De aanraakbedieningen gebruiken om een selfie te maken

Door de monitor dwars op de camera te openen en naar voren te richten, kunt u het weergegeven beeld controleren terwijl u een selfie maakt door aanraking.

Het is handig om de functie Zelfportr./-ontspan. te gebruiken bij het opnemen van stilstaande beelden.

Zelfportr./-ontspan.

De camera instellen

1. [Aanraakfunctie]

MENU → (Instellingen) → [Aanraakfunctie] → [Aan].

2. [Scherpstelgebied]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelgebied] → selecteer [Breed], [Zone], of [Midden].

3. [Zelfportr./-ontspan.]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Zelfportr./-ontspan.] → [Aan].

4. Selfie-stand

Drukken op de MENU-knop.(Zet dit apparaat in de opnamefunctie.)
    Open de monitor dwars op de camera, richt deze naar voren en richt de lens vervolgens op uzelf.

Gids voor het gebruik van de camera

Opnemen met [Zelfportr./-ontspan.]

[Zelfportr./-ontspan.] is beschikbaar bij het opnemen van stilstaande beelden nadat u [Zelfportr./-ontspan.] hebt ingesteld op [Aan] en de monitor ongeveer 180° omhoog hebt gedraaid. Wanneer u klaar bent om op te nemen, controleert u het weergegeven beeld en raakt u de monitor aan. Het is mogelijk opnamen met minder camerabeweging te maken omdat de camera scherpstelt op u op de plaats waar u de monitor aanraakt, maar het beeld drie seconden later opneemt met behulp van de zelfontspanner*.
Als [Scherpstelgebied] is ingesteld op [Zone], drukt u op het midden van het besturingswiel om het scherpstelkader te vergrendelen, en raakt u vervolgens de monitor aan.

U kunt ook een beeld opnemen door op de ontspanknop te drukken. Druk in dat geval de ontspanknop tot halverwege in om scherp te stellen voordat u hem helemaal indrukt om op te nemen. De camera neemt het beeld drie seconden later op met behulp van de zelfontspanner*.

* De zelfontspanner maakt gebruik van de automatische scherpstelling [AF-S] die wordt vergrendeld zodra de onderwerpen scherpgesteld zijn.

Scherpstellen op het gezicht of de ogen van een persoon

Stel van tevoren [Scherpstelgebied] in op [Breed], [Zone] of [Midden], stel [Gez.-/og.prior. in AF] onder [Inst. gez.-/ogen-AF] in op [Aan], en stel [Onderwerpherkenn.] onder [Inst. gez.-/ogen-AF] in op [Mens], en configureer daarna de camera op het maken van een selfie zoals hierboven beschreven om [Zelfportr./-ontspan.] in te schakelen. Raak op de monitor het gezicht aan waarop u wilt scherpstellen. De sluiter zal automatisch worden ontspannen door de zelfontspanner* drie seconden nadat het gezicht/oog is scherpgesteld.

* De zelfontspanner maakt gebruik van de automatische scherpstelling [AF-S] die wordt vergrendeld zodra de onderwerpen scherpgesteld zijn.

Belangrijkste instellingen
  1. MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelgebied] → selecteer [Breed], [Zone], of [Midden].

2. MENU → (Camera- instellingen1) → [Inst. gez.-/ogen-AF] → [Gez.-/og.prior. in AF] → [Aan].
    Om de functie [Zelfportr./-ontspan.] in te schakelen: MENU → (Camera-instellingen1) → [Inst. gez.-/ogen-AF] → [Onderwerpherkenn.] → [Mens].

Helpgids voor deze camera

Een andere functie van de aanraakbedieningen gebruiken dan [Aanraaksluiter]

De functie voor aanraakbediening van de monitor is [Aanraaksluiter] wanneer [Zelfportr./-ontspan.] is ingesteld op [Aan] en de monitor dwars op de camera is geopend en naar voren is gericht.Om [Aanraakscherpstell.] of [Aanraakvolgen] te gebruiken, stelt u [Zelfportr./-ontspan.] in op [Uit] en geeft u de gewenste functie op voor [Fnct van aanraakfnct].

Helpgids voor deze camera

*De afbeeldingen van het menuscherm op deze webpagina zijn vereenvoudigd voor weergavedoeleinden en geven de werkelijke schermweergave van de camera dus niet exact weer.