Justering av följningskänsligheten i förhållande till motivet

AF-följningskänsligheten för filminspelning går att ställa in med [FilmerKänsl. AF-spårn.].

Känsl. AF-spårn. (filmer)

Inställning av kameran

1. [Fokusläge]

MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusläge] → [AF-C].

2. [FilmerKänsl. AF-spårn.]

MENU → (Kamerainst.2) → [FilmerKänsl. AF-spårn.] → önskad inställning.

Relaterad kamerahjälpguide

Guide till hur man använder kameran

[FilmerKänsl. AF-spårn.]-inställning

[Känslig]

AF-känsligheten ställs in på ”hög”. Praktiskt när man tar bilder på motiv som rör sig snabbt, eller snabbt växlar mellan olika motiv.

[Standard]

AF-känsligheten ställs in på ”normal”. Praktiskt för stabil autofokusering, eller för att hålla skärpan inställd på samma motiv hela tiden.

När [Känslig] är inställt
  • Skärpan ställs in på motiv A i mitten på skärmen.
    [Utökad flexib. punkt] används för [Fokusområde].
  • Motiv B rör sig framför de andra från vänster till höger på skärmen.
  • Kameran ställer snabbt in skärpan på motiv B längst fram.
När [Standard] är inställt
  • Skärpan ställs in på motivet som rör sig åt höger på skärmen. [Zon] används för [Fokusområde].
  • Kameran panorerar för att följa motivet.
  • Till höger kommer ett träd mellan kameran och motivet.
  • Kameran ställer inte direkt in skärpan på trädet, även om det befinner sig inom skärpeinställningsområdet.
  • Så fort motivet dyker upp i ramen igen fortsätter skärpan att vara inställt på det, eftersom det är huvudmotivet.
Tips

När detta läge används tillsammans med [FilmerAF-hastighet] går det att skräddarsy inställningarna på optimalt sätt för motiven eller scenerna du vill filma.

Kompatibla objektiv

[FilmerKänsl. AF-spårn.] och [FilmerAF-hastighet] går inte att använda med objektiv som inte är kompatibla med fasavkännings-AF.

Klicka på listan över objektivkompatibilitetsinformation för att se vilka objektiv som är kompatibla.

• Objektiv utan anmärkningar om fasavkännings-AF eller Snabb hybrid-AF är kompatibla.
  • Objektiv som är listade som inkompatibla med fasavkännings-AF eller Snabb hybrid-AF är inte kompatibla med denna funktion.
  • För objektiv som är listade som kompatibla med fasavkännings-AF eller Snabb hybrid-AF efter uppdatering, uppdatera objektivets firmware.

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.