2.1. Beelden importeren met behulp van FTP

Met de [FTP-overdrachtsfnct.] van de camera kunt u beelden overdragen op smartphones waarop Transfer & Tagging is geïnstalleerd.

2.1.1. De importmethode selecteren

U kunt beelden importeren met behulp van FTP, hetzij draadloos (Wi-Fi of persoonlijke hotspot), hetzij via een bekabelde verbinding (USB-tethering of ethernet-tethering). De procedure verschilt afhankelijk van de gekozen importmethode.

• De onderstaande beschrijvingen gelden wanneer de meest recente versie van de systeemsoftware van de camera is geïnstalleerd.
Persoonlijke hotspot

De functie tethering of persoonlijke hotspot van uw smartphone wordt gebruikt om verbinding te maken.

Transfer & Tagging
(werkt als een FTP-server)

1. Sluit de camera en de smartphone op elkaar aan via Hotspot en tethering (Android) / Persoonlijke hotspot (iOS)
    • Smartphone: Schakel de functie tethering of persoonlijke hotspot in.
    • Camera: Selecteer MENU > (Netwerk) > [Wi-Fi]/[Wi-Fi-instellingen] om verbinding te maken met de smartphone. Als de camera [Camera Wi-Fi settings] ondersteunt, kunt u de Wi-Fi-instellingen van de camera invoeren vanaf uw smartphone. (Raadpleeg voor meer informatie "2.4 De Wi-Fi-instellingen van de camera configureren vanaf uw smartphone".)
  2. Selecteer op de camera MENU > (Netwerk), en selecteer de volgende items (behalve op de ILCE-7RM3A/7RM3).
    • ILCE-1, 9M3, 7RM5, 7SM3, 7CR, 7CM2, 7M4
      • [FTP-overdracht] > [FTP-overdrachtsfnct.] > [FTP-functie] > [Aan]
    • Overig
      • [FTP-overdrachtsfnct.] > [FTP-functie] > [Aan]
      • [FTP-overdrachtsfnct.] > [FTP-verbind.method.] > [Wi-Fi] (alleen beschikbaar op sommige cameramodellen)

2.1.2. Instellingen voor FTP-import laden in de camera

Laad FTP-instellingen voor Transfer & Tagging in de camera. Wat u kunt doen en de bedieningsmethode verschillen afhankelijk van het cameramodel.

ILCE-1/9M3/7RM5/7SM3/7CR/7CM2/7M4

U kunt de FTP-serverconfiguratie die is opgeslagen in de Transfer & Tagging laden in de camera met behulp van Bluetooth-communicatie. Met deze functie hoeft u de instellingen niet in de camera in te voeren.

• Als [Locatiegegevenskoppeling] is ingesteld op [Aan] in Creators’ App of Imaging Edge Mobile, zal deze functie niet beschikbaar zijn. Stel dit van tevoren in op [Uit].
  1. Camera
    1. Selecteer Menu > (Netwerk) > [Bluetooth] > [Bluetooth-functie] > [Aan].
  2. Smartphone
    2. Selecteer MENU [] > [Import Guide (Gids voor importeren)], en selecteer daarna de gewenste verbindingsmethode aan de hand van 2.1.1.
  3. Smartphone
    3. Wanneer de hostnaam of het poortnummer wordt weergegeven, tikt u op [Write to the camera (Naar de camera schrijven)].
  4. Smartphone
    4. Wanneer u voor het eerst verbinding maakt of wanneer u een nieuwe camera verbindt, selecteert u [New Camera] en tikt u op [Start].
    • Wanneer u verbinding maakt met een camera waarmee al eerder verbinding is gemaakt, selecteert u de camera en de server die moet worden geladen, en tikt u daarna op [Start]. (De eerder geladen server is al geselecteerd.) De onderstaande stappen 5 tot en met 8 zijn niet nodig.
  5. Camera
    5. Selecteer MENU > (Netwerk) > [Bluetooth] > [Koppeling].
  6. Smartphone
    6. Het bericht [Pairing] wordt weergegeven aan de kant van de camera die moet worden verbonden. Tik op het bericht.
  7. Camera
    7. Het bericht [Verbinding vanaf apparaat toelaten?] wordt weergegeven. Druk op [OK].
    • Het koppelen begint en de FTP-serverconfiguratie die is ingesteld op de camera wordt weergegeven op de smartphone. Maximaal negen FTP-serverinstellingen kunnen worden opgeslagen.
  8. Smartphone
    8. Selecteer een ongebruikte server als de opslagbestemming.
    • De FTP-serverconfiguratie wordt opgeslagen op de camera.

