ZV-1

De belichtingsfunctie omschakelen

Om de belichting aan te passen aan het doel van uw opname of de hoeveelheid licht in de scène, kunt u omschakelen tussen belichtingsfuncties. Wazige achtergrond en aanpassing van de helderheid zijn niet alleen beschikbaar bij het opnemen van stilstaande beelden, maar ook bij het opnemen van bewegende beelden.Druk op de MODE (functie)-knop om een belichtingsfunctie te selecteren.

MODE (functie)-knop

De camera instellen

Bij het opnemen van stilstaande beelden

1. MODE (functie)-knop

Nadat u op de MODE (functie)-knop hebt gedrukt, selecteert u de gewenste instelling uit P, A, S en M door het bedieningswiel te draaien of op de boven-/onderkant van het bedieningswiel te drukken, en daarna op het midden van het bedieningswiel te drukken.

Helpgids voor deze camera

Bij het opnemen van bewegende beelden

1. MODE (functie)-knop

Nadat u op de MODE (functie)-knop hebt gedrukt, selecteert u [Film] door het bedieningswiel te draaien of op de boven-/onderkant van het bedieningswiel te drukken, en daarna op het midden van het bedieningswiel te drukken.

2. [Belichtingsmodus]

[Belichtingsmodus] kan worden ingesteld. Selecteer de gewenste instelling uit P, A, S en M door het bedieningswiel te draaien of op de boven-/onderkant van het bedieningswiel te drukken, en daarna op het midden van het bedieningswiel te drukken.

Helpgids voor deze camera

Gids voor het gebruik van de camera

Aanbevolen instellingen

Opnemen met automatische belichting (de sluitertijd en de diafragmawaarde automatisch instellen): Stand P (Autom. programma)

Maakt opnemen mogelijk op een standaard belichtingsniveau ingesteld door de camera, wanneer de flitser niet wordt gebruikt. Een handige stand voor opnemen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de belichting. Daarnaast kunt u een combinatie selecteren van diafragmawaarde en sluitertijd door de besturingsknop te draaien.

De achtergrond wazig maken of onderwerpen over het gehele scherm scherpgesteld houden: Stand A (Diafragmavoorkeuze)

Stand A (Diafragmavoorkeuze) wordt aanbevolen wanneer u de diafragmawaarde (het F-getal) liever zelf instelt. Nadat u de diafragmawaarde hebt ingesteld, stelt de camera automatisch de sluitertijd en de ISO-waarde in voor een standaard opname.

Snelbewegende onderwerpen laten lijken alsof ze bevroren zijn, of water of licht laten lijken alsof het stroomt: Stand S (Sluitertijdvoorkeuze)

Selecteer stand S (Sluitertijdvoorkeuze) om de sluitertijd handmatig in te stellen. De camera stelt de diafragmawaarde (het F-getal) en de ISO-waarde in voor een standaard opname.

Opnemen met handmatige belichting (de sluitertijd en de diafragmawaarde handmatig instellen): Stand M (Handm. belichting)

Stel zowel de sluitertijd als de diafragmawaarde in om op te nemen met uw gewenste belichting. Gebruik deze stand om een tijdopname te maken. Dit is effectief voor het opnemen van de lichtsporen van sterren of vuurwerk.

Helpgids voor deze camera

Hint

Om het algehele beeld helderder of donkerder te maken op basis van automatische belichting

Helpgids voor deze camera

Om het deel van het scherm op te geven dat wordt gebruikt voor de lichtmeting aan de hand waarvan de automatische belichting wordt bepaald

Helpgids voor deze camera

De belichting vergrendelen na lichtmeting op een punt zodat standaard helderheid van het onderwerp mogelijk wordt

Helpgids voor deze camera

*De afbeeldingen van het menuscherm op deze webpagina zijn vereenvoudigd voor weergavedoeleinden en geven de werkelijke schermweergave van de camera dus niet exact weer.

Opmerking: de afbeeldingen op deze webpagina dienen uitsluitend als voorbeeld. Dit zijn niet daadwerkelijke afbeeldingen gemaakt met de camera.