Onvoorspelbare onderwerpen volgen

Gebruik deze [Volgen]-functies als volgt om bewegende onderwerpen te volgen die zijn scherpgesteld.

• Nadat u [Scherpstelgebied] hebt ingesteld op [Volgen] en u het scherpstelkader verplaatst naar een bepaald onderwerp en vervolgens de ontspanknop half ingedrukt houdt, begint de camera het onderwerp te volgen, beginnend bij het scherpstelkader.
  • De functie [Volgen aan + AF aan] is toegewezen aan de AF-ON-knop.*
    U kunt de instelling voor [Scherpstelgebied] tijdelijk veranderen in [Volgen] terwijl u de AF-ON-knop ingedrukt houdt, waarna de camera begint met volgen.
    * In de standaardinstellingen is [Volgen aan + AF aan] toegewezen aan de AF-ON-knop.

Hint

Gebruik aanraakbedieningen om onderwerpen te selecteren en het volgen te starten.

Volgen

De camera instellen

1. [Scherpstelfunctie]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelfunctie] → [Continue AF].

2. [Scherpstelgebied]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelgebied] → [Volgen] → gewenste instelling.

Gids voor het gebruik van de camera

Weergave van de volgstatus

Het onderstaande groene kader wordt afgebeeld zodra de camera het volgen heeft gestart nadat u de ontspanknop tot halverwege hebt ingedrukt. Om in deze situatie op te nemen, met scherpgestelde onderwerpen, drukt u de ontspanknop helemaal in.

De koppeling tussen volgen en [Inst. gez.-/ogen-AF]

Als u [Inst. gez.-/ogen-AF] van tevoren instelt om scherp te stellen op een gezicht of oog van een persoon, wordt een scherpstelkader automatisch verplaatst naar elk herkend gezicht of oog tijdens het volgen van een onderwerp. Dit is effectief in sportfotografie of bij het opnemen van portretten van een model dat ronddraaiende bewegingen maakt.

1. Ver verwijderde onderwerpen volgen

2. Als een gezicht wordt gedetecteerd nadat het onderwerp dichterbij is gekomen, wordt het scherpstelkader verplaatst naar het gezicht of de ogen.。

Helpgids voor deze camera

Voorbeelden van instellingen voor volgen

Voor onderwerpen die moeilijk te volgen zijn
Als de onderwerpen snel bewegen en de omkadering moeilijk is, kunt u [Volgen: Breed] of [Volgen: Zone] gebruiken. De onderwerpen worden automatisch gedetecteerd wanneer de ontspanknop tot halverwege wordt ingedrukt, en de camera blijft de onderwerpen volgen zolang de ontspanknop tot halverwege ingedrukt wordt gehouden.
Als u wilt scherpstellen op een bepaalde positie
Gebruik [Volgen: Uitgebr. flexibel punt], [Volgen: Flexibel punt S], [Volgen: Flexibel punt M] of [Volgen: Flexibel punt L] wanneer u een scherpstellingspositie ten aanzien van het onderwerp wilt opgeven, zoals het hoofd. Met deze instellingen kunt u handmatig de positie selecteren waar vanaf het volgen start. Verplaats het scherpstelkader naar uw gewenste scherpstellingspositie en begin daarna het onderwerp te volgen door de ontspanknop tot halverwege in te drukken.

Volgen aan + AF aan

De camera instellen

1. Eigen toets

Selecteer MENU → (Camera- instellingen2) → [Stilstaande beeldenEigen toets]. Selecteer de knop waaraan de functie is toegewezen en stel daarna [Volgen aan + AF aan] in.
    * In de standaardinstellingen is [Volgen aan + AF aan] toegewezen aan de AF-ON-knop.

2. [Scherpstelfunctie]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelfunctie] → Selecteer de gewenste instelling uit de opties [Enkelvoudige AF], [Automatische AF], [Continue AF] en [D. handm. sch.].
    * De standaardinstelling is [Automatische AF].

Helpgids voor deze camera

Gids voor het gebruik van de camera

Zelfs als [Scherpstelfunctie] niet is ingesteld op de functie [Continue AF], maar is ingesteld op de functie [Enkelvoudige AF], [Automatische AF] of [D. handm. sch.], kunt u het onderwerp volgen terwijl u de AF-ON-knop ingedrukt houdt.

In het volgende voorbeeld wordt de bedieningsmethode gegeven voor het volgen en opnemen van een bewegend onderwerp door op de AF-ON-knop te drukken (waaraan u [Volgen aan + AF aan] hebt toegewezen met behulp van de aanpasbare functie) wanneer u een landschap opneemt.

1. De camera neemt het landschap op door [Scherpstelfunctie] → [Enkelvoudige AF], [Scherpstelgebied] → [Breed] in te stellen.

2. Als u een bewegend onderwerp wilt volgen terwijl u stilstaande beelden opneemt, houdt u de AF-ON-knop ingedrukt. U kunt de instelling voor [Scherpstelgebied] tijdelijk veranderen in [Volgen: Breed]*. D de camera begint met volgen.

* Wanneer deze bediening wordt uitgevoerd, wordt het type [Volgen] overgenomen van [Scherpstelgebied] dat was ingesteld voordat u [Volgen aan + AF aan] activeerde.

3. Om het onderwerp dat wordt gevolgd op te nemen, drukt u op de ontspanknop terwijl u de AF-ON-knop ingedrukt houdt.

Helpgids voor deze camera

De koppeling tussen volgen en [Inst. gez.-/ogen-AF]

Als u [Inst. gez.-/ogen-AF] van tevoren instelt om scherp te stellen op een gezicht of oog van een persoon, wordt een scherpstelkader automatisch verplaatst naar elk herkend gezicht of oog tijdens het volgen van een onderwerp. Dit is effectief in sportfotografie of bij het opnemen van portretten van een model dat ronddraaiende bewegingen maakt.

1. Ver verwijderde onderwerpen volgen

2. Als een gezicht wordt gedetecteerd nadat het onderwerp dichterbij is gekomen, wordt het scherpstelkader verplaatst naar het gezicht of de ogen.。

Helpgids voor deze camera

*De afbeeldingen van het menuscherm op deze webpagina zijn vereenvoudigd voor weergavedoeleinden en geven de werkelijke schermweergave van de camera dus niet exact weer.