Autofokusering baserad på motivets storlek eller hur det rör sig

Använd följande funktioner för att hjälpa dig ställa in skärpan automatiskt.

Tips

Skärpan går att ställa in genom att peka på skärmen.

Använd pekfunktioner för att välja motiv och starta följningen.

Fokusläge/skärpeinställningsområde

Inställning av kameran

1. [Fokusläge]

MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusläge] → [AF-C].

2. [Fokusområde]

MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusområde] → önskad inställning.

Relaterad kamerahjälpguide

Guide till hur man använder kameran

Fokusområde

[Brett]

Skärpan ställs in på motiv över hela skärmen. Detta läge är effektivt för motiv som rör sig oregelbundet som barn, djur eller idrottare.

[Zon]

Skärpan ställs automatiskt in inom valt skärpeinställningsområde på skärmen.

[Mitten]

Skärpan ställs in på motiv i mitten på skärmen.

[Flexibel punkt][Utökad flexib. punkt]

Skärpan ställs in på mycket små motiv eller snäva områden inom en ram som går att flytta runt fritt på skärmen. Välj en liten, mellanstor eller stor skärpeinställningsram. Med [Utökad flexib. punkt] utökas skärpeinställningsområdet runt [Flexibel punkt] om det inte går att ställa in skärpan inom valt område.

Flyttning av skärpeinställningsramen ([Zon], [Flexibel punkt], [Utökad flexib. punkt])

För att flytta skärpeinställningsramen använder man [Fokusstandard]-funktionen. Tilldela först [Fokusstandard] till en specialknapp innan du använder den funktionen.

När du trycker på den specialknapp som [Fokusstandard]-funktionen är tilldelad till kan du trycka upptill/nedtill/till vänster/till höger på styrratten för att flytta skärpeinställningsramen.

För att flytta skärpeinställningsramen till mitten på skärmen trycker man på (radera)-knappen.

Skärpeinställningsram i det nedre vänstra hörnet på skärmen

Skärpeinställningsramen flyttas till mitten på skärmen

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.

Observera: Bilderna på denna webbsida används bara som exempel. De är inte riktiga bilder som faktiskt tagits med den här kameran.