Een applicatie voor professionele fotografen met een snellere foto-overdracht.

Downloaden Ondersteunde camera's Gecontroleerde mobiele apparaten Gebruiksaanwijzing Veelgestelde vragen

Een applicatie voor de smartphone en tablet om professionals te helpen de foto-overdracht te versnellen.
Snelle en efficiënte levering van middelen met behulp van "FTP-achtergrondoverdracht", "Snel taggen en bijschriften toevoegen".

De naam van de Transfer & Tagging add-on is veranderd in Transfer & Tagging.

Wanneer u Transfer & Tagging add-on 1.7 updatet, zal automatisch Transfer & Tagging 1.8 worden geïnstalleerd. Het pictogram op het scherm zal tevens veranderen.

Als u iOS 16.1 of 16.0 gebruikt

Het is niet mogelijk om JPEG-beelden te importeren wanneer Transfer & Tagging add-on van versie 1.6 wordt gebruikt op iOS 16.1. Om JPEG-beelden te importeren, update naar Transfer & Tagging add-on versie 1.7 of hoger.
Merk tevens op dat geen miniaturen worden weergegeven van HEIF-beelden die zijn geïmporteerd onder iOS 16.0. (Dit heeft geen effect op de originele beelden.) Dit probleem kan worden opgelost door te updaten naar iOS 16.1.

Als u de ILCE-7RM5/7M4 hebt geüpdatet naar versie 2.0 of hoger

Als u een iPhone of iPad gebruikt
Als u geen verbinding kunt maken nadat u de systeemsoftware van de camera hebt geüpdatet, schakelt u de iPhone of iPad uit en daarna weer in.
Als u een smartphone op Android gebruikt
Als na het updaten van de systeemsoftware van de camera [Loading…] wordt afgebeeld en de verbinding niet wordt hervat, probeert u het volgende om een verbinding tot stand te brengen.
  1. Selecteer Android [Instellingen] → [Verbonden apparaten] (of [Apparaatverbinding]) en verwijder vervolgens de gekoppelde camera.
  2. Voer het koppelen opnieuw uit.
    2.1.2. Instellingen voor FTP-import laden in de camera

Aanbevolen omgeving voor gebruik

• Android 10.0 - 14.0
  • iOS 16.7 - 17.2

Updates

• 20-2-2024
  • 27-7-2023
    Transfer & Tagging 1.9 is uitgebracht.
  • 22-2-2023
    Transfer & Tagging 1.8 is uitgebracht.
  • 27-10-2022
    Transfer & Tagging add-on 1.7 is uitgebracht.
  • 5-7-2022
    Transfer & Tagging add-on 1.6 is uitgebracht.
  • 7-12-2021
    Transfer & Tagging add-on 1.5 is uitgebracht.
  • 20-4-2021
    Transfer & Tagging add-on 1.4 is uitgebracht.
  • 15-12-2020
    Transfer & Tagging add-on 1.3 is uitgebracht.
    • Ondersteunt overdracht van HEIF-beelden op iPhone en iPad.
  • 9-4-2020
    Transfer & Tagging add-on 1.2 is uitgebracht.
  • 15-10-2019
    Transfer & Tagging add-on 1.1 is uitgebracht.
  • 25-3-2019
    Transfer & Tagging add-on 1.0 is uitgebracht.

Updaten van Transfer & Tagging add-on versie 1.3.1 of lager naar versie 1.5 of hoger op een iPhone of iPad

Als u rechtstreeks hebt geüpdatet van versie 1.3.1 of lager naar versie 1.5 of hoger, of als versie 1.4 of versie 1.4.1 is geïnstalleerd maar nog nooit is geopend, zullen de gebruikersnaam en het wachtwoord worden verwijderd van [FTP Upload Preset] nadat u hebt geüpdatet naar versie 1.5 of hoger. U zult deze instellingen opnieuw moeten invoeren.

Overzicht van Transfer & Tagging (dingen die u kunt doen met deze app)

• Foto's overdragen naar mobiele apparaten (beelden importeren)
  • IPTC-metadata toevoegen
  • Bijschriften toevoegen
    • Spraakinvoer*

* Deze functie is niet beschikbaar voor gebruikers die geen gebruik kunnen maken van Google.

• Sneltoets (met bijschrift-woordenlijst)
  • Cloudfuncties
    • Sjablonen synchroniseren in de cloud, woordenlijsten voor bijschriften, voorkeursinstellingen voor IPTC-metadata en voorkeursinstellingen voor FTP-upload
    • Woordenlijsten voor bijschriften opslaan en bewerken
  • Beelden bijsnijden
  • Uploaden naar een FTP-server
  • HEIF-beelden overbrengen *
    * Alleen ondersteund op iPhone en iPad. Beeldbewerking wordt niet ondersteund.

Stroomschema van de bediening

Voorbereidingen

• Instellingen voor beelden importeren
  • Sjablonen voor bijschriften en woordenlijsten voor bijschriften aanmaken
  • Voorkeursinstellingen voor IPTC-metadata aanmaken
  • Instellingen voor FTP-upload

Opnemen

Beelden importeren

• Ondersteunt het toevoegen van IPTC-metadata bij het importeren van beelden
  • Schakel de functie [Autom. overdracht] in voor de FTP-overdrachtsfunctie om automatische overdracht in de achtergrond tijdens het opnemen mogelijk te maken. (exclusief ILCE-7RM3/7M3)

Beelden selecteren

IPTC-metadata toevoegen (incl. bijschriften)

Bijsnijden, formaat veranderen (optioneel)

FTP-overdracht, delen op social media

Import MAC Address

De functie Import MAC Address van de Transfer & Tagging is handig wanneer u het MAC-adres van de camera die u gebruikt moet geven aan een derde, zoals een sponsor bij het fotograferen op een grootschalig evenement of iets dergelijks. U kunt een QR-code van het MAC-adres afbeelden op de camera en dit vervolgens scannen in de Transfer & Tagging.
Raadpleeg <Import MAC Address> voor de ondersteunde camera's en instructies voor het gebruik van de functie.