Kleuren/kleurtinten instellen overeenkomstig uw voorkeuren

Gebruik de volgende functie om het effect van het omgevingslicht op de kleuren te corrigeren zodat witte voorwerpen ook echt wit zijn in uw opnamen.

Witbalans

De camera instellen

1. [Witbalans]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Witbalans] → gewenste instelling.

Helpgids voor deze camera

Gids voor het gebruik van de camera

De camera instellen

Voor automatisch vaststellen van de lichtbronnen op de plaats waar u opneemt

[Automatisch] wordt aanbevolen. De kleurtinten worden afgesteld op een optimale algehele balans. In [Voork.-inst. in AWB] kunt u tevens de kleurtinten opgeven die prioriteit moeten krijgen onder gloeilamplicht of soortgelijke lichtbronnen.

Helpgids voor deze camera
Rode en blauwe kleurtinten te benadrukken

Kies een voorinstelling, zoals [Daglicht], [Gloeilamp] of [TL-licht: warm wit].

De kleurtinten fijnregelen

Na een [Witbalans] geselecteerd te hebben, drukt u op de rechterkant van het besturingswiel om het fijnregelscherm af te beelden.U kunt de kleurtint fijnregelen in stappen van 0,5 op de as blauw-oranje en in stappen van 0,25 op de as groen-magenta.

[Witbalans]: [Automatisch]

Opnemen met de nadruk op blauw, na fijnregelen

Voor nauwkeurigere kleuren

Een eigen witbalans wordt aanbevolen. U kunt drie instellingen registreren.

Hint

Deze functies zijn beschikbaar om de witbalans zo nodig te vergrendelen: [AWB-slot vergrend.], [AWB-slot wisselen] en [Stilstaande beeldenAWB-slot ontsp.k.].

Helpgids voor deze camera

*De afbeeldingen van het menuscherm op deze webpagina zijn vereenvoudigd voor weergavedoeleinden en geven de werkelijke schermweergave van de camera dus niet exact weer.