering, men alternativet Ethernet tethering visas i grått på smartphonen och går inte att välja.

Detta problem kan inträffa när man använder en smartphone med Android 13 och någon av nedanstående kameramodeller, beroende på kamera- eller smartphoneinställningarna.
  • ILCE-1
  • ILCE-9M2
  • ILCE-9
Gör i så fall följande inställningar under (Nätverk) på kameramenyn, och prova sedan att ansluta igen.
  • Ställ in [Fjärrdator] på [På].
  • Ställ in [Ansl.metod Fj.dator] på [Trådbundet LAN]. (Denna inställning är inte möjlig på ILCE-9.)

(Gäller endast iPhone/iPad) Det går inte att importera eller exportera bilder via en länkad app.

Välj [Inställningar] → [Transfer & Tagging] → [Bilder] på din iPhone/iPad, och välj sedan alternativet för alla bilder.

(Gäller endast iPhone/iPad) När jag försöker ansluta till uppladdningsdestinationens FTP-server visas ett meddelande om att jag inte är ansluten till nätverket, och det går inte att ansluta.

Välj [Inställningar] → [Transfer & Tagging] på din iPhone/iPad, och slå sedan på åtkomst till lokalt nätverk.

(Gäller endast iPhone/iPad) Det gick att ansluta till kameran trådlöst med hjälp av internetdelning, men efter att ha kopplat bort den ansluts den inte igen automatiskt.

Ibland kan det hända att det inte går att upprätta en ny anslutning om det har gått för lång tid efter det att internetdelningen aktiverades. Prova att stänga av Internetdelning i iOS [Inställningar] och slå sedan på den igen. Därefter bör anslutningen upprättas igen när du stänger av kameran och slår på den igen.

(Gäller endast iPhone 12 och senare) Det går inte att ansluta trådlöst till kameran via internetdelning.

Om du använder en iPhone 12 eller senare tillsammans med ILCE-9, ILCE-7RM3A, ILCE-7RM3, eller ILCE-7M3, kan det ibland hända att det inte går att ansluta trådlöst till kameran via internetdelning. Gå i så fall till [Inställningar] → [Internetdelning] → [Maximera kompatibilitet] på din iPhone och skjut omkopplaren till PÅ-läget.

Angående överföring

Går det att överföra (importera) RAW-bilder eller HEIF-bilder, eller bilder med röstmemon?

Allmänt gäller att bara JPEG-bilder går att överföra med Transfer & Tagging. Om du använder en iPhone eller iPad kan du även överföra HEIF-bilder.

• Det går inte att överföra HEIF-bilder via USB-masslagringsanslutning. Det går att använda andra överföringsmetoder, metadataredigering och FTP-uppladdning för HEIF-bilder, men inte beskärning eller storleksändring för bilderna.
  • Röstmemon (i WAV-format) går i regel att överföra, men överföring av röstmemon via USB-masslagringsanslutning fungerar inte för iOS.

Går det att spara bilderna på ett SD-kort när man importerar bilder till en smartphone via en USB-anslutning?

När man importerar bilder via en USB-anslutning lagras de alltid i internminnet.

Jag använder en USB-anslutning (masslagringsanslutning) mellan kameran och min iOS-enhet, men kameran upptäcks inte.

• Det kan hända att det behövs en adapter.
  • Det måste finnas en eller flera bilder lagrade på minneskortet.
  • Du måste godkänna åtkomst till filer och mappar i Transfer & Tagging. I iOS, välj [Integritet] → [Filer och mappar] → [Transfer] → PÅ.

Angående Sony Account

Behöver man logga in för att använda Transfer & Tagging?

Ja, du behöver logga in för att använda Transfer & Tagging. Genom att logga in på Creators’ Cloud kan du skapa och redigera din online-snabbordlista. Du kan även registrera din kamera och se relevanta aviseringar.

• Om det maximala antalet enheter överskrids, eller om uppdatering av autentiseringsinformationen misslyckas pga. kommunikationsfel eller liknande blir du utloggad. Med Transfer & Tagging Ver. 1.1 och senare versioner kan du fortsätta att använda tjänsten i flera dagar i det läget.
    För att använda följande funktioner måste du dock logga in igen:
    • Online-funktioner i Creators' Cloud (Caption Glossary-synkronisering, genreuppdatering för Caption Glossary, osv.)
    • Textomvandling för röstmemon (Gäller endast stödda kameror. Se <Stödda kameror> för en lista över stödda modeller.)
    • Röstinmatning av bildtexter
  • Om du inte använder appen på en viss tid blir du också utloggad. Logga i så fall bara helt enkelt in igen.

