För att ansluta kameran till datorn

Stabilisera kameran vid fjärrstyrd tagning genom att använda stativ eller på något annat sätt, och anslut sedan kameran till datorn.
Anslutnings- och inställningsätten varierar beroende på modellen.

• Se Frågor & Svar om du har problem med anslutningarna.

ILCE-1/9M3

Det går att ansluta kameran via USB med hjälp av en USB-kabel, via en LAN-kabel, eller trådlöst via en Wi-Fi-anslutning.
Kontrollera först att kameran inte är ansluten till en smartphone.

A. Anslutning via USB

1. A-1. Anslut kameran till datorn med hjälp av den medföljande USB-kabeln.
    * Om det inte följer med någon USB-kabel till kameran, så använd en vanlig USB-kabel som finns i handeln.
  2. A-2. Välj [Fjärrtagning (Fjärrdator)] på kameran.
    Du kan även välja MENU → (Installation) → [USB] → [USB-ansl.läge] → [Fjärrtagning], och sedan ansluta kameran till datorn via en USB-kabel.
  3. A-3. Starta Remote på datorn.
  4. A-4. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.
    enhetsvalfönster

B. Anslutning via Wi-Fi Direct

Anslut kameran direkt till datorn via Wi-Fi utan att gå via en åtkomstpunkt.

1. B-1. Välj följande inställningar på kameran för att visa kamerans Wi-Fi-anslutningsinformation (SSID och lösenord).
    • MENU → (Nätverk) → [Ans./Fjärrtagn.] → [Fjärrtagningsfunk.] → [Wi-Fi Direct-info.]
  2. B-2. Klicka på (nätverksikonen) på datorskärmen (längst ned till höger i Windows, längst upp till höger på Mac)* och välj den SSID-kod som visas på kameran i listan som visas.
    * Hur ikonen ser ut och var den visas kan variera beroende på datorns modell och inställningar.
  3. B-3. Använd den SSID-kod och det lösenord som visas på kameran för att ansluta kameran till datorn via Wi-Fi.
  4. B-4. Starta Remote på datorn.
    • Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].
  5. B-5. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.

C. Anslutning via en Wi-Fi-åtkomstpunkt

Anslut kameran till datorn via Wi-Fi via en åtkomstpunkt.

1. C-1. Utför följande inställning på kameran.
    • MENU → (Nätverk) → [Wi-Fi] → [Wi-Fi-anslutning] → [På]
  2. C-2. Anslut kameran till åtkomstpunkten.
    • Anslut datorn till samma åtkomstpunkt.
  3. C-3. Utför följande inställning på kameran.
    • MENU → (Nätverk) → [Ans./Fjärrtagn.] → [Fjärrtagningsfunk.] → [Fjärrtagning] → [På]
  4. C-4. Ett meddelande om åtkomstverifiering visas på kameran. Välj [Info. åtkomstverifi.].
    • Om inget meddelande om åtkomstverifiering visas, så antingen utför följande inställning på kameran eller ihopparing för att ansluta dem. För anslutning via ihopparning, se ”Ihopparning”.
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Inst. åtkomstverifi.] → [Åtkomstverifiering] → [På]
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Info. åtkomstverifi.]
  5. C-5. Starta Remote på datorn.
    • Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].
  6. C-6. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.
  7. C-7. Se datorverifieringsinformationen som visas på kameran, mata in användarnamnet och lösenordet på datorn, och klicka sedan på [OK].
    • När de inmatade uppgifterna väl har sparats kan du ansluta i fortsättningen utan att mata in användarnamnet och lösenordet.
    • Det går att radera det lagrade användarnamnet och lösenordet från menyraden i Remote-applikationen på datorn.

Observera

• Se till att ingen befinner sig i närheten när du skriver in användarnamn och lösenord eller använder fingeravtrycksläsare, så att inte andra människor kan se informationen på skärmen och för att förhindra obehörig användning.
    • Om du avmaskerar ditt lösenord när du anger det finns det en risk att det avslöjas till tredje part. Se till att ingen är i närheten innan du visar den.
  8. C-8. Kontrollera att fingeravtrycket som visas på datorn överensstämmer med det som visas på kameran, och klicka sedan på [Anslut].

D. Ansluta via trådbundet LAN

Anslut kameran till datorn med hjälp av en vanlig LAN-kabel som finns i handeln.

1. D-1. Utför följande inställning på kameran.
    • MENU → (Nätverk) → [Trådbundet LAN] → [Ansl. till trådb. LAN] → [På]
    • MENU → (Nätverk) → [Ans./Fjärrtagn.] → [Fjärrtagningsfunk.] → [Fjärrtagning] → [På]
  2. D-2. Anslut kameran till datorn eller navet via en LAN-kabel.
    ※Du kan behöva vänta cirka 1 minut innan LAN-kabeln detekteras.
  3. D-3. Ett meddelande om åtkomstverifiering visas på kameran. Välj [Info. åtkomstverifi.].
    • Om inget meddelande om åtkomstverifiering visas, så antingen utför följande inställning på kameran eller ihopparing för att ansluta dem. För anslutning via ihopparning, se ”Ihopparning”.
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Inst. åtkomstverifi.] → [Åtkomstverifiering] → [På]
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Info. åtkomstverifi.]
  4. D-4. Starta Remote på datorn.
    • Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].
  5. D-5. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.
  6. D-6. Se datorverifieringsinformationen som visas på kameran, mata in användarnamnet och lösenordet på datorn, och klicka sedan på [OK].
    • När de inmatade uppgifterna väl har sparats kan du ansluta i fortsättningen utan att mata in användarnamnet och lösenordet.
    • Det går att radera det lagrade användarnamnet och lösenordet från menyraden i Remote-applikationen på datorn.

