Autofokusering baserad på motivets storlek eller hur det rör sig

Använd följande funktioner för att hjälpa dig ställa in skärpan automatiskt.

Tips

Skärpan går att ställa in genom att peka på skärmen.

Använd pekfunktioner för att välja motiv och starta följningen.

Fokusläge/Fokusområde

Inställning av kameran

1. [Fokusläge]

MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusläge] → [AF-C].

2. [Fokusområde]

MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusområde] → önskad inställning.

Relaterad kamerahjälpguide

Guide till hur man använder kameran

Fokusområde

[Brett]

Skärpan ställs in på motiv över hela skärmen. Detta läge är effektivt för motiv som rör sig oregelbundet som barn, djur eller idrottare.

[Zon]

Skärpan ställs automatiskt in inom valt skärpeinställningsområde på skärmen.

[Mitten]

Skärpan ställs in på motiv i mitten på skärmen.

[Flexibel punkt][Utökad flexib. punkt]

Skärpan ställs in på mycket små motiv eller snäva områden inom en ram som går att flytta runt fritt på skärmen. Välj en liten, mellanstor eller stor skärpeinställningsram. Med [Utökad flexib. punkt] utökas skärpeinställningsområdet runt [Flexibel punkt] om det inte går att ställa in skärpan inom valt område.

För att snabbt växla till skärpeinställningsområden som används ofta

För att snabbt kunna växla till de skärpeinställningsområden som du använder oftast behöver du först välja de områdena med [Begr. av fokusomr.]. Genom att tilldela [Växla fokusområde]-funktionen till en specialknapp kan du växla till de andra skärpeinställningsområden du har valt i tur och ordning genom att trycka på den knappen.

Inställning av kameran
  • MENU → (Kamerainst.1) → [Begr. av fokusomr.] → bocka för de skärpeinställningsområden du vill använda, och välj sedan [OK].

• Välj först MENU → (Kamerainst.2) → [FilmerSpec.knapp], och välj därefter [Växla fokusområde] för den knapp du vill använda för denna funktion.

Relaterad kamerahjälpguide

Flyttning av skärpeinställningsramen ([Zon], [Flexibel punkt], [Utökad flexib. punkt])

Orange skärpeinställningsramar går att flytta genom att trycka upptill/nedtill/till vänster/till höger på styrratten. När man trycker på mittknappen låses skärpeinställningsramen och blir grå. Om du vill flytta skärpeinställningsramen i det läget så använd [Fokusstandard]-funktionen. När du väl har tilldelat [Fokusstandard]-funktionen till en specialknapp och du vill använda den funktionen för att flytta skärpeinställningsramen, så tryck på den tilldelade specialknappen, vänta tills skärpeinställningsramen blir orange, och tryck sedan upptill/nedtill/till vänster/till höger på styrratten för att flytta den.

Tillstånd när skärpeinställningsramen går att flytta (när Flexibel punkt är valt) efter att man tryckt på specialknappen som [Fokusstandard]-funktionen är tilldelad till

Grå skärpeinställningsram (går inte att flytta)

Skärpeinställningsramen blir orange och är klar att flytta

För att flytta en orange skärpeinställningsram till mitten på skärmen trycker man på (Radera)-knappen.

Skärpeinställningsram i det nedre vänstra hörnet på skärmen

Skärpeinställningsramen flyttas till mitten på skärmen

AF-hastighet

Vid filminspelning går det att ställa in skärpeinställningshastigheten för motiv i skärpeinställningsområdet med hjälp av punkten [FilmerAF-hastighet].

Känsl. AF-spårn.

AF-följningskänsligheten för filminspelning går att ställa in med [FilmerKänsl. AF-spårn.].

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.