Imaging Edge Desktop

En skrivbordsapplikation som ökar kvaliteten och effektiviteten för produktionsarbete

Nedladdning Funktioner/specifikationer Apparater som stöds Hur man använder Frågor och svar

Vad är Imaging Edge Desktop?

Imaging Edge Desktop är en skrivbordsapplikation som integrerar de tre funktionerna i Imaging Edge-serien (Remote, Viewer och Edit) i ett program. Från Hemskärmen kan du bland annat starta och uppdatera respektive funktion, logga in på ditt konto, och kontrollera meddelanden.

Uppdateringar

• 2021-10-28
  • 2021-6-3
    Imaging Edge Desktop 1.1 släppt.
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.2.00 släppt.
    - Om Imaging Edge Desktop redan är installerat så starta programmet och utför nedanstående uppdateringsprocedur.
    • Lagt till stöd för att konvertera HEIF-filer till JPEG- eller TIFF-filer.
    • Lagt till stöd för visning och redigering av HEIF-filer.
    • Lagt till stöd för macOS 11.
  • 2021-1-27
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.1.00 släppt.
    - Om Imaging Edge Desktop redan är installerat så starta appen och klicka på [Uppdatering].
    • Tillagt stöd för ILCE-1.
    • Fokusramar som används under fotografering kan nu visas via Viewer. *
      * Bilder som tagits med ILCE-7SM3 eller ILCE-1
  • 2020-10-20
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.0.01 släppt.
    • Problemet med att ljusstyrkan inte stämde efter byte till ett visst kreativt utseende i Edit har lösts.
    • Löste andra problem.
  • 2020-7-29
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 3.0 släppt.
    • Tillagd klarhet, ut- eller intoning och skärpeområde för att Edit alternativ.
    • Tillagd support för ILCE-7SM3. HEIF-bilder kan inte visas eller redigeras.
    • (Tillägg 2020-09-14) Använd HEIF Converter för att konvertera HEIF-filer till JPEG- eller TIFF-format. HEIF Converter
  • 2020-5-20
    Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) 2.1.00 (Mac) släppt.
    • Lade till stöd för macOS 10.15.
    • Lade till stöd för enkelt skapande av filmer med intervallfot på macOS 10.15.
  • 2020-4-9
    Imaging Edge Desktop 1.0.02 (Mac) släppt.
    • En del problem har lösts.
  • 2020-3-10
    Imaging Edge Desktop 1.0.01 (Mac) släppt.
    • En del problem har lösts.
  • 2019-12-18
    Imaging Edge Desktop 1.0 släppt.
  • 2019-11-27
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 2.0.02 (Mac) släppt.
    • En del problem har lösts.
  • 2019-10-7
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 2.0.01 släppt.
    • En del problem har lösts.
  • 2019-8-7
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 2.0.00 släppt.
    • Förbättrad bildkvalitet genom RAW-utveckling.
    • Stöd för RAW-data från ILCE-7RM4.*
    • Förbättrad prestanda för RAW-bearbetning och fjärrfotografering.
    • Stöd för fjärrfotografering med Wi-Fi-anslutningar.

* Säkerställ att du uppdaterar till de nya versionerna när du använder RAW-data från ILCE-7RM4.

• 2019-1-30
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.4.00 släppt.
    • Stöder skapandet av filmer med intervallfoto. (Viewer)
    • Stöder användning av jämförelsevisning och samlingsfunktion. Du kan välja foton mer effektivt. (Viewer)
    • Stöder automatisk uppdatering för att visa övertoning. Du kan utnyttja det för att skapa stop-motion filmer. (Remote)
    • Förbättrad stabilitet. (Remote/Viewer/Edit)
  • 2018-10-10
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.3.01 släppt.
    • Stabiliteten förbättras.

* Dem som använder produkten med uppdaterat systemprogramvara efter 10 oktober, 2018 eller produkter som säljs i framtiden måste använda Imaging Edge (Remote / Viewer / Edit) 1.3.01 eller nyare.

• 2018-7-12
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.3.00 släppt.
    • Stabiliteten förbättras.
  • 2018-5-8
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.2.00 släppt.
    • Bildtagningsintervall på 0,5 sekunder har lagts till i Pixel Shift Multi Shooting-inställningarna.