Observera

• Se till att ingen befinner sig i närheten när du skriver in användarnamn och lösenord eller använder fingeravtrycksläsare, så att inte andra människor kan se informationen på skärmen och för att förhindra obehörig användning.
    • Om du avmaskerar ditt lösenord när du anger det finns det en risk att det avslöjas till tredje part. Se till att ingen är i närheten innan du visar den.
  7. D-7. Kontrollera att fingeravtrycket som visas på datorn överensstämmer med det som visas på kameran, och klicka sedan på [Anslut].

Ihopparning

Ihopparning krävs endast den första gången anslutningen görs.
Om alternativet [Anslut utan ihopkop.] finns på kameran, så välj [Möjlig] för att ansluta utan ihopparing.

1. När kameran och datorn har anslutits via en Wi-Fi-åtkomstpunkt eller genom anslutning till ett trådbundet LAN-nätverk, välj [Fjärrtagningsfunk.] → [Ihopparning] på kameran.
    Skärmen för ihopparning visas på kameran.
  2. Starta Remote på datorn.
  3. Dubbelklicka på kameran som du vill utföra ihopparning med i fönstret för val av enhet.
    ・Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].
  4. Följ meddelandena som visas i Remote på datorn och välj [Ihopparning].
  5. Välj [OK] på bekräftelseskärmen för godkännande av anslutning och på bekräftelseskärmen för ihopparning som visas på kameran för att avsluta ihopparningen.
    ・Hopparningsinformationen raderas när du initierar kameran.

ILCE-9M3

Det går att ansluta kameran via USB med hjälp av en USB-kabel, via en LAN-kabel, eller trådlöst via en Wi-Fi-anslutning.
Kontrollera först att kameran inte är ansluten till en smartphone.

A. Anslutning via USB

1. A-1. Anslut kameran till datorn via en USB-kabel som finns i handeln.
  2. A-2. Välj [Fjärrtagning (Fjärrdator)] på kameran.
    Du kan även välja MENU → (Installation) → [USB] → [USB-ansl.läge] → [Fjärrdator], och sedan ansluta kameran till datorn via en USB-kabel.
  3. A-3. Starta Remote på datorn.
  4. A-4. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.
    enhetsvalfönster

B. Anslutning via Wi-Fi Direct

Anslut kameran direkt till datorn via Wi-Fi utan att gå via en åtkomstpunkt.

1. B-1. Välj följande inställningar på kameran för att visa kamerans Wi-Fi-anslutningsinformation (SSID och lösenord).
    • MENU → (Nätverk) → [Ans./Fjärrdator] → [Fjärrdatorfunktion] → [Wi-Fi Direct-info.]
  2. B-2. Klicka på (nätverksikonen) på datorskärmen (längst ned till höger i Windows, längst upp till höger på Mac)* och välj den SSID-kod som visas på kameran i listan som visas.
    * Hur ikonen ser ut och var den visas kan variera beroende på datorns modell och inställningar.
  3. B-3. Använd den SSID-kod och det lösenord som visas på kameran för att ansluta kameran till datorn via Wi-Fi.
  4. B-4. Starta Remote på datorn.
    • Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].
  5. B-5. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.

C. Anslutning via en Wi-Fi-åtkomstpunkt

Anslut kameran till datorn via Wi-Fi via en åtkomstpunkt.

1. C-1. Utför följande inställning på kameran.
    • MENU → (Nätverk) → [Wi-Fi] → [Wi-Fi-anslutning] → [På]
  2. C-2. Anslut kameran till åtkomstpunkten.
    • Anslut datorn till samma åtkomstpunkt.
  3. C-3. Utför följande inställning på kameran.
    • MENU → (Nätverk) → [Ans./Fjärrdator] → [Fjärrdatorfunktion] → [Fjärrdator] → [På]
  4. C-4. Ett meddelande om åtkomstverifiering visas på kameran. Välj [Info. åtkomstverifi.].
    • Om inget meddelande om åtkomstverifiering visas, så antingen utför följande inställning på kameran eller ihopparing för att ansluta dem.
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Inst. åtkomstverifi.] → [Åtkomstverifiering] → [På]
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Info. åtkomstverifi.]
    • För att ansluta via ihopparing, se proceduren för ILCE-1.
  5. C-5. Starta Remote på datorn.
    • Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].
  6. C-6. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.
  7. C-7. Se datorverifieringsinformationen som visas på kameran, mata in användarnamnet och lösenordet på datorn, och klicka sedan på [OK].
    • När de inmatade uppgifterna väl har sparats kan du ansluta i fortsättningen utan att mata in användarnamnet och lösenordet.
    • Det går att radera det lagrade användarnamnet och lösenordet från menyraden i Remote-applikationen på datorn.

