Groepen veelvuldig gebruikte camera-instellingen registreren en oproepen

Gebruik deze functies om camera-instellingen te registreren en deze naar wens op te roepen.

Geheugen (Camera- instellingen1/Camera- instellingen2)

De camera instellen

1. [/Geheugen]

* De huidige camera-instellingen worden geregistreerd, dus bereid de camera voor met de instellingen die u wilt registreren.

MENU → (Camera- instellingen1) → [/Geheugen] → nummer waaronder de instellingen moeten worden geregistreerd.

Gids voor het gebruik van de camera

Geregistreerde instellingen oproepen

Zet eerst de functiekeuzeknop in de stand 1/2 (Geheug.nr. oproep.).

Selecteer vervolgens het nummer dat u wilt oproepen door op de linker-/rechterkant van het besturingswiel te drukken of door het besturingswiel te draaien, en daarna op het midden van het besturingswiel te drukken om de instellingen op te roepen.

Helpgids voor deze camera
Opmerking

De opgeroepen geregistreerde instellingen hebben een hogere prioriteit dan de huidige instellingen, waardoor de huidige instellingen kunnen veranderen. Wij adviseren u de basisinstellingen van de camera te registreren voor de scènes die u gaat opnemen.

Als u liever de huidige instellingen behoudt, kunt u deze registreren onder een ander nummer.

Aang. opn.-inst. reg.

De camera instellen

1. [Aang. opn.-inst. reg.]

Nadat u MENU → (Camera- instellingen1) → [Aang. opn.-inst. reg.] hebt geselecteerd, selecteert u een nummer waaronder u de instellingen wilt registreren (van [Aang.oproep vergr.1] tot en met [Aang.oproep vergr.3]), en nadat u de instellingen hebt voorbereid*, selecteert u [Geheugen].

* Selecteer [Huidige instelling import.] om de huidige instellingen toe te passen op dit scherm.

2. Eigen toets

MENU → (Camera- instellingen2) → [Stilstaande beeldenEigen toets] → selecteer een gewenste knop → selecteer een nummer ([Aang.oproep vergr.1] tot en met [Aang.oproep vergr.3]) .

Helpgids voor deze camera

Gids voor het gebruik van de camera

Geregistreerde instellingen oproepen

De instellingen die u in de camera hebt geregistreerd, worden toegepast zolang u de customknop ingedrukt houdt die is toegewezen aan een van de camera-instellingen van [Aang.oproep vergr.1] tot en met [Aang.oproep vergr.3]. Om in deze situatie op te nemen, drukt u op de ontspanknop.

Nadat u de customknop hebt losgelaten, worden de voorgaande camera-instellingen weer hersteld.

De AF/MF/AEL-knop en de scherpstelling-vasthoudknop worden aanbevolen voor toewijzing als customknoppen waarop u kunt drukken zonder de manier waarop u de camera vasthoudt te veranderen.

Instelvoorbeelden

U kunt de camera-instellingen veranderen zolang als u de customknop ingedrukt houdt die is toegewezen aan deze functie. Voorbereiden op deze manier is handig bij opnemen in de volgende omgevingen waarin de opnameomstandigheden veranderen.

Stadions, tennisvelden en soortgelijke plaatsen waar de helderheid van het daglicht abrupt kan veranderen

Bereid de camera voor door ISO en soortgelijke instelwaarden te registreren om toe te passen zodra onderwerpen in de schaduw komen te staan. Wanneer onderwerpen in de schaduw staan, kunt u de huidige instellingen tijdelijk vervangen door uw geregistreerde instelwaarden zolang u de customknop ingedrukt houdt die is toegewezen aan het oproepen van de instellingen.

Tijdelijk opnemen van het scorebord bij een sportwedstrijd

Tijdelijk overschakelen van een korte sluitertijd van 1/1600 seconde voor sportopnamen naar 1/60 seconde om het scorebord of soortgelijke onderwerpen op te nemen zolang u de customknop ingedrukt houdt die is toegewezen aan het oproepen van de instellingen.

*De afbeeldingen van het menuscherm op deze webpagina zijn vereenvoudigd voor weergavedoeleinden en geven de werkelijke schermweergave van de camera dus niet exact weer.