Justering av färger och färgtoner efter tycke och smak

Använd följande funktion för att korrigera den omgivande belysningens inverkan på färgerna så att vita föremål ser vita ut i dina bilder.

Vitbalans

Inställning av kameran

1. [Vitbalans]

MENU → (Kamerainst.1) → [Vitbalans] → önskad inställning.

Relaterad kamerahjälpguide

Guide till hur man använder kameran

Inställning av kameran

För att automatiskt bestämma ljuskällor vid tagning

[Auto] rekommenderas. Färgtonerna justeras för optimal balans överlag. I [Prioritetinst. AWB]-läget går det även att ange färgtoner som ska prioriteras i glödlampsbelysning eller liknande belysningsförhållanden.

Relaterad kamerahjälpguide
För att framhäva röda och blå toner

Välj ett förinställt läge som [Dagsljus], [Glödlampa], eller [Lysrör: varmt Vitt].

För att finjustera färgtonerna

Välj först en [Vitbalans]-inställning och tryck sedan till höger på styrratten för att tända fininställningsskärmen.Färgtonen går att fininställa i steg om 0,5 på den blå-gula axeln, och i steg om 0,25 på grön-magenta-axeln.

[Vitbalans]: [Auto]

Tagning med blå toner framhävda efter fininställning

För mer precisa färger

Vi rekommenderar att du använder anpassad vitbalans. Tre inställningar går att registrera.

Tips

Följande funktioner går att använda för att låsa den automatiska vitbalansen vid behov: [AWB-lås intryckt], [Växla AWB-lås], och [StillbilderKnapp AWB-lås].

Relaterad kamerahjälpguide

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.