Observera

• Se till att ingen befinner sig i närheten när du skriver in användarnamn och lösenord eller använder fingeravtrycksläsare, så att inte andra människor kan se informationen på skärmen och för att förhindra obehörig användning.
    • Om du avmaskerar ditt lösenord när du anger det finns det en risk att det avslöjas till tredje part. Se till att ingen är i närheten innan du visar den.
  8. C-8. Kontrollera att fingeravtrycket som visas på datorn överensstämmer med det som visas på kameran, och klicka sedan på [Anslut].

D. Ansluta via trådbundet LAN

Anslut kameran till datorn med hjälp av en vanlig LAN-kabel som finns i handeln.

1. D-1. Utför följande inställning på kameran.
    • MENU → (Nätverk) → [Trådbundet LAN] → [Ansl. till trådb. LAN] → [På]
    • MENU → (Nätverk) → [Ans./Fjärrdator] → [Fjärrdatorfunktion] → [Fjärrdator] → [På]
  2. D-2. Anslut kameran till datorn eller navet via en LAN-kabel.
    ※Du kan behöva vänta cirka 1 minut innan LAN-kabeln detekteras.
  3. D-3. Ett meddelande om åtkomstverifiering visas på kameran. Välj [Info. åtkomstverifi.].
    • Om inget meddelande om åtkomstverifiering visas, så antingen utför följande inställning på kameran eller ihopparing för att ansluta dem.
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Inst. åtkomstverifi.] → [Åtkomstverifiering] → [På]
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Info. åtkomstverifi.]
    • För att ansluta via ihopparing, se proceduren för ILCE-1.
  4. D-4. Starta Remote på datorn.
    • Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].
  5. D-5. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.
  6. D-6. Se datorverifieringsinformationen som visas på kameran, mata in användarnamnet och lösenordet på datorn, och klicka sedan på [OK].
    • När de inmatade uppgifterna väl har sparats kan du ansluta i fortsättningen utan att mata in användarnamnet och lösenordet.
    • Det går att radera det lagrade användarnamnet och lösenordet från menyraden i Remote-applikationen på datorn.

Observera

• Se till att ingen befinner sig i närheten när du skriver in användarnamn och lösenord eller använder fingeravtrycksläsare, så att inte andra människor kan se informationen på skärmen och för att förhindra obehörig användning.
    • Om du avmaskerar ditt lösenord när du anger det finns det en risk att det avslöjas till tredje part. Se till att ingen är i närheten innan du visar den.
  7. D-7. Kontrollera att fingeravtrycket som visas på datorn överensstämmer med det som visas på kameran, och klicka sedan på [Anslut].

ILCE-9M2/7RM4A/7RM4/7C

Det går att ansluta kameran via USB med hjälp av en USB-kabel, via en LAN-kabel*, eller trådlöst via en Wi-Fi-anslutning.
* Apparater som stöds : ILCE-9M2

1. Utför följande inställning på kameran.

• MENU → (Nätverk) → [Ktrl m smartphone] → [Ktrl m smartphone] → [Av]
    • MENU → (Nätverk) → [Fjärrdatorfunktion] → [Ansl.metod Fj.dator] → Välj önskad anslutningsmetod
    • MENU → (Nätverk) → [Fjärrdatorfunktion] → [Fjärrdator] → [På]
  2. Proceduren är olika för respektive [Ansl.metod Fj.dator]-alternativ.

A. [USB]

Anslut kameran till datorn med hjälp av den medföljande USB-kabeln.

B. [Wi-Fi Direct]

Anslut kameran och datorn via Wi-Fi utan att gå via en åtkomstpunkt.

1. B-1. Välj [Fjärrdatorfunktion] → [Wi-Fi Direct-info.] på kameran för att se kamerans SSID-kod och lösenord.
    2. B-2. Klicka på (nätverksikonen) på datorskärmen (längst ned till höger i Windows, längst upp till höger på Mac)* och välj den SSID-kod som visas på kameran i listan som visas.
      * Hur ikonen ser ut och var den visas kan variera beroende på datorns modell och inställningar.
    3. B-3. Använd den SSID-kod och det lösenord som visas på kameran för att ansluta kameran till datorn via Wi-Fi.

C. [Ans Wi-Fi-åkpkt]

Anslut kameran och datorn via Wi-Fi via en åtkomstpunkt. Kameran och datorn måste paras ihop.

1. C-1. Välj [Tryck på WPS] eller [Inst. åtkomstpunkt] på kameran för att ansluta kameran och datorn till samma åtkomstpunkt.
    2. C-2. Vänta tills [Ansluten via Wi-Fi.] visas på kameran, och välj sedan [Fjärrdatorfunktion] → [Ihopparning].
      Om alternativet [Anslut utan ihopkop.] finns på kameran, så välj [Möjlig] för att ansluta utan ihopparing.
    3. C-3. Gå vidare till steg 3 och 4, och följ meddelandena som visas i Remote-applikationen på datorn för att göra klart ihopparningen.

