(Opnemen van bewegende beelden) Aanraakbedieningen gebruiken om het onderwerp scherp te stellen of te volgen

De volgende functies kunnen worden geactiveerd door middel van aanraken bij het opnemen van bewegende beelden.

Spotfocus

De camera instellen

* Spotfocus wordt niet afgebeeld in de zoekerfunctie.

1. [Scherpstelfunctie]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelfunctie] → [AF-C].

2. [Scherpstelgebied]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelgebied] → selecteer [Breed], [Zone], of [Midden].

3. [Aanraakfunctie]

MENU → (Instellingen) → [Aanraakfunctie] → [Aan].

MENU → (Instellingen) → [Aanr.pan./touchpad] → [Aanraakpaneel+pad] of [Alleen aanraakpan.].

4. [Fnct van aanraakfnct]

MENU → (Camera- instellingen2) → [Fnct van aanraakfnct] → [Aanraakscherpstell.].

* Selecteer [Aanraakscherpstell.] bij gebruik van de functie Spotfocus.

Gids voor het gebruik van de camera

Weergave van het scherpstelkader

Door een plaats op de monitor aan te raken wordt daarop scherpgesteld. Er wordt dan geen scherpstelkader afgebeeld, maar de scherpstelling wordt vergrendeld op die plaats.

Merk op dat wanneer de [Zone] scherpstelkaders oranje zijn, door het aanraken van de monitor Spotfocus niet wordt geactiveerd. Om de spot-scherpstelling in te schakelen, drukt u op het midden van het besturingswiel of begint u bewegende beelden op te nemen, en raakt u daarna een onderwerp aan op de monitor nadat het scherpstelkader grijs is geworden.

* Om scherpstellen door middel van aanraken te annuleren, drukt u op het midden van het besturingswiel. In de monitorfunctie kunt u ook het pictogram rechtsboven op de monitor aanraken om deze functie te annuleren.

Hint

Wanneer [Scherpstelgebied] is ingesteld op [Flexibel punt] of [Uitgebr. flexibel punt], kan het scherpstelkader worden verplaatst met behulp van aanraakbedieningen.

[Aanraakfunctie sel.] toewijzen aan een customknop

Door [Aanraakfunctie sel.] toe te wijzen aan een customknop, kunt u gemakkelijk [Aanraakfunctie] in- en uitschakelen elke keer wanneer u op de customknop drukt.

AF-snelheid

Wanneer u bewegende beelden opneemt, kunt u de snelheid waarmee op onderwerpen in het scherpstelkader wordt scherpgesteld instellen in [Bewegende beeldenAF-snelheid].

Aanraakvolgen

De camera instellen

* [Aanraakvolgen] wordt niet afgebeeld in de zoekerfunctie.
* Als [Onderwerpherkenn.] bij [Inst. gez.-/ogen-AF] is ingesteld op [Dier], kunnen de [Aanraakvolgen]-functies niet worden gebruikt.

1. [Inst. gez.-/ogen-AF]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Inst. gez.-/ogen-AF] → [Onderwerpherkenn.] → [Mens].

2. [Scherpstelfunctie]

MENU → (Camera- instellingen2) → [Scherpstelfunctie] → [AF-C].

3. [Aanraakfunctie]

MENU → (Instellingen) → [Aanraakfunctie] → [Aan].

MENU → (Instellingen) → [Aanr.pan./touchpad] → [Aanraakpaneel+pad] of [Alleen aanraakpan.].

4. [Fnct van aanraakfnct]

MENU → (Camera- instellingen2) → [Fnct van aanraakfnct] → [Aanraakvolgen].

Gids voor het gebruik van de camera

Weergave van het volgkader

Het onderstaande witte kader wordt afgebeeld wanneer u een onderwerp op de monitor aanraakt, en geeft aan dat volgen van het scherpgestelde onderwerp mogelijk is. Om bewegende beelden op te nemen terwijl de camera het onderwerp volgt, drukt u in deze situatie op de MOVIE-knop.

Merk op dat het aanraken van de monitor het volgen niet inschakelt wanneer de [Zone], [Flexibel punt] of [Uitgebr. flexibel punt] scherpstelkaders oranje zijn. Om het volgen in te schakelen, drukt u op het midden van het besturingswiel of begint u bewegende beelden op te nemen, en raakt u daarna een onderwerp aan op de monitor nadat het scherpstelkader grijs is geworden.

Om het volgen te annuleren, raakt u het pictogram aan of drukt u op het midden van het besturingswiel.

Volgen is ingeschakeld en een onderwerp is scherpgesteld

Een gezichtsherkenningskader wordt afgebeeld wanneer u een gezicht aanraakt op het scherm terwijl [Inst. gez.-/ogen-AF] is ingesteld op [Aan].

Helpgids voor deze camera

[Aanraakfunctie sel.] toewijzen aan een customknop

Door [Aanraakfunctie sel.] toe te wijzen aan een customknop, kunt u gemakkelijk [Aanraakfunctie] in- en uitschakelen elke keer wanneer u op de customknop drukt.

*De afbeeldingen van het menuscherm op deze webpagina zijn vereenvoudigd voor weergavedoeleinden en geven de werkelijke schermweergave van de camera dus niet exact weer.