Scherpstellen op het gezicht of de ogen van een persoon

Gebruik de volgende functies om automatisch scherp te stellen op gezichten of ogen.

Inst. gez.-/ogen-AF

De camera instellen

1. [Inst. gez.-/ogen-AF]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Inst. gez.-/ogen-AF] → [Gez.-/og.prior. in AF] → [Aan].
    MENU → (Camera- instellingen1) → [Inst. gez.-/ogen-AF] → [Onderwerpherkenn.] → [Mens].

Voor [Wrgv kader gez./og.] selecteert u de gewenste instelling.

Opmerking: als [Onderwerpherkenn.] bij [Inst. gez.-/ogen-AF] in ingesteld op [Dier], kunnen de oogherkenningsfuncties niet worden gebruikt tijdens het opnemen van bewegende beelden.

2. [Scherpstelfunctie]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelfunctie] → [AF-C].

3. [Scherpstelgebied]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelgebied] → gewenste instelling.

Gids voor het gebruik van de camera

Gezichts- en oogherkenningskaders

Gezichtsherkenningskaders worden weergegeven voor elk gedetecteerd menselijk gezicht, en oogherkenningskaders voor elk gedetecteerd menselijk oog.

Herkenningskaders zijn kleurgecodeerd, zoals hieronder beschreven.

• Grijs: Gezicht of oog wordt gedetecteerd, maar niet beschikbaar voor automatische scherpstelling (omdat het scherpstelgebied en gezicht elkaar niet overlappen)
  • Wit: Automatische scherpstelling is beschikbaar (als u de volgorde van de prioriteit hebt ingesteld in [Gezichtsregistratie], bevinden zich onder de onderwerpen tevens de gezichten die u de hoogste prioriteit hebt gegeven)
  • Rood-paars: Gezichten die u in [Gezichtsregistratie] de tweede of lagere prioriteit hebt gegeven, of de ogen van deze mensen

Het scherpstelgebied instellen

Gezichten in scherpstelkaders zijn gedetecteerd zodat u kunt omschakelen naar het beste scherpstelgebied voor uw opname.

• [Breed]: Stel in bij onderwerpen die in het rond bewegen of wanneer de positie van gezichten onvoorspelbaar is.
  • [Zone], [Flexibel punt], [Uitgebr. flexibel punt]: Stel dit in wanneer u van tevoren gaat beslissen hoe de compositie van opnamen gaat worden, of wanneer u gaat scherpstellen op één persoon tussen meerdere onderwerpen.

Scherpstellen op iemands gezicht door het gezicht te selecteren

Gezichten selecteren met het scherpstelgebied

U kunt gezichten waarop u wilt scherpstellen selecteren wanneer het scherpstelgebied overlapt met het gezichtsherkenningskader.

Gezichten selecteren door middel van aanraking

U kunt gezichten waarop u wilt scherpstellen selecteren met behulp van [Aanraakvolgen] om het scherpstelgebied over het gezichtsherkenningskader te plaatsen. Raak op de monitor het gezichtsherkenningskader aan om het gezicht te selecteren.

Gezichten selecteren door ze te registreren

Gezichten die u van tevoren hebt geregistreerd, krijgen prioriteit wanneer de camera scherpstelt.

* Alvorens gezichten te registreren, zet u de functiekeuzeknop in de stand AUTO, P, A of een andere stilstaand-beeldopnamefunctie.

• MENU → (Camera- instellingen1) → [Gezichtsregistratie] → [Nieuwe registratie] om gezichten te registreren.
  • MENU → (Camera- instellingen1) → [Prior. gereg. gezicht.] → [Aan] om prioriteit te geven aan geregistreerde gezichten bij het scherpstellen.

Als u meerdere gezichten hebt geregistreerd, kunt u hun prioriteit ten opzichte van elkaar instellen via MENU → (Camera- instellingen1) → [Gezichtsregistratie] → [Volgorde wijzigen].

Helpgids voor deze camera

Gezichts-/oogherkenningskaders verbergen

Om het afbeelden van de gezichts-/oogherkenningskaders uit te schakelen, selecteert u MENU → [Inst. gez.-/ogen-AF] → [Wrgv kader gez./og.] → [Uit].

Opmerking: Als [Recht.-/link.oog sel.] is ingesteld op een andere instelling dan [Automatisch], of als u op de customknop drukt waaraan u de functie [R.-/l.oogschakelaar] hebt toegewezen, wordt het oogherkenningskader afgebeeld, zelfs wanneer het afbeelden van het herkenningskader is ingesteld op [Uit].

*De afbeeldingen van het menuscherm op deze webpagina zijn vereenvoudigd voor weergavedoeleinden en geven de werkelijke schermweergave van de camera dus niet exact weer.