D. [Trådbundet LAN] (gäller endast ILCE-9M2)

Anslut kameran till datorn med hjälp av en vanlig LAN-kabel som finns i handeln. Efter anslutningen måste kameran paras ihop med datorn.

1. D-1. Anslut kameran till datorn eller navet via en LAN-kabel.
      Vänta i ungefär 1 minut tills [Ansluten via trådbundet LAN.] visas på kameran.
    2. D-2. Välj [Fjärrdatorfunktion] → [Ihopparning].
      Om alternativet [Anslut utan ihopkop.] finns på kameran, så välj [Möjlig] för att ansluta utan ihopparing.
    3. D-3. Gå vidare till steg 3 och 4, och följ meddelandena som visas i Remote-applikationen på datorn för att göra klart ihopparningen.
  3. Starta Remote på datorn.

4. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.

Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].

enhetsvalfönster

ILCE-7SM3

Det går att ansluta kameran via USB med hjälp av en USB-kabel eller trådlöst via Wi-Fi.
Kontrollera först att kameran inte är ansluten till en smartphone.

Förfarandet varierar beroende på anslutningsmetoden som används.
  1. A. Anslutning via USB
  2. B. Anslutning via Wi-Fi Direct
  3. C. Anslutning via en Wi-Fi-åtkomstpunkt

A. Anslutning via USB

1. A-1. Anslut kameran till datorn med hjälp av den medföljande USB-kabeln.
  2. A-2. Välj [Fjärrtagning (Fjärrdator)] på kameran.
    Du kan även välja MENU → (Installation) → [USB] → [USB-ansl.läge] → [Fjärrtagning], och sedan ansluta kameran till datorn via en USB-kabel.
  3. A-3. Starta Remote på datorn.
  4. A-4. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.
    enhetsvalfönster

B. Anslutning via Wi-Fi Direct

Anslut kameran direkt till datorn via Wi-Fi utan att gå via en åtkomstpunkt.

1. B-1. Välj följande inställningar på kameran för att visa kamerans Wi-Fi-anslutningsinformation (SSID och lösenord).
    • MENU → (Nätverk) → [Ans./Fjärrtagn.] → [Fjärrtagningsfunk.] → [Wi-Fi Direct-info.]
  2. B-2. Klicka på (nätverksikonen) på datorskärmen (längst ned till höger i Windows, längst upp till höger på Mac)* och välj den SSID-kod som visas på kameran i listan som visas.
    * Hur ikonen ser ut och var den visas kan variera beroende på datorns modell och inställningar.
  3. B-3. Använd den SSID-kod och det lösenord som visas på kameran för att ansluta kameran till datorn via Wi-Fi.
  4. B-4. Starta Remote på datorn.
    • Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].
  5. B-5. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.

C. Anslutning via en Wi-Fi-åtkomstpunkt

Anslut kameran till datorn via Wi-Fi via en åtkomstpunkt.

1. C-1. Utför följande inställning på kameran.
    • MENU → (Nätverk) → [Wi-Fi] → [Wi-Fi-anslutning] → [På]
  2. C-2. Anslut kameran till åtkomstpunkten.
    • Anslut datorn till samma åtkomstpunkt.
  3. C-3. Utför följande inställning på kameran.
    • MENU → (Nätverk) → [Ans./Fjärrtagn.] → [Fjärrtagningsfunk.] → [Fjärrtagning] → [På]
  4. C-4. Ett meddelande om åtkomstverifiering visas på kameran. Välj [Info. åtkomstverifi.].
    • Om inget meddelande om åtkomstverifiering visas, så antingen utför följande inställning på kameran eller ihopparing för att ansluta dem. För anslutning via ihopparning, se ”Ihopparning”.
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Inst. åtkomstverifi.] → [Åtkomstverifiering] → [På]
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Info. åtkomstverifi.]
  5. C-5. Starta Remote på datorn.
    • Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].
  6. C-6. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.
  7. C-7. Se datorverifieringsinformationen som visas på kameran, mata in användarnamnet och lösenordet på datorn, och klicka sedan på [OK].
    • När de inmatade uppgifterna väl har sparats kan du ansluta i fortsättningen utan att mata in användarnamnet och lösenordet.
    • Det går att radera det lagrade användarnamnet och lösenordet från menyraden i Remote-applikationen på datorn.

Observera

• Se till att ingen befinner sig i närheten när du skriver in användarnamn och lösenord eller använder fingeravtrycksläsare, så att inte andra människor kan se informationen på skärmen och för att förhindra obehörig användning.
    • Om du avmaskerar ditt lösenord när du anger det finns det en risk att det avslöjas till tredje part. Se till att ingen är i närheten innan du visar den.
  8. C-8. Kontrollera att fingeravtrycket som visas på datorn överensstämmer med det som visas på kameran, och klicka sedan på [Anslut].

Ihopparning

Ihopparning krävs endast den första gången anslutningen görs.
Om alternativet [Anslut utan ihopkop.] finns på kameran, så välj [Möjlig] för att ansluta utan ihopparing.

