Andra zoomfunktioner än den optiska zoomen

Med de andra zoomfunktionerna än den optiska zoomen går det att förstora mer avlägsna motiv. Välj bland följande zoomområden.

Zoominställning

Inställning av kameran

1. [Zoominställning]

MENU → (Kamerainst.2) → [Zoominställning] → önskad inställning.

2. [Zoom]

Slå på zoomen genom att välja MENU → (Kamerainst.2) → [Zoom]. Zooma genom att trycka upptill/nedtill/till vänster/till höger på styrratten.

* Använd dessa manövrer med andra objektiv än motorzoomobjektiv. Med motorzoomobjektiv zoomar man med hjälp av zoomspaken eller zoomringen på objektivet.

Guide till hur man använder kameran

För att tilldela [Zoom]-funktionen till en specialknapp

Det är praktiskt att tilldela [Zoom]-funktionen till en specialknapp. Med andra objektiv än motorzoomobjektiv går det att zooma helt enkelt genom att trycka på specialknappen. Att använda en specialknapp rekommenderas speciellt om du vill zooma medan du filmar, eftersom det inte går att komma åt [Zoom]-funktionen från MENU-skärmen.

Om du t.ex. tilldelar [Zoom]-funktionen till höger och vänster knapp på styrratten kan du aktivera zoomen genom att trycka en gång på endera av knapparna. och sedan zooma genom att trycka på dem igen.

Relaterad kamerahjälpguide

Tips

Det finns en praktisk funktion som gör autofokusen mer exakt medan bilden visas förstorad på skärmen.

Relaterad kamerahjälpguide

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.