En applikation för yrkesfotografer för snabbare fotoöverföring

Nedladdning Stödda kameror Verifierade mobila enheter Hur man använder Frågor och svar

En applikation för smartphones och surfplattor som hjälper yrkesfotografer genom att göra stillbildsöverföring snabbare.
Snabb och effektiv överföring med hjälp av “FTP-bakgrundsöverföring” och “Snabbtaggning och bildtextning”.

Transfer & Tagging add-on har bytt namn till Transfer & Tagging.

När du uppdaterar Transfer & Tagging add-on 1.7 kommer Transfer & Tagging 1.8 att installeras automatiskt. Även ikonen på skärmen ändras.

Om du använder iOS 16.1 eller 16.0

Du kan inte importera JPEG-bilder vid användning av Transfer & Tagging add-on ver. 1.6 på iOS 16.1. Uppdatera Transfer & Tagging add-on till 1.7 eller senare för att importera JPEG-bilder.
Observera också att miniatyrer inte visas för HEIF-bilder importerade på iOS 16.0. (Detta har ingen effekt på originalbilderna.) Det här problemet kan åtgärdas genom att uppdatera till iOS 16.1.

Om du har uppdaterat ILCE-7RM5/7M4 till version 2.0 eller senare

Om du använder en iPhone eller iPad
Om det inte går att ansluta efter att du har uppdaterat kamerans systemprogramvara, så stäng av din iPhone eller iPad en gång och slå sedan på den igen.
Om du använder en Android-smartphone
Om [Loading…] visas och anslutningen inte går vidare när du har uppdaterat kamerans systemprogramvara, så prova följande för att upprätta anslutningen.
  1. Välj följande i Android: [Inställningar] → [Anslutna enheter] (eller [Enhetsanslutning]), och radera den hopparade kameran.
  2. Gör om hopparningen.
    2.1.2. Inläsning av FTP-importinställningar i kameran

Rekommenderad användningsmiljö

• Android 10.0 - 14.0
  • iOS 16.7 - 17.2

Uppdateringar

• 2024-2-20
  • 2023-7-27
    Transfer & Tagging 1.9 släppt.
  • 2023-2-22
    Transfer & Tagging 1.8 släppt.
  • 2022-10-27
    Transfer & Tagging add-on 1.7 släppt.
  • 2022-7-5
    Transfer & Tagging add-on 1.6 släppt.
  • 2021-12-7
    Transfer & Tagging add-on 1.5 släppt.
  • 2021-4-20
    Transfer & Tagging add-on 1.4 släppt.
  • 2020-12-15
    Transfer & Tagging add-on 1.3 släppt.
    • Överföring av HEIF-bilder stöds på iPhone och iPad.
  • 2020-4-9
    Transfer & Tagging add-on 1.2 släppt.
  • 2019-10-15
    Transfer & Tagging add-on 1.1 släppt.
  • 2019-3-25
    Transfer & Tagging add-on 1.0 släppt.

Vid uppdatering från Transfer & Tagging add-on Ver. 1.3.1 eller äldre till Ver. 1.5 eller senare på en iPhone eller iPad

Om du uppdaterar direkt från Ver. 1.3.1 eller en äldre version till Ver. 1.5 eller senare, eller om Ver. 1.4 eller 1.4.1 är installerad men aldrig har startats, raderas användarnamnet och lösenordet från [FTP Upload Preset] när du uppdaterar till Ver. 1.5 eller en senare version. De inställningarna måste matas in igen.

Översikt över Transfer & Tagging (vad som går att göra med den här appen)

• Överföra bilder till mobila enheter (bildimport)
  • Lägga till IPTC-metadata
  • Lägga till bildtext
    • Röstinmatning*

* Denna funktion fungerar inte för användare som inte kan använda Google.

• Genvägstangenter (med bildtextordlista)
  • Molnfunktioner
    • Molnsynkronisera mallar, snabbordlistor, IPTC-metadataförinställningar och FTP-uppladdningsförinställningar
    • Spara och redigera snabbordlistor
  • Beskära bilder
  • Ladda upp bilder till en FTP-server
  • Överföring av HEIF-bilder *
    * Stöds bara på iPhone och iPad. Bildredigering stöds ej.

Flödesschema

Förberedelser

• Bildimportinställningar
  • Skapa bildtextmallar och bildtextordlistor
  • Skapa förinställningar för IPTC-metadata
  • FTP-uppladdningsinställningar

Tagning

Bildimport

• Stöd för tillägg av IPTC-metadata vid bildimport
  • Slå på [Auto överföring]-funktionen för FTP-överföringsfunktionen för att möjliggöra automatisk bakgrundsöverföring under tagningen. (Utom ILCE-7RM3/7M3)

Välj bilder

Lägg till IPTC-metadata (inkl. bildtexter)

Beskär, ändra storlek (vid behov)

Ladda upp till FTP, dela på sociala medier

Import MAC Address

Funktionen Import MAC Address i Transfer & Tagging är praktisk när man behöver meddela kamerans MAC-adress till tredje part, t.ex. sponsorn i samband med fotografering vid större evenemang eller liknande. Det går att visa en QR-kod med MAC-adressen på kameran och sedan skanna in den i Transfer & Tagging.
Se <Import MAC Address> angående stödda kameror och hur man använder funktionen.