Är Sony Account samma sak som ett Creators' Cloud-medlemskap?

När man prenumererar på ett Creators' Cloud-medlemskap kan man använda olika funktioner för Sonys digitalkameror. Det krävs ett Sony Account för att prenumerera på ett Creators' Cloud-medlemskap. Sony Account används inte bara för Creators' Cloud-medlemskap utan även för Playstation och andra Sony-tjänster som ingår.

Vad är skillnaden mellan Creators' Cloud-medlemskap och Imaging Edge-medlemskap?

Imaging Edge-medlemskap har döpts om till Creators' Cloud-medlemskap. Om du redan är registrerad som Imaging Edge-medlemskap blir du automatiskt Creators' Cloud-medlemskap. Du kan fortsätta att använda samma e-postadress och lösenord som tidigare.

Jag vill avsluta mitt Creators' Cloud-medlemskap.

Gå till följande webbsida för att avregistrera dig:

Det är bara Creators' Cloud-medlemskapet som går att avsluta via den sidan. Din Sony Account-registrering förblir aktiv.

Jag vill avsluta mitt Sony Account.

Avsluta prenumerationen på alla tjänster som du prenumererat på via ditt Sony Account. Ditt Sony Account avslutas automatiskt när du avslutar prenumerationen på den sista Sony-tjänsten.

Övrigt

Transfer & Tagging slutade plötsligt fungera.

Appen stannar när smartphonen går över i viloläge (skärmen släcks) eller när man trycker på Hemknappen.
I Android kan du undvika detta genom att ställa in appen som ett undantag för strömsparfunktionen.

Transfer & Tagging fungerar inte ordentligt.

Det kan hända att appen inte fungerar ordentligt om någon annan app (t.ex. ett spel) körs i förgrunden.

Jag har ändrat enhetsnamnet på kameramenyn, men kamerans namn har inte ändrats som mål för inläsning av serverkonfigurationen i Transfer & Tagging.

När du har ändrat enhetsnamnet, så prova att läsa in FTP-inställningarna i kameran. Om enhetsnamnet fortfarande inte uppdateras efter att du har läst in inställningarna, så antingen vänta en stund och försök igen, eller starta om smartphonen och läs in inställningarna igen.

(Gäller endast Android) När jag läste in FTP-serverinformation i kameran blev jag ombedd att godkänna användning av exakta platsdata.

Du bör godkänna användning av exakta platsdata, eftersom denna information behövs för att upptäcka kameran.

(Gäller endast Android) När jag försöker använda text från en Snabbordlista som är skapad med Ver. 1.5 eller en senare version av Transfer & Tagging add-on i Ver. 1.4.0 eller en äldre version, blir texten avklippt i slutet.

Från och med Ver. 1.5 har det maximala antalet tecken som går att mata in per post i Snabbordlistan utökats till 100 tecken. Om man använder Ver. 1.4.0 eller en äldre version för Android raderas alla tecken över gränsen (från och med det 41:a tecknet) från slutet av texten när man redigerar Snabbordlistan. Uppdatera Transfer & Tagging till den senaste versionen för att undvika detta problem.

(Gäller endast iPhone/iPad) Ett meddelande visas om att Transfer & Tagging vill ha åtkomst till dina bilder.

Om detta meddelande visas när du försöker importera eller exportera bilder via en länkad app, så välj [Tillåt åtkomst till alla foton].

(Gäller endast iPhone/iPad) Ett meddelande visas om att Transfer & Tagging vill söka efter och ansluta till enheter på ditt lokala nätverk.

Välj OK. Det första anslutningsförsöket kommer att misslyckas. När du utför proceduren för att återuppladda bilder kommer anslutningen att fungera.

Använda PDT-FP1 portabel datasändare

Med PDT-FP1 kan du använda följande funktioner.

• Du kan aktivera en inställning som gör att Transfer & Tagging startar automatiskt och FTP-import påbörjas när PDT-FP1 ansluts till kameran med en USB-kabel eller Ethernet-kabel. När du tillfrågas om du vill registrera en camera wired connection (trådansluten kameranslutning) trycker du på OK. Se hjälpguiden för PDT-FP1 (Om överföring av innehåll i kameran) för information om användning av PDT-FP1.
  • Medan data överförs visas en därför avsedd skärm som visar information såsom signalstyrkan för en mobilledning eller för Wi-Fi.