Tip:

• Wanneer u FTP-instellingen in de camera laadt met behulp van Bluetooth, zullen de volgende instellingen automatisch worden veranderd. (Geldt niet voor de ILCE-1/7SM3.)
    • [RAW+J/H-overdr.doel] wordt veranderd in [JPEG en HEIF].
    • [Automatisch FTP-doel] wordt veranderd in [Stilstaand beeld].
  • U kunt de instellingen voor FTP Import handmatig importeren in plaats van deze via Bluetooth naar de camera te schrijven. Raadpleeg de instructies voor de ILCE-9.

Tip:

• Foto's kunnen in hun oorspronkelijke formaat worden overgedragen met behulp van FTP-beeld importeren.
  • Het poortnummer kan worden veranderd in [Setting] > [FTP Import common settings]. Verander zo nodig de instelling.
  • Beelden die via FTP zijn overgedragen, kunnen hieronder worden gecontroleerd.
     (Menu) > [FTP Import History]

Opmerking:

• Indien verbonden via de functie Hotspot en tethering of Persoonlijke hotspot, wordt de verbinding na een periode van inactiviteit verbroken. Als dit gebeurt, maakt u opnieuw verbinding.
  • Bij gebruik van een iOS-versie, houdt u Transfer & Tagging op de voorgrond en vermijdt u het gebruik van andere apps tijdens een FTP-import.

2.1.3. FTP gebruiken om beelden te importeren

Beelden kunnen via twee methoden worden geïmporteerd met behulp van FTP. De ene methode importeert automatisch alle beelden die u opneemt tijdens het opnemen (FTP-overdracht op de achtergrond), en de andere methode stelt u in staat de beelden die u wilt overbrengen te selecteren na het opnemen.

• De ILCE-7RM3A/7RM3 hebben geen functie voor overdracht op de achtergrond, dus is het importeren van beelden na het opnemen de enige beschikbare optie.

Automatisch beelden importeren tijdens het opnemen

1. Stel de camera van tevoren als volgt in:
    ILCE-1, 9M3, 7RM5, 7SM3, 7CR, 7CM2, 7M4 :
    MENU > (Netwerk) > [FTP-overdracht] > [FTP-overdrachtsfnct.] > [Autom. FTP-overdracht] > [Aan]
    ILCE-9M2, 9, 7RM4A, 7RM4, 7C, 7M3 :
    MENU > (Netwerk) > [FTP-overdrachtsfnct.] > [Autom. overdracht] > [Aan]
  2. Start de opname nadat een FTP-verbinding tot stand is gebracht.

Beelden importeren na het opnemen

1. Selecteer na het opnemen [FTP-overdracht] aan de hand van de volgende procedures.
    ILCE-1, 9M3, 7RM5, 7SM3, 7CR, 7CM2, 7M4 :
    MENU > (Netwerk) > [FTP-overdracht] > [FTP-overdrachtsfnct.] > [FTP-overdracht]
    ILCE-9M2, 9, 7RM4A, 7RM4, 7RM3A, 7RM3, 7C, 7M3 :
    MENU > (Netwerk) > [FTP-overdrachtsfnct.] > [FTP-overdracht]
  2. Selecteer de beelden die u wilt overdragen en druk daarna op [OK].

De status van de FTP-verbinding bekijken

FTP-server (smartphone) onderbroken

Initialiseren van FTP-server (smartphone): Knippert tijdens FTP-import

Verbindingsfout: Als de draadloze verbinding niet binnen een bepaalde tijdsduur kan worden hersteld, wordt de FTP-overdracht onderbroken

Tik hier om de overdrachtsmethode te veranderen.

Beveiliging tegen onbedoelde bediening (alleen iOS)
U kunt het scherm vergrendelen tegen onbedoelde bediening als gevolg van per ongeluk aanraken van het scherm tijdens het importeren van beelden via FTP, enz. Tik op de vergrendelknop.