Een disc aanmaken

Met "PlayMemories Home" kunt u vier soorten discs aanmaken: Een DVD-Video-disc, een disc in AVCHD-indeling, een Blu-ray Disc en een datadisc.
Selecteer een geschikte disc voor de opgeslagen foto's/video's of het afspeelapparaat dat u gebruikt.

- Video's opslaan op een disc in STD-beeldkwaliteit (standaarddefinitie) (DVD-Video-disc)

- Een AVCHD-schijf (HD-schijf) maken met HD-kwaliteit

- Video's opslaan op een disc in HD-beeldkwaliteit (hoge definitie) (Blu-ray Disc)

- Foto's opslaan op een disc (datadisc)

[Hint]

- Wanneer u een schijf maakt, worden alleen de bestanden weergegeven die nodig zijn voor het maken van de schijf, als u het onderstaande selectievakje inschakelt.

[Notitie]

- Wanneer u de functie voor het maken van een schijf voor het eerst gebruikt, moet de Handycam-, Cyber-shot- of α-camera (alfa) verbonden zijn met een computer.

- Het menu voor het maken van DVD-Video-discs wordt alleen weergegeven wanneer uw ""Handycam"", ""Cyber-shot"" of ""α"" compatibel is met het respectieve disctype.
U dient voor de eerste keer speciale invoegsoftware (gratis) te installeren door verbinding met het netwerk te maken. Volg de instructies op het scherm.

- Schakel de energiespaarstand uit om te voorkomen dat de stand-bystand van uw pc wordt ingeschakeld tijdens het aanmaken van de disc.

- Nadat de disc is aangemaakt, kunt u geen extra inhoud aan de disc toevoegen.
Ook kunt u geen extra inhoud aan DVD-RW, DVD+RW, BD-RE of CD-RW toevoegen. U kunt weer naar de disc schrijven zodra u alle geschreven gegevens hebt gewist.

Video's opslaan op een disc in STD-beeldkwaliteit (standaarddefinitie) (DVD-Video-disc)

Met "PlayMemories Home" kunt u een DVD maken in STD-beeldkwaliteit (standaarddefinitie) van een video in de AVCHD- of MPEG2 (SD)-indeling.

[Notities]

- Afhankelijk van de video-indeling of de pc-omgeving kan het enige tijd duren om een disc aan te maken.

1. Plaats een nieuwe DVD in het DVD-station van uw pc.

2. Klik op [Extra] - [Discs aanmaken] - [DVD-Video (STD)].

3. Selecteer uit de miniatuurweergaven de video's die u naar de disc wilt schrijven en sleep ze naar het gebied aan de rechterkant. Zet ze hier neer en klik op [Volgende].

4. Volg de instructies op het scherm.

Een AVCHD-schijf (HD-schijf) maken met HD-kwaliteit

Met PlayMemories Home, kunnen video's die gebruik maken van de AVCHD-, MP4- (AVC-) en XAVC S-indeling op een dvd worden geschreven als een AVCHD-schijf.

[Notities]

Een AVCHD-schijf (HD-schijf) maken op basis van een AVCHD-video: Van video's die zijn opgenomen met de recording mode [HD PS] (28 Mbps) of [HD FX] (24 Mbps) kunnen niet zomaar AVCHD-schijven worden gemaakt. Met PlayMemories Home kunnen deze video's worden geconverteerd naar een [HD FH] bitrate en dan kunnen ze wel worden opgenomen als een AVCHD-schijf.
Voor MP4- (AVC-) en XAVC S-video's: Video's worden geconverteerd naar een AVCHD-schijf met 1920x1080/60i.
Doordat de video wordt geconverteerd, duurt het maken van de schijf langer dan normaal. De opnametijd van de video, die kan worden opgeslagen op één schijf, varieert afhankelijk van het gebruikte apparaat.

1. Plaats een nieuwe DVD in het DVD-station van uw pc.

2. Klik op [Extra] - [Discs aanmaken] - [AVCHD (HD)].

3. Selecteer uit de miniatuurweergaven de video's die u naar de disc wilt schrijven en sleep ze naar het gebied aan de rechterkant. Zet ze hier neer en klik op [Volgende].

4. Volg de instructies op het scherm.

Video's opslaan op een disc in HD-beeldkwaliteit (hoge definitie) (Blu-ray Disc)

[Notities]

- U kunt een Blu-ray Disc van het type BD-R of BD-RE gebruiken.

1. Plaats een nieuwe Blu-ray Disc in het Blu-ray disc-station van uw pc.

2. Klik op [Extra] - [Discs aanmaken] - [Blu-ray Disc (HD)].

3. Selecteer uit de miniatuurweergaven de video's die u naar de disc wilt schrijven en sleep ze naar het gebied aan de rechterkant. Zet ze hier neer en klik op [Volgende].

4. Volg de instructies op het scherm.

Foto's opslaan op een disc (datadisc)

Met "PlayMemories Home" kunt u fotos op uw pc eenvoudig opslaan op CD's en DVD's. Bovendien wordt automatisch een lijst met de foto's in de HTML-indeling, etc. op de datadisc gemaakt.
De aangemaakte disc kan alleen op een pc worden afgespeeld.

[Notities]

- Dit zijn de disctypen die u kunt gebruiken: DVD-R, DVD+R, DVD+R DL, DVD-RW, DVD+RW, CD-R en CD-RW.
- U kunt geen video's op een datadisc opslaan.

1. Plaats een nieuwe CD of DVD in het DVD-station van uw pc.

2. Klik op [Extra] - [Discs aanmaken] - [Datadiscs aanmaken].

3. Selecteer uit de miniatuurweergaven de foto's die u naar de disc wilt schrijven en sleep ze naar het gebied aan de rechterkant. Zet ze hier neer en klik op [Volgende].

4. Volg de instructies op het scherm.

Back to TOP