Frågor och svar

Det går inte att ansluta

Remote upptäcker inte kameran.
(Det visas ett meddelande om att det inte går att ansluta till kameran, eller kameran visas inte i enhetsvalfönstret.)

Fönster för val av enhet

Fönster för val av enhet
  • Om du använder åtkomstverifiering för att kryptera kommunikationen

Om kameran har en inställning för åtkomstverifiering (inklusive kameror där en inställning för åtkomstverifiering har tillkommit efter en uppgradering av systemprogramvaran), så uppdatera till den senaste versionen av Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) för att ansluta via Wi-Fi eller ett trådbundet nätverk.

• Kamerainställningar

För att använda Remote måste kameran ställas in på [Fjärrdator]-läget. Kontrollera att [Fjärrdator]-läget är aktiverat genom att välja [USB-anslutning] eller [Fjärrdatorfunktion] på kamerans meny.

• Om du använder Mac-versionen

Om du startar Remote medan en online-lagringsapplikation eller en applikation som fjärrstyr kameran är igång kan det hända att meddelandet [Kameran är inte ansluten.] visas och det inte går att ansluta. Avsluta i så fall de applikationerna och vänta i ungefär en minut. Starta sedan om Remote.

• Om du använder ett webbkonferenssystem som t.ex. Imaging Edge Webcam

När du installerar Imaging Edge Webcam, ange först någon annan kamerainställning än [Sony Camera (Imaging Edge)] i webbkonferenssystemet, och avsluta sedan alla webbkonferenssystem.

• Vid WiFi-anslutning

Klicka på [Uppdatera] i fönstret för val av enhet.

Om brandväggen är aktiverad (ON) kan det hända att kameran inte kan identifieras.
    Stäng av (OFF) säkerhetsprogramvaror som Windows® Defender eller registrera Imaging Edge Remote som undantag i brandväggen.

Inställningar i brandväggen för Windows® Defender i Windows®10 kan ändras genom att följa stegen nedan.

Start > Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows-säkerhet > Brandvägg & nätverksskydd

• Om du använder Windows-versionen och en drivrutin från SILEX är installerad

Om en enhetsserverdrivrutin från SILEX är installerad kan det hända att kameran inte upptäcks när den ansluts via USB. Uppdatera drivrutinen till den senaste versionen. Den senaste versionen av drivrutinen går att ladda ned från <SILEX webbsida>.

• Om det fortfarande inte går att ansluta trots att du provat ovanstående.

Prova följande.

• Starta om datorn.
    • Uppgradera Imaging Edge Desktop till den senaste versionen. (Starta Imaging Edge Desktop och klicka på [Uppdatering]-knappen om den visas.)
    • Om en USB-kabel följde med kameran använd den medföljande USB-kabeln.

Hur man använder/Specifikationer

Har denna mjukvara stöd för 32-bitars operativsystem?

Nej.

Vilka inställningar behöver man göra för att registrera och använda externa program?

• För Adobe Bridge eller Photoshop
    1. Registrera Adobe Bridge eller Adobe Photoshop i Imaging Edge.
    2. Starta Imaging Edge (Remote), välj [Fil] - [Inställningar], och ta bort bocken för [Visa förhandsgranskning i Viewer].
  • För Capture One 10
    1. Starta Imaging Edge (Remote), välj [Fil] - [Inställningar], och ta bort bocken för [Visa förhandsgranskning i Viewer].
    2. Starta Capture One, och välj [Kamera] - [Aktivera bevakad mapp].
    3. Under punkten [Spara i] i Imaging Edge, välj samma mapp som är inställd under [Välj bevakad mapp...] för Capture One.
  • För Adobe Photoshop Lightroom Classic CC
    1. Starta Imaging Edge (Remote), välj [Fil] - [Inställningar], och ta bort bocken för [Visa förhandsgranskning i Viewer].
    2. Starta Photoshop Lightroom Classic CC, och välj [Arkiv] - [Automatisk import] - [Aktivera automatisk import].
    3. Under punkten [Spara i] i Imaging Edge, välj samma mapp som är inställd under [Automatiska imporinställningar] för Lightroom.