* Modellen (ILCE-7RM3) behöver en uppdatering av systemprogramvaran (till version 1.10 eller senare).

• Stabiliteten förbättras.
  • 2018-2-27
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.1.00 släppt.
    • Cirka 10 % snabbare dataöverföringshastigheter för fjärrinspelning från dator.
    • Cirka. 65 % förbättring av svarshastigheten för justering av RAW-bilder.
    • Förbättrad stabilitet vid användning av nätverksdisk.
    • Förbättrad funktionalitet, orienteringsdetektering vid fjärrfotografering, exponeringstidsspecifikation för foto med lampa, förbättrad bildfiltreringsfunktion etc.

*1 Överföringshastigheten har uppmätts för flera bilder med hjälp av α7R III, SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) och okomprimerad RAW (L: 7952 x 5304) + JPEG Extra fine.

*2 Uppmätt med: CPU Intel® Core™ i7-6700 Processor 3.40 GHz, 8 GB minne, OS Windows® 7 Professional och okomprimerad RAW (α7R III, L: 7952 x 5304)

• 2017-12-14
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.0.01 släppt.
    • Löste problemet där en svart punkt kan dyka upp i mitten av en bild när en RAW-fil bearbetades.
    • Löste problemet där fotograferingsdatum och tid inte inkluderas i en JPEG-fil när JPEG genereras från en RAW-fil som tagits med ILCE-9 eller ILCE-7RM3.
    • Löste problemet där linjer visades i bilder som genererades under vissa villkor när en RAW-fil bearbetades.
    • Löste andra problem.

* Inställningarna för [Färghantering (Monitorprofil)] och [Spara mappdestination och associerat externt program i "Remote"] som ställdes in i Ver.1.0.00 kommer att återställas av uppdateringen. Efter uppdateringen behöver du ställa in dessa inställningar igen. (Endast Windows®)

• 2017-11-16
    Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) 1.0.00 släppt.

Nedladdning och installation

Om du installerar Imaging Edge Desktop för första gången

1. Ladda ned exe- eller dmg-filen från nedladdningssajten.
  2. Dubbelklicka på den nedladdade filen.
    • I Windows: Imaging Edge Desktop installeras på datorn, och Hemskärmen öppnas automatiskt.
    • På Mac: En mapp som innehåller filen ”ied_x_x_xx.pkg” öppnas. Dubbelklicka på ”ied_x_x_xx.pkg” för att installera Imaging Edge Desktop. När applikationen väl är installerad, startar du den genom att välja (Imaging Edge Desktop) i applikationsmappen.
    • Därigenom installeras Imaging Edge Desktop 1.1 på datorn.
  3. En orange [Ladda ned]-knapp tänds på Hemskärmen. Klicka på den.
    • Remote/Viewer/Edit-funktionen laddas ned. Endast en fil laddas ned.
  4. Dubbelklicka på den nedladdade filen (exe eller ”IE_INST.pkg”).
    • Därigenom installeras den senaste versionen av Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) på datorn.
    • Se till att datorn är ansluten till nätverket när Imaging Edge Desktop och Remote/Viewer/Edit startas för första gången efter installationen.

Om du uppdaterar från Imaging Edge Desktop

1. Starta den installerade versionen av Imaging Edge Desktop.
  2. Klicka på [Inställningar]-knappen till vänster på skärmen, och därefter på den oranga [Uppdatering]-knappen till höger på skärmen.
    • Då uppdateras Imaging Edge Desktop från ver1.0 till ver1.1.
    • Om [Uppdatering]-knappen inte visas är den senaste versionen av Imaging Edge Desktop redan installerad.
  3. Återvänd till Hemskärmen och klicka på [Uppdatering]-knappen.
    • Uppdateringsfilen för Remote/Viewer/Edit-funktionen laddas ned. Endast en fil laddas ned.
  4. Dubbelklicka på den nedladdade filen (exe eller ”IE_INST.pkg”).
    • Därigenom installeras den senaste versionen av Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) på datorn.
    • Se till att datorn är ansluten till nätverket när Imaging Edge Desktop och Remote/Viewer/Edit startas för första gången efter installationen.

Om varken [Ladda ned]-knappen eller [Uppdatering]-knappen visas på Hemskärmen

Den senaste versionen av Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) är redan installerad. Använd applikationen som den är.