Hur man använder pekfunktionerna för att ta självporträtt

Genom att fälla ut bildskärmen i sidled och vända den framåt kan du kontrollera bilden som visas när du tar selfies genom att peka.

Självport./självutl.-funktionen är praktisk vid stillbildstagning.

Självport./självutl.

Inställning av kameran

1. [Pekfunktion]

MENU → (Installation) → [Pekfunktion] → [På].

2. [Fokusområde]

MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusområde] → välj [Brett], [Zon], eller [Mitten].

3. [Självport./självutl.]

MENU → (Kamerainst.1) → [Självport./självutl.] → [På].

4. Självporträttläge

Om man trycker på MENU-knappen.(Ställ den här produkten i tagningsläge.)
    Öppna bildskärmen åt sidan, vänd den framåt och rikta sedan objektivet mot dig själv.

Relaterad kamerahjälpguide

Guide till hur man använder kameran

Tagning med [Självport./självutl.]-funktionen

[Självport./självutl.] går att använda för stillbildstagning när punkten [Självport./självutl.] är inställd på [På] och bildskärmen vriden ungefär 180° uppåt. När du är redo att ta bilden så kontrollera bilden som visas och peka på skärmen. Risken för skakningsoskärpa minskar tack vare att kameran ställer in skärpan på dig när du pekar på skärmen, och tar bilden tre sekunder senare med hjälp av självutlösaren*.
När punkten [Fokusområde] är inställd på [Zon] trycker man i mitten på styrratten för att låsa skärpeinställningsramen och pekar sedan på skärmen.

Det går även att ta bilden genom att trycka på avtryckaren. Tryck i så fall först ner avtryckaren halvvägs för att ställa in skärpan innan du trycker ner den helt. Bilden tas tre sekunder senare med hjälp av självutlösaren*.

* Självutlösaren använder [AF-S]-autofokus, som gör att skärpan låses så fort den är inställd på motivet.

Inställning av skärpan på en persons ansikte eller ögon

Ställ in [Fokusområde] på [Brett], [Zon], eller [Mitten], ställ in [Anskts-/ögonpr i AF] under [St. in ansik./öga AF] på [På], och ställ in [Motivavkänning] under [St. in ansik./öga AF] på [Människa] i förväg, och ställ sedan in kameran för selfie-tagning på ovanstående sätt för att aktivera [Självport./självutl.]-funktionen. Peka på det ansikte som du vill ställa in skärpan på på bildskärmen. Slutaren utlöses automatiskt av självutlösaren* tre sekunder efter det att skärpan ställts in på ansiktet/ögat.

* Självutlösaren använder [AF-S]-autofokus, som gör att skärpan låses så fort den är inställd på motivet.

Huvudinställningar
  1. MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusområde] → välj [Brett], [Zon], eller [Mitten].

2. MENU → (Kamerainst.1) → [St. in ansik./öga AF] → [Anskts-/ögonpr i AF] → [På].
    För att aktivera [Självport./självutl.]-funktionen: MENU → (Kamerainst.1) → [St. in ansik./öga AF] → [Motivavkänning] → [Människa].

Relaterad kamerahjälpguide

För att använda andra pekmanövrer än [Pekavtryckare]

Funktionen för pekmanövrer på bildskärmen är [Pekavtryckare] när punkten [Självport./självutl.] är inställd på [På] och bildskärmen är utfälld i sidled och vänd framåt. Om du vill använda [Pekfokus] eller [Pekspårning], så ställ in [Självport./självutl.] på [Av] och ange önskad funktion för [Anv. pekfunktionen].

Relaterad kamerahjälpguide

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.