Ovanstående information gäller i slutet av oktober 2017. Se respektive tillverkares supportsidor angående de senaste specifikationerna för respektive mjukvara.

Jag vill använda inställningar som jag justerade medan jag bearbetade RAW-data för flera bilder på en gång.

Det går att använda justerade inställningar för flera bilder på en gång. Se här hur man gör.

Angående Sony Account

Måste man logga in för att använda Imaging Edge Desktop?

När du loggar in med ditt Sony Account för att registrera kameran online på Min sida kan du bläddra bland relaterade meddelanden. Om du bara ska använda Imaging Edge Desktop behöver du inte registrera dig eller logga in.

Är Sony Account samma sak som ett Creators' Cloud-medlemskap?

När man prenumererar på ett Creators' Cloud-medlemskap kan man använda olika funktioner för Sonys digitalkameror. Det krävs ett Sony Account för att prenumerera på ett Creators' Cloud-medlemskap. Sony Account används inte bara för Creators' Cloud-medlemskap utan även för Playstation och andra Sony-tjänster som ingår.

Vad är skillnaden mellan Creators' Cloud-medlemskap och Imaging Edge-medlemskap?

Imaging Edge-medlemskap har döpts om till Creators' Cloud-medlemskap. Om du redan är registrerad som Imaging Edge-medlemskap blir du automatiskt Creators' Cloud-medlemskap. Du kan fortsätta att använda samma e-postadress och lösenord som tidigare.

Jag vill avsluta mitt Creators' Cloud-medlemskap.

Gå till följande webbsida för att avregistrera dig:

Det är bara Creators' Cloud-medlemskapet som går att avsluta via den sidan. Din Sony Account-registrering förblir aktiv.

Jag vill avsluta mitt Sony Account.

Avsluta prenumerationen på alla tjänster som du prenumererat på via ditt Sony Account. Ditt Sony Account avslutas automatiskt när du avslutar prenumerationen på den sista Sony-tjänsten.

Felsökning

Mjukvaran fungerar inte stabilt på en Mac-dator med en grafikprocessor (GPU) tillverkad av NVIDIA.

Problemet kan förbättras genom att uppdatera grafikkortets drivrutin eller operativsystemet till den senaste versionen.

Miniatyrbilderna visas inte när jag väljer minatyrbildsvisningsläget i Viewer.

Tryck på [Uppdatera]-knappen för att visa miniatyrbilderna.

[Uppdatera]-knappen

Observera att HEIF-bilder som går att ta med vissa kameror går att importera till datorn som bildfiler, men de går inte att visa med Viewer eller Edit.

Ibland händer det att Viewer inte startar, eller slutar svara.

Tidigare fanns det ett problem med att Imaging Edge – Viewer slutade svara om man öppnade en mapp som innehöll TIFF-filer som var skapade med program av andra fabrikat. Detta problem är dock löst i den senaste versionen av Imaging Edge.
Använd den senaste versionen av Imaging Edge.

[För Mac] Det tar väldigt lång tid att starta Viewer.

Det är ett känt problem att det tar lång tid att läsa mappar med bilder som är lagrade på en NAS-enhet.
Vi håller på att försöka lösa det problemet.

Det går inte att importera bilder till datorn.

Det går inte att använda Imaging Edge Desktop (Remote/Viewer/Edit) för att importera bilder. Du kan importera bilder från kameran till en dator genom att ansluta kameran till datorn med en USB-kabel eller genom att sätta i kamerans minneskort i datorn.
Öppna mappen på datorn där bilderna som du vill importera ska lagras och kopiera sedan bilderna till datorn.

• Adobe, Lightroom, och Photoshop är antingen registrerade varumärken eller varumärken för Adobe Systems Incorporated i USA och andra länder.
  • NVIDIA och GeForce är registrerade varumärken eller varumärken för NVIDIA.
  • Capture One är ett registrerat varumärke eller varumärke för Phase One A/S i EU och andra länder.