Automatisch scherpstellen aan de hand van de beweging en grootte van het onderwerp

Gebruik de volgende functies als hulp bij automatisch scherpstellen.

Hint

U kunt scherpstellen door middel van aanraken.

Gebruik aanraakbedieningen om onderwerpen te selecteren en het volgen te starten.

Scherpstelfunctie/Scherpstelgebied

De camera instellen

1. [Scherpstelfunctie]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelfunctie] → [AF-C].

2. [Scherpstelgebied]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelgebied] → gewenste instelling.

Helpgids voor deze camera

Gids voor het gebruik van de camera

Scherpstelgebied

[Breed]

Stelt scherp op onderwerpen op de hele monitor. Effectief voor onvoorspelbare onderwerpen, zoals kinderen, dieren of atleten.

[Zone]

Stelt automatisch scherp binnen de door u geselecteerde scherpstellingszone op de monitor.

[Midden]

Stelt scherp op onderwerpen in het midden van de monitor.

[Flexibel punt][Uitgebr. flexibel punt]

Stelt scherp op zeer kleine onderwerpen of smalle gebieden in een kader dat u vrij kunt verplaatsen op de monitor. Kies een klein, middelgroot of groot scherpstelkader. [Uitgebr. flexibel punt] vergroot het scherpstelgebied rondom het [Flexibel punt] als scherpstellen niet mogelijk is binnen de door u geselecteerde spot.

Het scherpstelkader verplaatsen ([Zone], [Flexibel punt], [Uitgebr. flexibel punt])

Om het scherpstelkader te verplaatsen, gebruikt u de functie [Scherpstelstandaard]. Voordat u deze functie gebruikt, wijst u van tevoren [Scherpstelstandaard] toe aan een eigen toets.

Wanneer u op de customknop drukt waaraan [Scherpstelstandaard] is toegewezen, kunt u op de onder-/rechter-/linkerkant van het besturingswiel drukken om het scherpstelkader te verplaatsen.

Om het scherpstelkader te centreren op de monitor, drukt u op de (wis-)knop.

Scherpstelkader linksonder op de monitor

Centreert het scherpstelkader op de monitor

*De afbeeldingen van het menuscherm op deze webpagina zijn vereenvoudigd voor weergavedoeleinden en geven de werkelijke schermweergave van de camera dus niet exact weer.

Opmerking: de afbeeldingen op deze webpagina dienen uitsluitend als voorbeeld. Dit zijn niet daadwerkelijke afbeeldingen gemaakt met de camera.