1. När kameran och datorn har anslutits via en Wi-Fi-åtkomstpunkt, välj [Fjärrtagningsfunk.] → [Ihopparning] på kameran.
    Skärmen för ihopparning visas på kameran.
  2. Starta Remote på datorn.
  3. Dubbelklicka på kameran som du vill utföra ihopparning med i fönstret för val av enhet.
    ・Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].
  4. Följ meddelandena som visas i Remote på datorn och välj [Ihopparning].
  5. Välj [OK] på bekräftelseskärmen för godkännande av anslutning och på bekräftelseskärmen för ihopparning som visas på kameran för att avsluta ihopparningen.
    ・Hopparningsinformationen raderas när du initierar kameran.

ILCE-7RM5/7M4/6700, ZV-E1

Det går att ansluta kameran via USB med hjälp av en USB-kabel eller trådlöst via Wi-Fi.
Kontrollera först att kameran inte är ansluten till en smartphone.

Förfarandet varierar beroende på anslutningsmetoden som används.
  1. A. Anslutning via USB
  2. B. Anslutning via Wi-Fi Direct
  3. C. Anslutning via en Wi-Fi-åtkomstpunkt

A. Anslutning via USB

1. A-1. Anslut kameran till datorn med hjälp av den medföljande USB-kabeln.
    * Om det inte följer med någon USB-kabel till kameran, så använd en vanlig USB-kabel som finns i handeln.
  2. A-2. Välj [Fjärrtagning (Fjärrdator)] på kameran.
    Du kan även välja MENU → (Installation) → [USB] → [USB-ansl.läge] → [Fjärrdator], och sedan ansluta kameran till datorn via en USB-kabel.
  3. A-3. Starta Remote på datorn.
  4. A-4. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.
    enhetsvalfönster

B. Anslutning via Wi-Fi Direct

Anslut kameran direkt till datorn via Wi-Fi utan att gå via en åtkomstpunkt.

1. B-1. Välj följande inställningar på kameran för att visa kamerans Wi-Fi-anslutningsinformation (SSID och lösenord).
    • MENU → (Nätverk) → [Ans./Fjärrdator] → [Fjärrdatorfunktion] → [Wi-Fi Direct-info.]
  2. B-2. Klicka på (nätverksikonen) på datorskärmen (längst ned till höger i Windows, längst upp till höger på Mac)* och välj den SSID-kod som visas på kameran i listan som visas.
    * Hur ikonen ser ut och var den visas kan variera beroende på datorns modell och inställningar.
  3. B-3. Använd den SSID-kod och det lösenord som visas på kameran för att ansluta kameran till datorn via Wi-Fi.
  4. B-4. Ett meddelande om åtkomstverifiering visas på kameran. Välj [Info. åtkomstverifi.].
    • Om inget meddelande om åtkomstverifiering visas, så utför följande inställning.
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Inst. åtkomstverifi.] → [Åtkomstverifiering] → [På]
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Info. åtkomstverifi.]
  5. B-5. Starta Remote på datorn.
    • Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].
  6. B-6. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.
  7. B-7. Se datorverifieringsinformationen som visas på kameran, mata in användarnamnet och lösenordet på datorn, och klicka sedan på [OK].
    • När de inmatade uppgifterna väl har sparats kan du ansluta i fortsättningen utan att mata in användarnamnet och lösenordet.
    • Det går att radera det lagrade användarnamnet och lösenordet från menyraden i Remote-applikationen på datorn.

Observera

• Se till att ingen befinner sig i närheten när du skriver in användarnamn och lösenord eller använder fingeravtrycksläsare, så att inte andra människor kan se informationen på skärmen och för att förhindra obehörig användning.
    • Om du avmaskerar ditt lösenord när du anger det finns det en risk att det avslöjas till tredje part. Se till att ingen är i närheten innan du visar den.
  8. B-8. Kontrollera att fingeravtrycket som visas på datorn överensstämmer med det som visas på kameran, och klicka sedan på [Anslut].

C. Anslutning via en Wi-Fi-åtkomstpunkt

Anslut kameran till datorn via Wi-Fi via en åtkomstpunkt.

1. C-1. Utför följande inställning på kameran.
    • MENU → (Nätverk) → [Wi-Fi] → [Wi-Fi-anslutning] → [På]
  2. C-2. Anslut kameran till åtkomstpunkten.
    • Anslut datorn till samma åtkomstpunkt.
  3. C-3. Utför följande inställning på kameran.
    • MENU → (Nätverk) → [Ans./Fjärrdator] → [Fjärrdatorfunktion] → [Fjärrdator] → [På]
  4. C-4. Ett meddelande om åtkomstverifiering visas på kameran. Välj [Info. åtkomstverifi.].
    • Om inget meddelande om åtkomstverifiering visas, så antingen utför följande inställning på kameran eller ihopparing för att ansluta dem.
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Inst. åtkomstverifi.] → [Åtkomstverifiering] → [På]
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Info. åtkomstverifi.]
    • För att ansluta via ihopparing, se proceduren för ZV-E10.
  5. C-5. Starta Remote på datorn.
    • Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].
  6. C-6. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.
  7. C-7. Se datorverifieringsinformationen som visas på kameran, mata in användarnamnet och lösenordet på datorn, och klicka sedan på [OK].
    • När de inmatade uppgifterna väl har sparats kan du ansluta i fortsättningen utan att mata in användarnamnet och lösenordet.
    • Det går att radera det lagrade användarnamnet och lösenordet från menyraden i Remote-applikationen på datorn.

