Registrera och hämta kamerainställningsuppsättningar som används ofta

Använd dessa funktioner för att registrera kamerainställningar och hämta fram dem vid behov.

Minne (Kamerainst.1/Kamerainst.2)

Inställning av kameran

1. [/Minne]

* De nuvarande kamerainställningarna kommer att registreras, så ställ in kameran med de inställningar som du vill registrera.

MENU → (Kamerainst.1) → [/Minne] → nummer att registrera inställningarna på.

Relaterad kamerahjälpguide

Guide till hur man använder kameran

För att hämta fram registrerade inställningar

Ställ först in lägesomkopplaren på 1/2 (Hämta från minnet).

Välj numret som ska hämtas genom att trycka till vänster/höger på styrratten eller genom att vrida på styrratten, och tryck sedan i mitten på styrratten för att ladda in inställningarna.

Relaterad kamerahjälpguide
OBS!

När man hämtar registrerade inställningar har de företräde framför de nuvarande inställningarna, vilket kan innebära att de nuvarande inställningarna ändras. Vi rekommenderar att du registrerar de grundläggande inställningarna för scenerna du tänker fotografera.

Om du vill spara de nuvarande inställningarna kan du kanske registrera dem på ett annat nummer.

Reg. anp. tagnsinst.

Inställning av kameran

1. [Reg. anp. tagnsinst.]

Välj först MENU → (Kamerainst.1) → [Reg. anp. tagnsinst.], välj ett nummer att registrera inställningarna på (från [Hämta anp. intr. 1] till [Hämta anp. intr. 3]), gör klart inställningarna*, och välj sedan [Minne].

* Välj [Imp. aktuell inställning] för att använda de nuvarande inställningarna på den här skärmen.

2. Spec.knapp

MENU → (Kamerainst.2) → [StillbilderSpec.knapp] → välj önskad knapp → välj nummer ([Hämta anp. intr. 1] till [Hämta anp. intr. 3]) .

Relaterad kamerahjälpguide

Guide till hur man använder kameran

För att hämta fram registrerade inställningar

Inställningarna du har registrerat i kameran används så länge du håller den specialknapp intryckt som en av kamerainställningarna från [Hämta anp. intr. 1] till [Hämta anp. intr. 3] är tilldelad till. Om du vill ta en bild i det läget, så tryck på avtryckaren.

Så fort du släpper specialknappen återställs de tidigare inställningarna.

Vi rekommenderar att du använder någon av specialknapparna som det går att trycka på utan att ändra hur du håller i kameran, t.ex. AF/MF/AEL-knapparna eller skärpelåsknapparna.

Inställningsexempel

Kamerainställningarna ändras så länge man håller den specialknapp intryckt som denna funktion är tilldelad till. Denna typ av förberedelser är praktisk vid tagning i följande miljöer där tagningsförhållandena ändras.

På idrottsarenor, tennisbanor och liknande där dagsljusets ljusstyrka plötsligt skiftar

Gör klart kameran genom att registrera ISO-värden och liknande att använda när motivet rör sig in i skuggan. När motivet är i skuggan går det att tillfälligt ersätta de nuvarande inställningarna med de registrerade inställningsvärdena så länge man håller specialknappen för inställningshämtning intryckt.

För att tillfälligt ta bilder på den elektroniska poängtavlan på sportevenemang

Det går att tillfälligt byta från en snabb slutartid på 1/1600 s för själva sporten till 1/60 för att ta bilder på poängtavlan eller liknande så länge man håller specialknappen för inställningshämtning intryckt.

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.