Locatiegegevens toevoegen - Configuratie voor iPhone/iPad

Deze pagina beschrijft de instellingen om locatiegegevens met een iPhone en een iPad toe te voegen.

• Het ontwerp van het scherm en de gedetailleerde handelingen kunnen verschillen afhankelijk van uw camera en mobiele apparaat.
  1. Imaging Edge Mobile installeren

1.1. Installeer de meest recente versie van Imaging Edge Mobile op uw smartphone vanaf de <download>-site.

2. Controleren of de [Locatiegegevenskoppeling]-functie geactiveerd is

2.1. Op uw smartphone start u Imaging Edge Mobile.

2.2. Controleer of de [Locatiegegevenskoppeling]-optie op de smartphone wordt weergegeven.

3. De [Locatiegegevenskoppeling]-functie inschakelen

Om deze functie in te schakelen, moet er een stilstaand beeld van de camera naar de smartphone worden verzonden.

3.1. Op de camera drukt u op de afspeelknop om een te verzenden stilstaand beeld weer te geven.

• Het beeld dient op een geheugenkaart te zijn opgeslagen.

3.2. Druk op de knop (Verzenden) en selecteer daarna [Dit beeld].

• Er verschijnt een QR-code op de camera.

3.3. Op de smartphone start u Imaging Edge Mobile.

3.4. Selecteer [Met een nieuwe camera verbinden] > [QR Code scannen]

3.5. Scan de QR-code die op de camera wordt weergegeven.

• Het beeld is verzonden, en de smartphone en de camera zijn via Wi-Fi verbonden.

3.6. Zorg dat de [Locatiegegevenskoppeling]-optie wordt weergegeven op het hoofdscherm van Imaging Edge Mobile.

• Gebruik de scanfunctie van Imaging Edge Mobile. Het beeld wordt niet verzonden als u andere codelezers gebruikt die op de smartphone geïnstalleerd zijn.
    • Als het beeld niet via QR-code kan worden verzonden, gebruikt u NFC of verzendt u handmatig met behulp van een SSID en een wachtwoord.
  4. De smartphone met uw camera via Bluetooth-communicatie verbinden

4.1. Op de smartphone selecteert u [Instellingen] > [Bluetooth] en schakelt u het in.

• Selecteer de camera niet op dit moment.

4.2. Selecteer [Instellingen] > [Privacy] > [Locatievoorzieningen] en schakel ze in.

4.3. Op de camera drukt u op de menuknop en selecteert u [Netwerk/Draadloos]* > [Bluetooth / Bluetooth-instelling.] > [Bluetooth-functie] > [Aan].

* De menunaam wordt weergegeven als [Netwerk] of [Draadloos], afhankelijk van het model.

4.4. Selecteer [Netwerk/Draadloos] > [Bluetooth / Bluetooth-instelling.] > [Koppeling].

4.5. Op de smartphone start u Imaging Edge Mobile.

4.6. Schakel de [Locatiegegevenskoppeling] in, selecteer [De camera instellen], en vervolgens de naam van de camera.

4.7. Op de camera bevestigt u dat de naam van de smartphone verschijnt en selecteert u [OK].

4.8. Op de smartphone bevestigt u dat de naam van de camera verschijnt en voert u de koppeling uit.

4.9. Op de camera selecteert u [OK].

5. De locatiegegevenskoppeling inschakelen om met de gegevens van de smartphone te linken

5.1. Op de camera drukt u op de menuknop en selecteert u [Netwerk/Draadloos] > [Locatiegegevens / Inst. loc.gegev.link] > [Locatiegegevenslink] > [Aan].

5.2. Op de smartphone volgt u de instructies op het scherm.

• Als de mededeling die vraagt of u Imaging Edge Mobile toegang tot uw locatie wilt toestaan, zelfs als u haar niet gebruikt, verschijnt, staat u het toe.

Voor iOS 13
    Wanneer Imaging Edge Mobile vraagt of je toegang wilt verlenen tot locatiegegevens, selecteer je een van de opties. Ga bij de instellingen van de iPhone naar [Imaging Edge Mobile] en selecteer [Locatiegegevens] > [Altijd].
    Wanneer je [Altijd] selecteert, worden locatiegegevens zelfs geregistreerd wanneer het scherm van de smartphone is uitgeschakeld.

5.3. De instellingen zijn voltooid. Bevestig dat de mededeling [Verbonden met de camera.] met [Locatiegegevenskoppeling] verschijnt.

Extra functies
    Op het [Locatiegegevens / Inst. loc.gegev.link] (Instellingen voor locatiegegevenslink)-scherm, zijn de volgende instellingen beschikbaar.

Locatiegegevenskoppeling
    Om locatiegegevens die u met uw smartphone heeft verkregen aan de beelden toe te voegen.

Automatische tijdcorrectie
    Om de datum- en tijdinstellingen op de camera met behulp van de instellingen op de smartphone automatisch te corrigeren.

Automatische aanpassing van het gebied
    Om de gebiedsinstelling op de camera met behulp van de instelling op de smartphone automatisch aan te passen.

Locatiegegevens toevoegen - Voor de tweede keer of daarna

Als u reeds eerder uw met de camera gekoppelde smartphone heeft ingesteld, en de locatiegegevenskoppeling opnieuw start, dan stelt u uw apparaten als volgt in.

Smartphone-instellingen - voor iPhone/iPad

• Schakel Bluetooth in: selecteer [Instellingen] > [Bluetooth] en schakel het in.
  • Schakel de locatievoorzieningen in: selecteer [Instellingen] > [Privacy] > [Locatievoorzieningen] en schakel ze in.

Camera-instellingen

• Schakel Bluetooth in: druk op de menuknop en selecteer [Netwerk/Draadloos] > [Bluetooth / Bluetooth-instelling.] > [Bluetooth-functie] > [Aan].
  • Schakel de locatiegegevenskoppeling in: druk op de menuknop en selecteer [Netwerk/Draadloos] > [Locatiegegevens / Inst. loc.gegev.link] > [Locatiegegevenslink] > [Aan].

Imaging Edge Mobile-instelling

• Start Imaging Edge Mobile, selecteer [Locatiegegevenskoppeling] en schakel haar in.