Observera

• Se till att ingen befinner sig i närheten när du skriver in användarnamn och lösenord eller använder fingeravtrycksläsare, så att inte andra människor kan se informationen på skärmen och för att förhindra obehörig användning.
    • Om du avmaskerar ditt lösenord när du anger det finns det en risk att det avslöjas till tredje part. Se till att ingen är i närheten innan du visar den.
  8. C-8. Kontrollera att fingeravtrycket som visas på datorn överensstämmer med det som visas på kameran, och klicka sedan på [Anslut].

ILCE-7RM5/7CR/7CM2/7M4/6700, ZV-E1, ILME-FX3/FX30

Det går att ansluta kameran via USB med hjälp av en USB-kabel eller trådlöst via Wi-Fi.
Kontrollera först att kameran inte är ansluten till en smartphone.

Förfarandet varierar beroende på anslutningsmetoden som används.
  1. A. Anslutning via USB
  2. B. Anslutning via Wi-Fi Direct
  3. C. Anslutning via en Wi-Fi-åtkomstpunkt

A. Anslutning via USB

1. A-1. Anslut kameran till datorn med hjälp av den medföljande USB-kabeln.
    * Om det inte följer med någon USB-kabel till kameran, så använd en vanlig USB-kabel som finns i handeln.
  2. A-2. Välj [Fjärrtagning (Fjärrdator)] på kameran.
    Du kan även välja MENU → (Installation) → [USB] → [USB-ansl.läge] → [Fjärrdator], och sedan ansluta kameran till datorn via en USB-kabel.
  3. A-3. Starta Remote på datorn.
  4. A-4. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.
    enhetsvalfönster

B. Anslutning via Wi-Fi Direct

Anslut kameran direkt till datorn via Wi-Fi utan att gå via en åtkomstpunkt.

1. B-1. Välj följande inställningar på kameran för att visa kamerans Wi-Fi-anslutningsinformation (SSID och lösenord).
    • MENU → (Nätverk) → [Ans./Fjärrdator] → [Fjärrdatorfunktion] → [Wi-Fi Direct-info.]
  2. B-2. Klicka på (nätverksikonen) på datorskärmen (längst ned till höger i Windows, längst upp till höger på Mac)* och välj den SSID-kod som visas på kameran i listan som visas.
    * Hur ikonen ser ut och var den visas kan variera beroende på datorns modell och inställningar.
  3. B-3. Använd den SSID-kod och det lösenord som visas på kameran för att ansluta kameran till datorn via Wi-Fi.
  4. B-4. Starta Remote på datorn.
    • Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].
  5. B-5. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.

C. Anslutning via en Wi-Fi-åtkomstpunkt

Anslut kameran till datorn via Wi-Fi via en åtkomstpunkt.

1. C-1. Utför följande inställning på kameran.
    • MENU → (Nätverk) → [Wi-Fi] → [Wi-Fi-anslutning] → [På]
  2. C-2. Anslut kameran till åtkomstpunkten.
    • Anslut datorn till samma åtkomstpunkt.
  3. C-3. Utför följande inställning på kameran.
    • MENU → (Nätverk) → [Ans./Fjärrdator] → [Fjärrdatorfunktion] → [Fjärrdator] → [På]
  4. C-4. Ett meddelande om åtkomstverifiering visas på kameran. Välj [Info. åtkomstverifi.].
    • Om inget meddelande om åtkomstverifiering visas, så antingen utför följande inställning på kameran eller ihopparing för att ansluta dem.
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Inst. åtkomstverifi.] → [Åtkomstverifiering] → [På]
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Info. åtkomstverifi.]
    • För att ansluta via ihopparing, se proceduren för ZV-E10.
  5. C-5. Starta Remote på datorn.
    • Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].
  6. C-6. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.
  7. C-7. Se datorverifieringsinformationen som visas på kameran, mata in användarnamnet och lösenordet på datorn, och klicka sedan på [OK].
    • När de inmatade uppgifterna väl har sparats kan du ansluta i fortsättningen utan att mata in användarnamnet och lösenordet.
    • Det går att radera det lagrade användarnamnet och lösenordet från menyraden i Remote-applikationen på datorn.

Observera

• Se till att ingen befinner sig i närheten när du skriver in användarnamn och lösenord eller använder fingeravtrycksläsare, så att inte andra människor kan se informationen på skärmen och för att förhindra obehörig användning.
    • Om du avmaskerar ditt lösenord när du anger det finns det en risk att det avslöjas till tredje part. Se till att ingen är i närheten innan du visar den.
  8. C-8. Kontrollera att fingeravtrycket som visas på datorn överensstämmer med det som visas på kameran, och klicka sedan på [Anslut].

ZV-E10

Det går att ansluta kameran via USB med hjälp av en USB-kabel eller trådlöst via Wi-Fi.

