Inspelning av produktrecensioner

[Ställ in prod.mod.] är praktiskt när man vill ställa in skärpan på motiv nära kameran, t.ex. när man spelar in filmer för produktrecensioner.

[Anskts-/ögonpr i AF] och [SteadyShot] är båda fast inställda på [Av] när punkten [Ställ in prod.mod.] är inställd på [På].

Följande tagningsanvisningar används för att ändra kamerainställningarna innan du börjar spela in en film med [Ställ in prod.mod.], så att kameran automatiskt ställer in skärpan på dig eller produkten när du spelar in filmer för produktrecensioner.

Relaterad kamerahjälpguide

Inställning av kameran

1. Spec.knapp

Välj MENU → (Kamerainst.2) → [Spec.knapp] → Tilldela [Ställ in prod.mod.] till önskad knapp.

* Med standardinställningarna är [Ställ in prod.mod.] inställt för C2-knappen.

2. [Fotoläge]

MODE (läge)-knapp → Välj (Intelligent auto) eller (Film), och tryck sedan i mitten på kontrollhjulen.
    Om du valde (Film), så välj [Exponeringsläge] → önskad inställning.

3. [Fokusläge]

MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusläge] → [AF-C].

Relaterad kamerahjälpguide

Tips

Det går att ställa in om kameran ska mäta ljusstyrkan baserat på upptäckta ansikten eller ej.

Relaterad kamerahjälpguide

Det går att ställa in effekter för att retuschera motivets hy så att den ser smidigare ut när ett ansikte upptäcks.

Relaterad kamerahjälpguide

Guide till hur man använder kameran

Följande tagningsanvisningar gäller när punkten [Fotoläge] är inställd på (Intelligent auto).

Tagningsanvisningar

1. För att ställa in [Ställ in prod.mod.]

Tryck på specialknappen som [Ställ in prod.mod.] är tilldelad till för att ställa in den på [På].

• Funktionen ändras mellan [På] och [Av] varje gång man trycker på specialknappen.
    • Inställningarna för [Ställ in prod.mod.] går inte att ändra under filminspelning.
  2. För att ställa in den punkt som du vill ställa in skärpan på

Följande tagningsanvisningar gäller när punkten [Fokusområde] är inställd på [Zon].
    Välj MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusområde] → [Zon].

Flytta [Zon]-skärpeinställningsramen till den punkt som du vill ställa in skärpan på genom att trycka upptill/nedtill/till vänster/höger på kontrollhjulen, och tryck sedan i mitten för att bekräfta.

Flytta skärpeinställningsramen med kontrollhjulen.

Bekräfta positionen.

3. Förberedelser på kameran

Fäll ut bildskärmen i sidled och vänd den framåt.

Punkten [SteadyShot] är inställd på [Av] så använd ett stativ eller liknande för att hålla kameran stadigt.

4. För att kontrollera bildvinkeln i förväg

Använd W/T (zoom)-knappen för att ställa in bildvinkeln, justera skärpeinställningsramen så att motivet hamnar innanför ramen, och kontrollera att skärpan är inställd på motivet.

Skärpan är inställd på recensenten.

Skärpan är inställd på produkten.

5. Filminspelning

Tryck på MOVIE-knappen för att börja filma.

• Tryck på MOVIE-knappen igen för att avsluta inspelningen.
    • Ställ in [Ställ in prod.mod.] på [Av] efter tagningen, eftersom punkten [SteadyShot] är fast inställd på [Av].

Tips

• Det går att fjärrstyra inspelningsstarten/slutet med hjälp av fjärrkontrollen RMT-P1BT (säljs separat).

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.