Onvoorspelbare onderwerpen volgen

Gebruik deze [Volgen]-functies als volgt om bewegende onderwerpen te volgen die zijn scherpgesteld.

* Als [Onderwerpherkenn.] van [Inst. gez.-/ogen-AF] is ingesteld op [Dier], kunnen de [Volgen]-functies niet worden gebruikt.

• Als u bewegende onderwerpen wilt opnemen, beslist u eerst waarop u wilt scherpstellen. Om het volgen te starten, richt u de camera op het onderwerp en drukt u de ontspanknop tot halverwege in. Dit wordt bijvoorbeeld aanbevolen voor kinderen en honden die in het rond bewegen.
  • Nadat u [Scherpstelgebied] hebt ingesteld op [Volgen] en het scherpstelkader rond de te volgen onderwerpen hebt geplaatst, start het volgen vanaf het scherpstelkader zodra u de ontspanknop tot halverwege indrukt.
  • Gebruik dit om het volgen te starten wanneer onderwerpen groot genoeg worden op het scherm (bijvoorbeeld in scènes waarin ver verwijderde onderwerpen dichterbij komen). Aanbevolen voor ver verwijderde onderwerpen die naar u toe komen, zoals wanneer u een telefotolens gebruikt bij een atletiekwedstrijd.
  • Om het volgen te starten, drukt u de ontspanknop tot halverwege in om scherp te stellen, en drukt u daarna op de customknop die is toegewezen aan [Volgen aan].

Hint

Gebruik aanraakbedieningen om onderwerpen te selecteren en het volgen te starten.

Volgen

De camera instellen

1. [Scherpstelfunctie]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelfunctie] → [AF-C].

2. [Scherpstelgebied]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelgebied] → [Volgen] → gewenste instelling.

Gids voor het gebruik van de camera

Weergave van de volgstatus

Het onderstaande groene kader wordt afgebeeld zodra de camera het volgen heeft gestart nadat u de ontspanknop tot halverwege hebt ingedrukt. Om in deze situatie op te nemen, met scherpgestelde onderwerpen, drukt u de ontspanknop helemaal in.

De weergave van het volgen verandert naar een gezicht- of oog-detectiekader zodra onderwerpen die ver verwijderd waren dichterbij zijn gekomen en hun gezicht of ogen zijn gedetecteerd in het geval [Gez.-/og.prior. in AF] is ingesteld op [Aan]. Als u liever niet op hun gezicht of ogen scherpstelt, stelt u [Gez.-/og.prior. in AF] in op [Uit].

Ver verwijderde onderwerpen volgen

Als een gezicht wordt gedetecteerd nadat het onderwerp dichterbij is gekomen, wordt het scherpstelkader verplaatst naar het gezicht of de ogen.

Helpgids voor deze camera

Voorbeelden van instellingen voor volgen

Voor onderwerpen die moeilijk te volgen zijn
Als de onderwerpen snel bewegen en de omkadering moeilijk is, kunt u [Volgen: Breed] of [Volgen: Zone] gebruiken. De onderwerpen worden automatisch gedetecteerd wanneer de ontspanknop tot halverwege wordt ingedrukt, en de camera blijft de onderwerpen volgen zolang de ontspanknop tot halverwege ingedrukt wordt gehouden.
Als u wilt scherpstellen op een bepaalde positie
Gebruik [Volgen: Uitgebr. flexibel punt], [Volgen: Flexibel punt S], [Volgen: Flexibel punt M] of [Volgen: Flexibel punt L] wanneer u een scherpstellingspositie ten aanzien van het onderwerp wilt opgeven, zoals het hoofd. Met deze instellingen kunt u handmatig de positie selecteren waar vanaf het volgen start. Verplaats het scherpstelkader naar uw gewenste scherpstellingspositie en begin daarna het onderwerp te volgen door de ontspanknop tot halverwege in te drukken.

Volgen aan

De camera instellen

1. Eigen toets

Nadat u MENU → (Camera- instellingen2) → [Stilstaande beeldenEigen toets] hebt geselecteerd, selecteert u een knop om aan toe te wijzen, en selecteert u daarna [Volgen aan].

2. [Scherpstelfunctie]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelfunctie] → [AF-C].

3. [Scherpstelgebied]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelgebied] → gewenste instelling.

Gids voor het gebruik van de camera

Weergave van de volgstatus

Het volgen start vanaf het scherpgestelde punt nadat u de ontspanknop tot halverwege hebt ingedrukt, op het onderwerp hebt scherpgesteld en op de customknop hebt gedrukt. Nadat het volgen is gestart, verandert het scherpstelkader en wordt de kleur groen, zoals hieronder afgebeeld. Om in deze situatie op te nemen, met scherpgestelde onderwerpen, drukt u de ontspanknop helemaal in.

Naderende onderwerpen volgen terwijl [Scherpstelgebied] is ingesteld op [Flexibel punt: M].

[Flexibel punt: M] wordt gebruikt om scherp te stellen op ver verwijderde onderwerpen wanneer de ontspanknop tot halverwege wordt ingedrukt.

Naarmate onderwerpen dichterbij komen en u het volgen wilt starten, drukt u op [Volgen aan] terwijl de ontspanknop tot halverwege ingedrukt wordt gehouden. Het scherpstelkader verandert in het volgkader.

De weergave van het volgen verandert naar een gezicht- of oog-detectiekader zodra onderwerpen die ver verwijderd waren dichterbij zijn gekomen en hun gezicht of ogen zijn gedetecteerd in het geval [Gez.-/og.prior. in AF] is ingesteld op [Aan]. Als u liever niet op hun gezicht of ogen scherpstelt, stelt u [Gez.-/og.prior. in AF] in op [Uit].

Ver verwijderde onderwerpen volgen

Als een gezicht wordt gedetecteerd nadat het onderwerp dichterbij is gekomen, wordt het scherpstelkader verplaatst naar het gezicht of de ogen.

Helpgids voor deze camera

*De afbeeldingen van het menuscherm op deze webpagina zijn vereenvoudigd voor weergavedoeleinden en geven de werkelijke schermweergave van de camera dus niet exact weer.