Filminspelning: Hur man använder pekfunktionerna för att ställa in skärpan eller följa motiv

Följande funktioner går att aktivera genom att peka under filminspelning.

Spotfokus

Inställning av kameran

1. [Fokusläge]

MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusläge] → [AF-C].

2. [Fokusområde]

MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusområde] → välj [Brett], [Zon], eller [Mitten].

3. [Pekfunktion]

MENU → (Installation) → [Pekfunktion] → [På].

4. [Anv. pekfunktionen]

MENU → (Kamerainst.2) → [Anv. pekfunktionen] → [Pekfokus].

* Välj [Pekfokus] när Spotfokus-funktionen används.

Guide till hur man använder kameran

Skärpeinställningsramsvisning

När man pekar på en position på bildskärmen ställs skärpan in där. I det läget visas ingen skärpeinställningsram, men skärpan låses på den positionen.

Observera att spotfokusfunktionen inte aktiveras när man pekar på skärmen medan [Zon] är valt och trianglarna (ovanför/under/till vänster/till höger) visas på skärmen. Om du vill aktivera spotfokusfunktionen så antingen tryck i mitten på styrratten eller börja spela in en film, och peka sedan på ett motiv på skärmen efter det att trianglarna (ovanför/under/till vänster/till höger) som visades på skärmen har släckts.

* För att avbryta pekfokuseringen trycker man i mitten på styrratten. I bildskärmsläget går det även att peka på -ikonen längs upp till höger på bildskärmen för att avbryta funktionen.

Tips

När punkten [Fokusområde] är inställd på [Flexibel punkt] eller [Utökad flexib. punkt] kan skärpeinställningsramen flyttas med hjälp av pekfunktionerna.

AF-hastighet

Vid filminspelning går det att ställa in skärpeinställningshastigheten för motiv i skärpeinställningsområdet med hjälp av punkten [AF-hastighet].

Pekspårning

Inställning av kameran

* När punkten [Motivavkänning] under [St. in ansik./öga AF] är inställd på [Djur] går [Pekspårning]-funktionerna inte att använda.

1. [St. in ansik./öga AF]

MENU → (Kamerainst.1) → [St. in ansik./öga AF] → [Motivavkänning] → [Människa].

2. [Fokusläge]

MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusläge] → [AF-C].

3. [Pekfunktion]

MENU → (Installation) → [Pekfunktion] → [På].

4. [Anv. pekfunktionen]

MENU → (Kamerainst.2) → [Anv. pekfunktionen] → [Pekspårning].

Guide till hur man använder kameran

Följningsramsvisning

Nedanstående vita ram tänds när man pekar på ett motiv på bildskärmen, vilket betyder att det går att följa det motivet med skärpan inställd på det. För att filma medan kameran följer motivet trycker man på MOVIE-knappen i det läget.

Observera att följningsfunktionen inte aktiveras när man pekar på skärmen medan [Zon], [Flexibel punkt] eller [Utökad flexib. punkt] är valt och trianglarna (ovanför/under/till vänster/till höger) visas på skärmen. Om du vill aktivera följningsfunktionen så antingen tryck i mitten på styrratten eller börja spela in en film, och peka sedan på ett motiv på skärmen efter det att trianglarna (ovanför/under/till vänster/till höger) som visades på skärmen har släckts.

* Peka på -ikonen eller tryck i mitten på styrratten när du vill avbryta följningen.

Spårning-funktionen aktiverad och skärpan inställd på motivet

En ansiktsavkänningsram tänds om man pekar på ett ansikte på skärmen när punkten [St. in ansik./öga AF] är inställd på [På].

Relaterad kamerahjälpguide

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.