Multitagning med bildpunktsjustering

Vid Multitagning med bildpunktsjustering tar kameran fyra eller sexton RAW-bilder medan bildsensorn flyttas en eller en halv bildpunkt i taget med hjälp av SteadyShot-funktionen på kameror i Sonys α-serie. Det går att generera bilder med högre upplösning än vad som är möjligt vid vanlig tagning genom att kombinera de bilderna på en dator med hjälp av Imaging Edge (Viewer). Denna funktion är praktisk när man tar stillbilder på motiv som konstföremål eller arkitektur.
Det finns två olika sätt att kombinera bilder. Det ena är att kombinera bilderna automatiskt efter tagning med hjälp av Remote. Det andra är att importera bilderna till datorn och kombinera dem med hjälp av Viewer efter tagning med enbart kameran.

För information om vilka modeller som har stöd för multitagning med bildpunktsjustering, se följande webbsida:
Apparater som stöds

Arbetsgång för tagning

Inställningarna och tillvägagångssätten varierar beroende på modellen. V g läs igenom nedanstående information.

• Genom att ta bilder i Remote-läget och sedan kombinera dem automatiskt.
  • Genom att ta bilder med enbart kameran, och sedan importera bilderna till en dator och kombinera dem i Viewer-läget.

Fjärrstyrd tagning med hjälp av Imaging Edge

1. Justera inställningarna före tagningen.

Justera tagningsinställningarna (t.ex. bildkompositionen, skärpan och exponeringen) medan du kontrollerar Live View-skärmen i Remote.

• Du kan ta en provbild och kontrollera den innan den faktiska tagningen genom att ställa in antalet bilder på [1 bild].
  2. Utför den faktiska tagningen.

Ställ in tagningsintervallet och utför själva tagningen.

3. Kombinera bilderna.

När du är klar med tagningen överförs de okombinerade RAW-bilderna (i ARW-format) till datorn. Kombinerade RAW-data (i ARQ-format) skapas på datorn.

4. Justera och behandla.

Det går att justera RAW-data i Edit-läget och omvandla bilderna till JPEG-data, osv.

Kombinera bilder med hjälp av Imaging Edge efter tagning enbart med kameran

1. Ta bilder enbart med kameran med hjälp av funktionen för multitagning med bildpunktsjustering.

2. Importera bilderna till datorn och välj bilder (i ARW-format) i Viewer-läget.

3. Kombinera bilderna.

Bilderna kombineras och RAW-data (i ARQ-format) skapas.

4. Justera och behandla.

Det går att justera RAW-data i Edit-läget och omvandla bilderna till JPEG-data, osv.