1. Utför följande inställning på kameran.

• MENU → (Nätverk) → [Smartphone-ansl.] → [Smartphone-ansl.] → [Av]
    • MENU → (Nätverk) → [Fjärrdatorfunktion] → [Ansl.metod Fj.dator] → Välj önskad anslutningsmetod
    • MENU → (Nätverk) → [Fjärrdatorfunktion] → [Fjärrdator] → [På]
  2. Proceduren är olika för respektive [Ansl.metod Fj.dator]-alternativ.

A. [USB]

Anslut kameran till datorn med hjälp av den medföljande USB-kabeln.

B. [Wi-Fi Direct]

Anslut kameran och datorn via Wi-Fi utan att gå via en åtkomstpunkt.

1. B-1. Välj [Fjärrdatorfunktion] → [Wi-Fi Direct-info.] på kameran för att se kamerans SSID-kod och lösenord.
    2. B-2. Klicka på (nätverksikonen) på datorskärmen (längst ned till höger i Windows, längst upp till höger på Mac)* och välj den SSID-kod som visas på kameran i listan som visas.
      * Hur ikonen ser ut och var den visas kan variera beroende på datorns modell och inställningar.
    3. B-3. Använd den SSID-kod och det lösenord som visas på kameran för att ansluta kameran till datorn via Wi-Fi.

C. [Ans Wi-Fi-åkpkt]

Anslut kameran och datorn via Wi-Fi via en åtkomstpunkt. Kameran och datorn måste paras ihop.

1. C-1. Välj [Tryck på WPS] eller [Inst. åtkomstpunkt] på kameran för att ansluta kameran och datorn till samma åtkomstpunkt.
    2. C-2. Vänta tills [Ansluten via Wi-Fi.] visas på kameran, och välj sedan [Fjärrdatorfunktion] → [Ihopparning].
      Om alternativet [Anslut utan ihopkop.] finns på kameran, så välj [Möjlig] för att ansluta utan ihopparing.
    3. C-3. Gå vidare till steg 3 och 4, och följ meddelandena som visas i Remote-applikationen på datorn för att göra klart ihopparningen.
  3. Starta Remote på datorn.

4. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.

Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].

enhetsvalfönster

ZV-1F/1M2

Det går att ansluta kameran via USB med hjälp av en USB-kabel.
Kontrollera först att kameran inte är ansluten till en smartphone.

1. Anslut kameran till datorn via en USB-kabel.

* Om det inte följer med någon USB-kabel till kameran, så använd en vanlig USB-kabel som finns i handeln.

2. Välj [Fjärrtagning (Fjärrdator)] på kameran.

Du kan även välja MENU → (Installation) → [USB] → [USB-ansl.läge] → [Fjärrdator], och sedan ansluta kameran till datorn via en USB-kabel.

3. Starta Remote på datorn.

4. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.

Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].

enhetsvalfönster

ZV-1

Det går att ansluta kameran via USB med hjälp av en USB-kabel.

1. Utför följande inställning med hjälp av MENU-funktionen på kameran.

• MENU → (Nätverk) → [Ktrl m Smartphone] → [Ktrl m. smartphone] → [Av]
    • MENU → (Nätverk) → [Fjärrdatorfunktion] → [Fjärrdator] → [På]
  2. Anslut kameran till datorn via en USB-kabel.

Ansluter... ” visas på skärmen på kameran.

3. Starta Remote på datorn.

4. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.

Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].

enhetsvalfönster

ILX-LR1

Det går att ansluta kameran via USB med hjälp av en USB-kabel, via en LAN-kabel, eller trådlöst via en Wi-Fi-anslutning.
Kontrollera först att kameran inte är ansluten till en smartphone.

A. Anslutning via USB

1. A-1. Anslut kameran till datorn via en USB-kabel som finns i handeln.
  2. A-2. Välj [Fjärrtagning (Fjärrdator)] på kameran.
    Du kan även välja MENU → (Installation) → [USB] → [USB-ansl.läge] → [Fjärrdator], och sedan ansluta kameran till datorn via en USB-kabel.
  3. A-3. Starta Remote på datorn.
  4. A-4. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.
    enhetsvalfönster

B. Anslutning via Wi-Fi Direct

Anslut kameran direkt till datorn via Wi-Fi utan att gå via en åtkomstpunkt.

1. B-1. Välj följande inställningar på kameran för att visa kamerans Wi-Fi-anslutningsinformation (SSID och lösenord).
    • MENU → (Nätverk) → [Ans./Fjärrdator] → [Fjärrdatorfunktion] → [Wi-Fi Direct-info.]
  2. B-2. Klicka på (nätverksikonen) på datorskärmen (längst ned till höger i Windows, längst upp till höger på Mac)* och välj den SSID-kod som visas på kameran i listan som visas.
    * Hur ikonen ser ut och var den visas kan variera beroende på datorns modell och inställningar.
  3. B-3. Använd den SSID-kod och det lösenord som visas på kameran för att ansluta kameran till datorn via Wi-Fi.
  4. B-4. Starta Remote på datorn.
    • Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].
  5. B-5. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.

C. Anslutning via en Wi-Fi-åtkomstpunkt

Anslut kameran till datorn via Wi-Fi via en åtkomstpunkt.

