Automatisch scherpstellen aan de hand van de beweging en grootte van het onderwerp

Gebruik de volgende functies als hulp bij automatisch scherpstellen.

Hint

Wanneer u opneemt met behulp van de monitor, kunt u opgeven waarop automatisch scherpgesteld moet worden, en opnemen door een plaats op de monitor aan te raken.

Scherpstelfunctie/Scherpstelgebied

De camera instellen

1. [Scherpstelfunctie]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelfunctie] → [AF-S], [AF-A] of [AF-C].

2. [Scherpstelgebied]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelgebied] → gewenste instelling.

Helpgids voor deze camera

Gids voor het gebruik van de camera

Scherpstellen aan de hand van de beweging van het onderwerp

De [Scherpstelfunctie] instelling aanpassen aan de beweging van het onderwerp.

[AF-S]
Vergrendelt de scherpstelling zodra het onderwerp is scherpgesteld nadat u de ontspanknop tot halverwege hebt ingedrukt. Aanbevolen voor landschappen of foto's van stilstaande onderwerpen.
[AF-A]

Schakelt automatisch om tussen [AF-S] en [AF-C] als reactie op beweging van het onderwerp.

[AF-C]
Houdt het onderwerp scherpgesteld zo lang u de ontspanknop tot halverwege ingedrukt houdt. Aanbevolen voor bewegende onderwerpen en het opnemen van sportscènes of dieren.

Scherpstelgebied

Kies het beste scherpstelgebied aan de hand van de positie of grootte van het onderwerp.

[Breed]
Stelt scherp op onderwerpen op de hele monitor. Effectief voor onvoorspelbare onderwerpen, zoals kinderen, dieren of atleten.
[Zone]
Stelt automatisch scherp binnen de door u geselecteerde scherpstellingszone op de monitor. [Zone] is onderverdeeld in negen scherpstelgebieden waardoor het effectief is bij scherpstellen op bewegende onderwerp binnen deze specifieke gebieden.
[Midden]
Stelt scherp op onderwerpen in het midden van de monitor. Bij gebruik met scherpstelvergrendeling is dit effectief voor opnamen met uw gewenste compositie.
[Flexibel punt] [Uitgebr. flexibel punt]
Stelt scherp op zeer kleine onderwerpen of smalle gebieden in een kader dat u vrij kunt verplaatsen op de monitor. Kies een klein, middelgroot of groot scherpstelkader. [Uitgebr. flexibel punt] vergroot het scherpstelgebied rondom het [Flexibel punt] als scherpstellen niet mogelijk is binnen de door u geselecteerde spot.

Scherpstelkader

Het scherpstelkader wordt groen zodra onderwerpen scherpgesteld zijn terwijl de ontspanknop tot halverwege wordt ingedrukt. Om in deze situatie op te nemen, met scherpgestelde onderwerpen, drukt u de ontspanknop helemaal in.

Snel wisselen tussen veelvuldig gebruikte scherpstelgebieden

Om snel te wisselen tussen de typen scherpstelgebieden die u het meest gebruikt, selecteert u deze gebieden eerst in [Scherpst.gebiedslim.]. Door [Sch.st.gebied schak.] toe te wijzen aan een customknop, kunt u elke keer wanneer u op deze knop drukt één voor één wisselen tussen uw gewenste scherpstelgebieden.

De camera instellen
  • MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpst.gebiedslim.] → vink de scherpstelgebieden aan die u wilt gebruiken, en selecteer daarna [OK].

• Nadat u MENU → (Camera- instellingen2) → [Stilstaande beeldenEigen toets] hebt geselecteerd, selecteert u [Sch.st.gebied schak.] voor de knop om toe te wijzen.

Helpgids voor deze camera

Het scherpstelkader verplaatsen ([Zone], [Flexibel punt], [Uitgebr. flexibel punt])

Witte scherpstelkaders kunnen worden verplaatst met behulp van de boven-/onder-/rechter-/linkerkant van het besturingswiel. Nadat u op de middenknop hebt gedrukt, wordt het scherpstelkader vergrendeld en verandert de kleur naar grijs. Om het scherpstelkader in deze situatie te verplaatsen, gebruikt u de functie [Scherpstelstandaard]. Nadat u een customknop hebt toegewezen aan [Scherpstelstandaard], drukt u om deze functie te gebruiken voor het verplaatsen van het scherpstelkader op de toegewezen knop, en nadat het scherpstelkader wit is geworden, gebruikt u de boven-/onder-/rechter-/linkerkant van het besturingswiel om het te verplaatsen.

Situatie waarin het scherpstelkader kan worden verplaatst, (als [Flexibel punt] is geselecteerd), nadat u op de customknop hebt gedrukt die is toegewezen aan [Scherpstelstandaard]

Grijs scherpstelkader (kan niet worden verplaatst)

Het scherpstelkader wordt wit en kan worden verplaatst

Om een scherpstelkader te centreren op het scherm wanneer het wit is, drukt u op de knop (Wissen).

Scherpstelkader in de linkerbovenhoek

Centreert het scherpstelkader

Helpgids voor deze camera

Hint

Door aanraking kunt u kiezen waarop u wilt scherpstellen.

Probeer deze handige scherpstellingsfuncties.

Helpgids voor deze camera

*De afbeeldingen van het menuscherm op deze webpagina zijn vereenvoudigd voor weergavedoeleinden en geven de werkelijke schermweergave van de camera dus niet exact weer.