1. C-1. Utför följande inställning på kameran.
    • MENU → (Nätverk) → [Wi-Fi] → [Wi-Fi-anslutning] → [På]
  2. C-2. Anslut kameran till åtkomstpunkten.
    • Anslut datorn till samma åtkomstpunkt.
  3. C-3. Utför följande inställning på kameran.
    • MENU → (Nätverk) → [Ans./Fjärrdator] → [Fjärrdatorfunktion] → [Fjärrdator] → [På]
  4. C-4. Ett meddelande om åtkomstverifiering visas på kameran. Välj [Info. åtkomstverifi.].
    • Om inget meddelande om åtkomstverifiering visas, så antingen utför följande inställning på kameran eller ihopparing för att ansluta dem.
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Inst. åtkomstverifi.] → [Åtkomstverifiering] → [På]
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Info. åtkomstverifi.]
    • För att ansluta via ihopparing, se proceduren för ILCE-1.
  5. C-5. Starta Remote på datorn.
    • Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].
  6. C-6. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.
  7. C-7. Se datorverifieringsinformationen som visas på kameran, mata in användarnamnet och lösenordet på datorn, och klicka sedan på [OK].
    • När de inmatade uppgifterna väl har sparats kan du ansluta i fortsättningen utan att mata in användarnamnet och lösenordet.
    • Det går att radera det lagrade användarnamnet och lösenordet från menyraden i Remote-applikationen på datorn.

Observera

• Se till att ingen befinner sig i närheten när du skriver in användarnamn och lösenord eller använder fingeravtrycksläsare, så att inte andra människor kan se informationen på skärmen och för att förhindra obehörig användning.
    • Om du avmaskerar ditt lösenord när du anger det finns det en risk att det avslöjas till tredje part. Se till att ingen är i närheten innan du visar den.
  8. C-8. Kontrollera att fingeravtrycket som visas på datorn överensstämmer med det som visas på kameran, och klicka sedan på [Anslut].

D. Ansluta via trådbundet LAN

Anslut kameran och datorn med en LAN-kabel. En USB-LAN-adapter krävs.

1. D-1. Utför följande inställning på kameran.
    • MENU → (Nätverk) → [USB-LAN/Tjud.] → [USB-LAN-ansl.]
  2. D-2. Följ instruktionerna som visas på kameran för att ansluta USB-LAN-adaptern till kameran.
  3. D-3. Utför följande inställning på kameran.
    • MENU → (Nätverk) → [Ans./Fjärrdator] → [Fjärrdatorfunktion] → [Fjärrdator] → [På]
  4. D-4. Anslut kameran till datorn eller navet via en LAN-kabel.
    ※Du kan behöva vänta cirka 1 minut innan LAN-kabeln detekteras.
  5. D-5. Ett meddelande om åtkomstverifiering visas på kameran. Välj [Info. åtkomstverifi.].
    • Om inget meddelande om åtkomstverifiering visas, så antingen utför följande inställning på kameran eller ihopparing för att ansluta dem.
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Inst. åtkomstverifi.] → [Åtkomstverifiering] → [På]
    • MENU → (Nätverk) → [Nätverksaltn.] → [Info. åtkomstverifi.]
    • För att ansluta via ihopparing, se proceduren för ILCE-1.
  6. D-6. Starta Remote på datorn.
    • Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].
  7. D-7. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.
  8. D-8. Se datorverifieringsinformationen som visas på kameran, mata in användarnamnet och lösenordet på datorn, och klicka sedan på [OK].
    • När de inmatade uppgifterna väl har sparats kan du ansluta i fortsättningen utan att mata in användarnamnet och lösenordet.
    • Det går att radera det lagrade användarnamnet och lösenordet från menyraden i Remote-applikationen på datorn.

Observera

• Se till att ingen befinner sig i närheten när du skriver in användarnamn och lösenord eller använder fingeravtrycksläsare, så att inte andra människor kan se informationen på skärmen och för att förhindra obehörig användning.
    • Om du avmaskerar ditt lösenord när du anger det finns det en risk att det avslöjas till tredje part. Se till att ingen är i närheten innan du visar den.
  9. D-9. Kontrollera att fingeravtrycket som visas på datorn överensstämmer med det som visas på kameran, och klicka sedan på [Anslut].

Om du använder någon annan kamera

Det går att ansluta kameran via USB med hjälp av en USB-kabel.
* Vilka punkter som visas kan variera beroende på kameran.

1. Utför följande inställning med hjälp av MENU-funktionen på kameran.

• MENU → (Nätverk) / (Trådlös) → [Ktrl m Smartphone] → [Ktrl m. smartphone] → [Av]*
    • MENU → (Installation) → [USB-anslutning] → [Fjärrdator]
    * Denna manöver behöver inte utföras på modeller utan [Ktrl m Smartphone].
  2. Anslut kameran till datorn via en USB-kabel.

Ansluter... ” visas på skärmen på kameran.

3. Starta Remote på datorn.

4. Välj kameran som ska användas för fjärrstyrd tagning genom att dubbelklicka på den i fönstret för val av enhet.

Om kamerans namn inte visas så klicka på [Uppdatera].

enhetsvalfönster